Lijk van Brussels taxichauffeur in koffer te Bergen

Taxichauffeur Angelou Constantin (57), van Griekse afkomst en wonende Bockstaellaan te Brussel, werd woensdagnamiddag vermoord aangetroffen in de koffer van zijn wagen, een zwarte Mercedes.

De akelige ontdekking gebeurde in de rue Terre du Prince te Bergen. Daar zag een straatveger de taxi staan. Het viel hem op dat de portieren en de achterbank vol bloedvlekken zaten. Reden waarom hij de rijkswacht waarschuwde.

Aan de hand van de nummerplaat kwam deze de eigenaar, een kleine zelfstandige, op het spoor. Het bord ‘Taxi’ bovenaan was verdwenen. Uit het onderzoek door de gerechtelijke politie bleek dat Angelou Constantin omstreeks 1u in de nacht van zaterdag op zondag één of meer klanten had opgeladen op het Rogierplein te Brussel. Sedertdien was men van hem zonder nieuws.

Toen de politie en rijkswacht het voertuig onderzochten, vonden zij het in bloed badend lijk van de chauffeur in de koffer van de taxi. De lijkschouwing later op de dag bracht aan het licht dat de man gedood werd met een nekschot. Ook werd vastgesteld dat het lijk door de modder was gesleept. Dit wijst er op dat de taxichauffeur onderweg werd vermoord. En ook beroofd, want zijn brieventas was leeg. Zijn vest lag op de achterbank. Van de dader(s) heeft men tot nu toe geen spoor.

Bron: Het Laatste Nieuws | 13 januari 1983

Had men geen sigarettenpeuk gevonden in de asbak van de taxi? DNA-onderzoek nog mogelijk?

103

DNA op een sigarettenpeuk?

De taxi stond ter hoogte van Rue de la Terre du Prince 17. In het rittenboekje van Angelou stond het vertrek vanop het Rogierplein ingeschreven, maar nog geen eindpunt. Op de taximeter stond '150' (BEF). De omgeving werd omschreven als een 'wirwar van wandel- en éérichtingstraten'.

Rue de la Terre du Prince 6, een dikke 50 meter verder, was het adres van Bouaroudj ten tijde van het Borinageproces. Niet duidelijk of hij hier ook woonde in januari 1983. Toen baatte hij een café uit in Jemappes, waar getuigen hem altijd met de fiets zagen toekomen.

Vandaag vernomen dat er naast een sigarettenpeuk eveneens een haartje naast het lijk van Angelou gevonden is. Deze is door het laboratorium tijdens het onderzoek vernietigd.

Heeft men ooit deze moord vergeleken met die van Tommy (zoon Café Den Ooievaar in Aalst) in 1976 geloof ik. Die zou ook teruggevonden zijn in de koffer van een wagen. Je weet maar nooit dat het om dezelfde daders gaat. Is de schuldige ooit gevonden? Waren er verdachten / motieven?

107

Hij zou om 0u45 via telefoon een melding gemaakt hebben van van zijn laatste klanten, om 2 uur is er een getuige die 3 personen rond een taxi opmerkt met een persoon op de grond. Hij is gedood door nekschoten en één achter het oor.

Die uur en een kwart is een belangrijk gegeven, tevens afhankelijk van de hoek van het vuren maar die nekschoten met een 0.22 hoeven en zullen waarschijnlijk ook niet dodelijk geweest zijn. Dus het kan dat er schoten in en buiten de taxi op Angelou gevuurd zijn. Want als niet dan moet de bestuurderszetel behoorlijk met bloed besmeurd geweest zijn. Dat er 3 personen rond de taxi gezien zijn kan op een afspraak duiden, dus een 2de wagen. De plaats waar de wagen achtergelaten is plus de diefstal later van de Peugeot van een chauffeur voor het ministerie van Franse cultuur later op de maand, er kan moeilijk van toeval gesproken worden.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.