bertlagaisse wrote:

Met alle respect voor de slachtoffers van 82/83, maar het ultieme doel is toch om voor de feiten van 85 mensen veroordeeld te krijgen. Dat zal pas lukken als men de eerste feiten zoals Dekaise, Genval, Temse eerst opgelost te krijgt. En dat zal pas lukken door ze te laten verjaren, of door spijtoptanten voor de aparte feiten te vinden.

Ik begrijp wat je wil zeggen hoor. Niemand durft - terecht of onterecht, dat laat ik in het midden - te praten (zelfs de schilder van de Golf niet) uit schrik om meegesleurd te worden in al de rest. Justitie én de politieke wereld (die de wet gemaakt en gestemd hebben), zouden heel duidelijk moeten maken in hun communicatie dat er enkel nog maar een vervolging en beschuldiging mogelijk is voor de feiten van Aalst, wat dus in se zo is. Dan pas komen er misschien wat tongen los.

En dan nog een kleine bemerking op wat je geschreven hebt:

bertlagaisse wrote:

Dat zal pas lukken als men de eerste feiten zoals Dekaise, Genval, Temse eerst opgelost te krijgt. En dat zal pas lukken door ze te laten verjaren.

Zoals ik reeds aangehaald heb zijn die eerste feiten wel degelijk al verjaard, tenzij de bendevorming kan aangetoond worden.

bertlagaisse wrote:

of door spijtoptanten voor de aparte feiten te vinden

Spijtoptanten kunnen niet gevonden worden. Dat is nu net waar Justitie al 35 jaar naar zoekt. Deze personen moeten zelf uit de schaduw stappen en zich aanbieden aan het gerecht.

Alsof men niet weet, wie de Bende Van Nijvel heeft geïnitieerd. De eerste bende aanval in Temse geeft eigenlijk alles al weg. Het tijdstip (nieuwe regering/minister?), daders(gemeenschappelijke achtergrond?), wapens (type?), de buit (specifieke informatie dat maar gekend is bepaalde milieus).

Dus de handvuurwapens (7.65-2 en 7.65-3), afgenomen van de rijkswachters te Nijvel op 17 september 1983, werden volgens het gereproduceerde schema gebruikt tijdens de overval op restaurant Aux Trois Canards te Ohain. Het eerst genoemde handvuurwapen werd volgens het schema op 1 december 1983 nog eens gebruikt, ditmaal in Anderlues. Eén der beide handvuurwapens werd daarna in december 1984 in Beiroet gebruikt om een Libanees te executeren (gepubliceerd op 5 oktober 1985 in Het Vrije Volk). Vervolgens worden volgens schema beide handvuurwapens op 6 november 1986 in de zwaaikom bij Ronquieres gevonden. Welk van de twee handvuurwapens (7.65-2 of 7.65-3 in het schema) heeft de heen- en weerreis naar Libanon volbracht? Is die moordzaak in Beiroet ooit opgehelderd en zo ja wie waren dader en slachtoffer?