11

» pokerdb.thehendonmob.com

Er klopt vanalles niet als je 't mij vraagt. Of hij moet in casino's aan cash tables, of op louche toernooien voor veel geld spelen... Van dat geld leef je niet, dat staat vast...

Hardcore 4 life

12

Heeft iemand weet of Thierry Senterre een broer Michel (oud rijkswachter) heeft die in Ecaussinnes woont? En de boer ploegde voort. smile

Gaat het in onderstaand artikel om dezelfde Thierry Senterre? De schrijfwijze is anders en volgens Aubanel moet Thierry Senterre geboren zijn in 1955. Dan zou hij in 1983 geen 18 jaar maar wel 28 jaar geweest zijn. Anderzijds lijken onderstaande daders en feiten toch wel naar de Sudisten te wijzen.

Rechtbank Brugge – Bende van Waterloo (*) ontketende orgie van geweld aan de kust

Twee leden van de bende die tijdens het pinksterweekeinde [21 – 23 mei 1983] langsheen de kust raasde en verschillende late wandelaars overviel en in elkaar ranselde, werden thans door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. Het zijn de 20-jarige Dominique Montoisy en Thierry Santerre (18) die, samen met minderjarige vriendjes en vriendinnetjes, de gevreesde ‘Bende van Waterloo’ (*) vormden.

Het parket van Veurne onderzoekt trouwens nog steeds het aandeel van Montoisy in de roofmoord op de Middelkerkse OCMW-secretaris Danny Tack (27) (**), die indertijd aan de Westendse H. Jasparlaan van zijn fiets werd gereden, beroofd en doodgeslagen. Deze misdaad en de andere roofovervallen maakten toen heel wat ophef aan de kust. (***)

Raadsman Jos De Man gaf maandag voor de rechtbank van Brugge een uitstekende sfeerbeschrijving van de overvallen te Oostende, in De Haan, te Knokke en te Middelkerke: “Een orgie van geweld. De daders zijn naar de kust getrokken om mensen aan te vallen, hun lust bot te vieren door mensen te vernederen, te schoppen en te slaan terwijl ze al weerloos op de grond lagen. Het was niet zozeer om de buit te doen.” In al de gevallen was die trouwens zeer gering, het gebruikte geweld daarentegen ijzingwekkend.

Bijna kinderen

De ‘Bende van Waterloo’ bestond uit zeven jongeren (vijf jongens en twee meisjes). Op het ogenblik van de roofovervallen waren enkelen onder hen amper 15 jaar oud. Met uitzondering van Dominique Montoisy en Thierry Santerre zijn allen overigens naar de jeugdrechter verwezen.

Alles begon met het stelen van twee auto’s waarna de zeven op herbergbezoek gingen te Halle. Korte tijd later werd besloten naar de kust te trekken, waar de zeven een ware golf van terreur verwekten.

De werkwijze was bijna steeds dezelfde. Eerst werd het slachtoffer aan- of klemgereden, vervolgens brutaal geslagen. Dezelfde aanpak dus als bij de moord op de OCWM-secretaris te Westende (**), hoewel deze zaak later nog moet behandeld worden.

Te Middelkerke werd een man zomaar van de dijk gemept en geslagen. Te Oostende en in De Haan werden ook slagen en stampen uitgedeeld om aan de haal te gaan met een aktentas, portefeuille en een halsketting. Te Knokke-Heist werd gepoogd een kloosterzuster van haar handtas te beroven. Met uitzondering van dit laatste geval ontzagen de drieste jongens en meisjes het dus niet om zelfs sportieve kerels, zoals de beroepsmilitair uit De Haan, aan te pakken. In het totaal werden er vijf zulke overvallen gepleegd.

De raadsman van Thierry Santerre stelde dat zijn cliënt door Montoisy bedreigd werd om deel te nemen aan de gewelddadige uitstap, vandaar trouwens de eerder geringe deelname van Santerre aan de overvallen. Een minderjarig vriendinnetje van Santerre kwam dat ter zitting bevestigen.

Montoisy werd al bij de aanvang van het proces door de rechter berispt, omdat de jongeman al kauwgom knauwend de vragen van de voorzitter beantwoorde. Montoisy gaf zijn aandeel in de nachtelijke uitstap toe, maar nam het niet dat zijn spitsbroeder van toen nu alle schuld van zich afschoof.

