bertlagaisse wrote:

We zijn hier wel offtopic aan het gaan, maar correctie op mijn vorige post:

De P7 was onder een valse naam gekocht door Beijer in Waver. En die P7 is mogelijks in Walibi gebruikt. De P7 was dus niet gestolen bij het SIE/Dyane. Daar werden 2 andere types H&K gestolen:

  • MP5

  • M8SP2

Doch, ik vind geen verdere info over die M8, behalve dat M8 een aanduiding is bij een P7 (als P7M8). Is de P7 en M8 dan toch hetzelfde wapen?

Details over wat gestolen was bij het SIE » Forum

Bert, de volledige naam van het pistool is inderdaad P7M8. De 8 staat voor capaciteit 8 patronen 9mm para. Er bestaat ook een versie P7M13, met een hogere magazijninhoud, maar dat wapen is eerder echt zeldzaam in België.

32

(...) Getuigen van de bloedige overval te Aalst beschreven ook een wapen dat leek op de SPAS-12 met afneembare kolf. Dit is een zeer gesofisticeerd halfautomatisch wapen dat vooral in Italië werd gebruikt door politie-eenheden. Wanneer dit effectief het geval was dan toont dit nogmaals aan dat hier een goed opgeleid commando aan het werk was. Vooraleer iemand met dergelijk moordwapen kan omgaan heb je minstens een opleiding nodig alsook een praktische training.

Van de SPAS-12 waren in die periode in België amper een dertigtal exemplaren in omloop. Het wapen is in lengte ongeveer één meter lang en weegt zo'n vijf kilo. In de laadruimte ervan zitten acht patronen die automatisch één per één kunnen afgevuurd worden. Een sterke persoon, zoals 'de reus' van de Bende van Nijvel, zou dit wel met één hand kunnen gebruiken. Overal te koop, zoals de riotguns of long rijles, was deze SPAS-12 zeker niet. Voor iemand die het ding absoluut wou, moesten er nochtans niet zoveel formaliteiten vervuld worden, een identiteitskaart volstond.

Bron: Littekens - Het spoor Aalst | Henri Van Nieuwenborgh

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube