71

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Aanslag op Vernaillen: gepleegd door Madani Bouhouche, Robert Beijer, 'le Congolais' (Jean Luc Baugniet? Beijer gebruikt immers nu en dan aanverwante pseudoniemen) en wellicht Pierre Maréchal. Andere groepsleden rond Beijer zijn onder anderen: Tavra, Besbrugge, Chang, Amory, Cammerman, Buslik, Ton Quan Loc en Weykamp. Of de kiemen van de fusie tussen ex-Rijkswacht en WNP...

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Waarom deden ze zoveel moeite om Farcy buiten de gevangenismuren te houden? idem voor zwarte cobra. Hadden ze percentje op de drugs en wapenverkoop? Haemers en De Staerke hebben in gevangenis gezeten. Voor farcy heeft rijkswacht hemel en aarde bewogen ... eerst om hem te bevrijden en daarna hem buiten te houden.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Scaramouche wrote:

"Boucherie Ghysels" was vroeger een bekende beenhouwerij in 1480 Tubize (Tubeke), Waals Brabant. Ik heb altijd horen zeggen dat de uitbaters van deze beenhouwerij vrienden waren van Paul Vanden Boeynants... Ik ben afkomstig van dicht bij Tubize.

Scaraùouche, blijkbaar is Boucherie Ghysels toch belangrijk, volgens Vernaillen in de Panorama uitzending van het jaar 90 is Congel (drugs en vlees) een dochter firma van Boucherie Ghysels. Congel zal dan ook met  Mediterranean Meat Company te maken hebben want het zijn dezelfde bestuurders (zie eerder in dit topic). De zaak Congel gaat over cocaïne tussen diepvriesvlees.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Was de man die eind 1981 de auto stal waarmee een aanslag werd gepleegd op rijkswachtmajoor Herman Vernaillen een later lid van de Bende van Nijvel? De Morgen kwam in het bezit van een bijna achttien jaar oude robotfoto die opvallende gelijkenissen vertoont met de momenteel in het hele land verspreide 'foto 19' van een van de schutters van de Bende. Indien het om dezelfde man gaat, is er voor de speurders in Charleroi opnieuw reden om zich te interesseren voor het duo Madani Bouhouche en Robert Beijer. Toen waren ze hardwerkende leden van de Brusselse BOB, later werden ze gangsters. Maar cumuleren was mogelijk.

Lees hier het hele artikel » Onderzoek

75

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Bouhouche en Beijer vormden een soort logistieke groep maart hadden zelf nog wel wat openstaande rekeningen te vereffenen met de Rijkswacht. In hun onmiddellijke omgeving zitten: Pierre Maréchal, een van de vermeende chauffeurs van de Bende, Buslik en - wellicht - Baugniet. Er waren minstens vier daders bij de aanslag op Vernaillen. Bouhouche en Beijer zijn daar zekerheden. Het lijkt mij nog altijd zeer moeilijk aan te nemen dat robotfoto 19 Bonkoffsky niet zou zijn. Tenslotte woonde hij op een steenworp van de Blakmeers in Hekelgem, waar Vernaillen en zijn echtgenote werden beschoten. Meer zelfs: ik vraag me af wie Bonkoffsky uit de groep Diane heeft verwijderd. Kolonel Vernaillen was eerste bevelhebber van Diane vanaf 1977.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Het motief voor de aanslag is onderzocht door de BC zie:

the end wrote:

De aanslag (nacht van 25 op 26 oktober 1981) werd door de bendecommissie in verband gebracht met het feit dat Vernaillen van plan was om begin november 1981 drugskoerier Jozef Vienne in Karachi te gaan ophalen. Vienne werd immers officieel uitgeleverd aan België. Vernaillen wou koste wat het kost vermijden dat leden van de NDB of van de BOB met Vienne in contact kwamen, omdat Vienne kort voordien over enkele rechercheurs belastende verklaringen had afgelegd.

Bron: Hugo Coveliers (red.), De Bende. Het rapport (Verslag bendecommissie I), p. 50

Misschien nog belangrijker dan Vienne is Guillaume Vogeleer die samen met Vienne opgepakt was en opgesloten zat in de gevangenis. Commandant François wou er alles aan doen om zeker Vogeleer uit beeld te houden, wat voor een stuk ook gelukt is.

Aanvullend is er ook A. Gillet die in New York opgesloten zit in hetzelfde dossier die zegt (tegen Vernaillen?) daar dat hij niet lang meer te leven heeft.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

In het najaar van 1981, toen hij in Vorst zat opgesloten, voorspelde Albert Gillet de aanslag op rijkswachtmajoor Vernaillen. Wie gaf hem deze tip? De omgeving van de alombeschermde Farcy? Het staat vast dat de personen rond de aanslag op Majoor Vernaillen (Bouhouche, Bejer, Faez Al Ajjaz, Chang) een rol blijven spelen rond de bende van Nijvel. De aanslag op Majoor vernaillen is duidelijk drugs gerelateerd, en wie stond hier in rechtstreeks verband mee? VDB.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Philippe DS wrote:

In het najaar van 1981, toen hij in Vorst zat opgesloten, voorspelde Albert Gillet de aanslag op rijkswachtmajoor Vernaillen. Wie gaf hem deze tip?

Hij zat in New York opgesloten, Vernaillen was in New York samen met zijn vrouw toen hij dit opgevangen heeft. Dit is een belangrijk detail.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

79

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Da's toch wel een vreemde samenloop van omstandigheden, the end. Het is moeilijk aan te nemen dat Vernaillen daar was om Albert Gillet een bezoekje te brengen ... kan niet beroepshalve geweest zijn vermits zijn echtgenote erbij was.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Zo vreemd is het niet, het is eerder vreemd dat er zo weinig geweten is over de omvang van het NDB dossier. Het was een werkbezoek zijn vrouw is meegereisd op eigen kosten. Albert Gillet was getuige in het FBI onderzoek dat in New York bezig was, hij werd soms met de Concorde over en weer gevlogen. Hij was een belangrijke getuige in het FBI onderzoek dat uiteindelijk geleid heeft naar de pizza connectie rechtszaak. Dit stuk is belangrijk om een beeld te hebben op het vlees/drugs hoofdstuk. Ook de Italiaanse rechter Folcone kwam regelmatig naar Brussel ivm het NDB dossier. Als je Bouten zijn eerste boek hebt moet je deze maar eens opnieuw lezen hij start zijn onderzoek in Italië bij de maffia daar gaat het over Cloonen en Albert Gillet.

Hetgeen echt gevoelig is in die context wordt met alle moeit nog steeds verborgen gehouden of weggewimpeld. .

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.