Gevaarlijke mentaliteit

Tegen beide jongemannen werd door het openbaar ministerie een strenge toepassing van de strafwet geëist, omwille van hun ‘zeer gevaarlijke mentaliteit’. Montoisy werd uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en een boete van 6.000 frank. Santerre werd bedacht met twee jaar cel, met uitstel voor een duur van drie jaar, behoudens de voorhechtenis en een geldboete van 42.000 frank waarvan 24.000 frank met uitstel. Beiden moeten elk de helft van de kosten betalen.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 november 1983

(*) Enige link met die andere Bende van Waterloo geleid door Houdy? » Forum

(**) Over deze roofmoord is er nog de volgende informatie:

Man in duinen brutaal om het leven gebracht voor zijn geld.
- Beschuldigde: Dominique-Jacques Montoisy
- Slachtoffer: Danny Tack
- Feiten: Middelkerke mei 1983.
- Proces: Brussel april 1986.

Bron » www.assisen.be

(***) Zijn de gebeurtenissen een maand later, op 11 juli 1983, in Oostende ook het werk geweest van diezelfde Bende van Waterloo?

Hierbij nog wat meer info over de moord op Dany Tack.

Bende jonge doders raast langs onze kust – OCMW-secretaris van Middelkerke omgebracht, elf wandelaars afgetuigd en beroofd

De kust heeft een moorddadig weekeinde achter de rug. Tijdens twee nachten overviel een bende jonge Brusselaars (*) niet minder dan twaalf nachtelijke wandelaars. Ze werden allen zwaar afgeranseld, één overleefde zelfs zijn verwondingen niet. Inderdaad de 27-jarige OCMW-secretaris van Middelkerke, Dany Tack, werd zo lelijk aan het hoofd toegetakeld door zijn aanranders dat hij ter plaatse aan de afgrijselijke verwondingen bezweek. In alle gevallen hadden de wel erg gevaarlijke kerels (en misschien ook één meisje) slechts één doel: geld.

Met al hun brutaal geweld is de totale buit vrij gering. De parketten van Veurne en Brugge draaien op volle toeren, de rijkswacht kamt versterkt de badplaatsen uit, terwijl het eigenlijke onderzoek wordt gevoerd door de gerechtelijke politie. Vermoed wordt evenwel dat de bende terug in het Brusselse (*) is ondergedoken.

Niet het eerste slachtoffer

Dany Tack was, in de nacht van vrijdag op zaterdag, niet het eerste slachtoffer, van de bende die zich o.m. met een metaalgroene Mercedes verplaatste. Vergeleken met de Westendse jongeman, mogen al de andere slachtoffers – tien man en één kloosterzuster – echter nog van geluk spreken. Zij overleefden immers de brutale aanval. De wijze van werken door het Franssprekende Brussels viertal is overal ongeveer dezelfde. Ook toen ze Dany Tack volgden, op het ogenblik dat hij vrijdag omstreeks middernacht het café van zijn neef, Café Centre, aan de Meeuwenlaan 23 te Westende, verliet. Dany Tack had daar nog een laatste pintje gedronken, vooraleer te fietsen naar zijn woning aan de Sportstraat 18. Daar wonen zijn echtgenote, Johanna Hessels en twee kinderen, een jongen en een meisje.

Bloedsporen

In de Mercedes volgde de bende de OCWM-secretaris om hem ten slotte in de brede en nochtans degelijk verlichte H. Jasparlaan, tussen Westende-Bad en het dorp, van zijn fiets te sleuren. Aan de hand van getuigenissen van de overige overvallen, kan men vermoeden dat de sportieve jongeman ruwweg aangemaand werd om zijn portefeuille af te geven. Ging het niet vlug genoeg naar de zin van zijn belagers? Bood hij teveel weerstand? Feit is, dat Dany Tack op een beestachtige wijze in elkaar geslagen werd. Bloedsporen op drie verschillende plaatsen op het fietspad wijzen reeds op een worsteling. Een twintigtal meter verder in de duinen, nog steeds in het zicht van al wie op dat late uur nog kon passeren, werd de Westendenaar met vuistslagen werkelijk afgemaakt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 24 mei 1983

(*) Later is gebleken dat dit de ‘Bende van Waterloo’ is geweest.

15

Leeft "Wolf" nog? Die zou je ongetwijfeld kunnen antwoorden...

16

Ik blijf alleszins Thierry Senterre altijd in het achterhoofd houden. Wie zijn Facebook-pagina bezoekt, merkt meteen dat hij een zwak heeft voor geweld, wapens en extreemrechts.

17

"Wolf" heeft niet geantwoord, "Deach" wel ... zijn beiden één en dezelfde persoon?

Bron: Les Tuéries

18

Met zekerheid nu: Thierry Senterre (navy) = Thierry Senterre (poker), geboren 1958.

Thierry Senterre poker is 18 (1983).

20

Aubanel, wow, zeker? Hoe heb je het geboortedatum-conundrum opgelost? Indien correct, erg belangrijk.