Ben wrote:

In totaal bracht hij meer dan acht jaar van zijn leven in de cel door. Als gevolg van zijn overmatige drugs- en alcoholverbruik kreeg hij tbc en hepatitis. Toch was hij trots op zijn dubbele ontsnapping uit de gevangenis van Dendermonde en die van Doornik, wat zijn prestige in het milieu aanzienlijk ten goede was gekomen. Hij leerde in de cel leden van de clan-De Staerke kennen, met wie hij later optrok en op het Vossenplein soms gestolen spullen verkocht.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Victor Van Obbergh werd opgepakt op 6 december 1983. Hij ontsnapte op 27 oktober 1985 uit de gevangenis. Andere data over zijn inrekening, gevangenschap en tweede ontsnapping heb ik niet.

Drugbende ingerekend

Dankzij de BOB Brussel kon dinsdag jl. [dus 6 december 1983] opnieuw een drugbende worden opgerold. De BOB had vernomen dat op die datum op de Koningslaan te Vorst een hoeveelheid drugs zouden worden verhandeld. Op de Koningslaan kwamen inderdaad 5 jongemannen opdagen en nadien de dealer. Het betreft Victor Van Obberg die reeds met het gerecht te maken had in verband met feiten gepleegd door drughandelaars Vienne en Castris.

Van Obberg bleek in het bezit van 6 gram heroïne en 5 gram cocaïne van zeer zuivere kwaliteit, voldoende voor een honderdtal dosissen. In de woning van Van Obberg werden tijdens huiszoekingen een zwaar pistool P.38 gevonden en een bos met sleutels.

Onder de jongelui die drugs wilden kopen, bevond zich H., een jonge drugsverslaafde die wegens het bezit van harddrugs reeds tot 15 maanden cel werd veroordeeld. De dealer en de drugsverslaafden werden ter beschikking van het gerecht gesteld.

Bron: Nieuwsblad | 9 december 1983

Gevangenen ontsnapten met materieel uit de kelder

Uit de gevangenis van Doornik zijn zondagmorgen [27 oktober 1985], omstreeks 8u30, drie gevangenen ontsnapt. Het zijn de 42-jarige Michel Dotreppe, de 39-jarige Victor Van Obbergh en de 27-jarige Eric Jenart. Alleen de eerste, en lid van de bende van Anthémus, lijkt een gevaarlijk heerschap te zijn. Hij zou pas in 1997 uit de gevangenis zijn gekomen.

De gevangenen zaten niet samen in een cel. Voor hun ontsnapping gebruikten ze materieel dat zij gevonden hadden in de kelder van de gevangenis onder meer een snijbrander en een stelling. Eens de tralies eruit monteerden de drie gevangen de stelling om zo over de gevangenismuur te klauteren.

Een onderzoek werd ingesteld om uit te maken hoe de gevangenen dit materieel konden bemachtigen. De politie en rijkswacht van Doornik verrichtten speracties, tot nu toe zonder resultaat.

Bron: Het Laatste Nieuws | 28 oktober 1985

Sinds kort staat Vicky Van Obbergh (Bende Farcy) in vriendenlijst mme Léon De Staerke. Kijk in vriendenlijst ook eens naar persoon met 'marco' in zijn naam. Tattoo op onderarm, gezinsfoto aan palmboom. Omslagfoto, is foto uit zijn jonge jaren.

Een andere ‘oude vriend’ reageert eveneens op een foto van Vicky » www.facebook.com

https://i.imgur.com/ESRwUey.jpg

Kenniz05 wrote:

Een andere ‘oude vriend’ reageert eveneens op een foto van Vicky » www.facebook.com

Wow, daar staan enkele interessante foto's op.

Degene waar hij met zijn pistool richt en een andere ... zou het kunnen - met Robert De Staerke. In de commentaren wordt er gepraat over hun gevangenistijd in Doornik (o.a. bijnaam kleine Léon DS? & co). Eentje met facebook-naam initialen ED laat verstaan in de commentaren dat hij eigenlijk een DS is.

Op zijn pagina ook vermelding aanslag Joods museum dat hij min of meer vergelijkt met Bende van Nijvel.

Ik had het hierboven op het profiel van AM die op foto van vicki reageert.

27

dhrlanden wrote:

https://i.imgur.com/ESRwUey.jpg

Zwarte pietenpruik en moedervlek naast de neus?

Ben wrote:

Hij was een protegé van het Nationaal Drugsbureau van commandant François

Deze zin maakt deel uit van de tweede post uit dit topic. Begrijp ik het goed dat Vicky een informant was van het NDB, of speelde hij een rol in de verkoop waarbij het NDB een duit in haar zak kreeg? In het laatste geval zijn Bouhouche & Beijer niet ver weg aangezien ze dergelijke trafieken in gedachten hadden.

Vicky zorgde in opdracht van Farcy voor onder andere handel in cocaine, in wat voor een drugszaak werd Dekaise alweer verdacht?

Als ik me niet vergis is hij zelf ook verslaafd geweest aan heroïne.