101

zeno wrote:

Het aantal boeken swingt de pan uit de laatste tijd en zijn doorgaans goed om lezen. Wat me steeds opvalt, tijdens het lezen heb je vaak de idee om mee te gaan in het verhaal of de hypothese van de auteur. Bij een volgend boek onderga je hetzelfde scenario enz. Op het einde van de rit heb je een flinke stapel boeken en sta je nog altijd even ver. Feiten over daderschap van x, y of z bij deze/gene overval? Nog bij geen enkele auteur gelezen. Maar ik lees die boeken ook. Het is een vorm van verslaving; tegen beter weten in. smile

Dat is 1 van de grootste problemen van het Bende van Nijvel-dossier volgens mij: het maakt niet uit vanuit welke richting/hoek je er naar kijkt, het lijkt altijd het juiste spoor te zijn.

102

Net gedownload. En ergens achteraan begonnen. De eerste zin waar m'n oog op valt, is al te gek voor woorden. Motief voor Anderlues : alarmklokken stelen om ze later te gebruiken als ontstekingsmechanisme voor bommen :-s 

Zal plichtsgetrouw nog een paar uur verder lezen, maar is me nu al duidelijk dat dit boek niet echt ernstig te nemen is. Herneemt gewoon de bestaande literatuur, maar laat zorgvuldig alles weg wat niet past in de 'coherente' 'oplossing'. Benieuwd of verdere lectuur mijn eerste negatieve indruk nog zal veranderen,

Die verwarring zal wel geen toeval zijn. Zal wel over nagedacht geweest zijn.

Net als bij de maffia. Zorg dat je overal een chanteerbaar mannetje hebt zitten (gokschulden, verslavingen, bezoek bepaalde etablissementen, vreemdgaan, niet gekende strafbare feien).

99% zal zwijgen om eigen eer, gezin of levensstandaard te redden.

104

Ook gelezen, eens met eerdere beoordelingen: waardevolle chronologie, zorgvuldig opgebouwd. Theorie die alles verklaart komt beetje krampachtig over, en doel 2e golf (verhogen van supermarkt premie en deze daarna opstrijken) niet geloofwaardig.
De contracttheorie (een bekend gangster inhuren) past wel in dit scenario, maar hoe denk je de beloning op te strijken?'Hallo ik ben Bouhouche, die en die heeft het gedaan, mag ik even vangen?'
De analyse van de usual suspect bendes (de Staercke, Haemers, WNP en Bouhouche) en de duiding richting Bouhouche vind ik wel hout snijden. Los van mogelijk individuele betrokkenheid van de een of de ander.

105

Sebastiaan wrote:

Wie is het? Ik ben er zeker van de forumleden aan de hand van het boek kunnen bepalen op welke mensen in de kring van Bouhouche de auteur verwijst. In verband met de 'reus' praat hij heel precies over twee knie-operaties die deze persoon onderging en wanneer deze operaties ongeveer plaatsvonden. De auteur heeft het dus heel specifiek over een verdachte die hij niet bij naam vernoemt. Verder past Amory in het rijtje. Wie vult aan?

De reus met de  2 operaties en de tijdelijke baard in 1983 is Amory. Zie de 2e post van Mero in topic Amory. De tekst daar lijkt als bron gediend te hebben voor het boek.
Degene met de foto's van de Delhaize in Aalst is Beijer.
De 3e is denk ik Chang Wai Ling, hij heeft het mede stelen van de Zodiac en graven van de tunnel bekend, lees ik in zijn topic.

106

is dit boek interresant om aan te schaffen? ik lees daar mixed feedback over?

Mijn opinie daarover blijft nog steeds:

  1. Het is een samenvoeging van veel publiek gekende informatie uit verschillende bronnen (parlementaire onderzoeken, gekende boeken, etc). Maar het is op een leesbare vlotte manier samengevoegd wat het makkelijker te lezen maakt dan die parlementaire onderzoeken. De beschrijving van de feiten zelf is zeer gedetailleerd en dat is ook de enige meerwaarde van dit boek.

  2. Ik ga absoluut niet akkoord met de auteur zijn suggestie over het motief of dadergroep. Hij blijft bij de "uniforme dadergroep van 3 a 4 man" doorheen alle feiten.  Er zijn veel argumenten om er van uit te gaan dat er meerdere dadergroepen waren.

Ik vond het de moeite om te lezen en grijp er soms nog naar terug voor zijn beschrijving van de feiten (met goede bronvermelding). De rest neem je best met een korrel zout.

108

Een aantal blz. geleden stond er hier de vraag wat zat er in de garagebox dat belangrijker was dan............???
Garagebox Alsembergse steenweg 733 te Ukkel.

Misschien was de vraag beter geweest " Van wie was de schuilplaats in het huis er naast" ?!

Waarschijnlijk woonde er toen RP , getrouwd met M, dochter van een DS. ( tot op vandaag heeft geen enkele speurder gemerkt dat huisnr er naast een schuilplaats was van de bende DS; wanneer dit vandaag is is mij volstrekt onduidelijk maar ik vermoed 2015)

Is hier trouwens ook melding gemaakt van de PVC buizen in een vreemde constructie en springstof , dezelfde constructie als jaren vroeger bij de overvallen van DS ???


https://books.google.be/books?id=tFh9Dw … mp;f=false


Bron; Het rattenkwartier bladzijde onbekend

Ik kwam toevallig bij het rattenkwartier terecht door KB (Superlobbyist) op te zoeken ivm een overheidscontact "rattenverdelging"