Philippe DS wrote:

In het najaar van 1981, toen hij in Vorst zat opgesloten, voorspelde Albert Gillet de aanslag op rijkswachtmajoor Vernaillen. Wie gaf hem deze tip?

Hij zat in New York opgesloten, Vernaillen was in New York samen met zijn vrouw toen hij dit opgevangen heeft. Dit is een belangrijk detail.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

82

Da's toch wel een vreemde samenloop van omstandigheden, the end. Het is moeilijk aan te nemen dat Vernaillen daar was om Albert Gillet een bezoekje te brengen ... kan niet beroepshalve geweest zijn vermits zijn echtgenote erbij was.

Zo vreemd is het niet, het is eerder vreemd dat er zo weinig geweten is over de omvang van het NDB dossier. Het was een werkbezoek zijn vrouw is meegereisd op eigen kosten. Albert Gillet was getuige in het FBI onderzoek dat in New York bezig was, hij werd soms met de Concorde over en weer gevlogen. Hij was een belangrijke getuige in het FBI onderzoek dat uiteindelijk geleid heeft naar de pizza connectie rechtszaak. Dit stuk is belangrijk om een beeld te hebben op het vlees/drugs hoofdstuk. Ook de Italiaanse rechter Folcone kwam regelmatig naar Brussel ivm het NDB dossier. Als je Bouten zijn eerste boek hebt moet je deze maar eens opnieuw lezen hij start zijn onderzoek in Italië bij de maffia daar gaat het over Cloonen en Albert Gillet.

Hetgeen echt gevoelig is in die context wordt met alle moeit nog steeds verborgen gehouden of weggewimpeld. .

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
the end wrote:

Aanvullende, mvr. Ghysels van Malte Mediterranean Meat Company mocht op 30 10 1981 de gevangenis verlaten. Op 10 11 1981 wordt de privé-beschermingsmaatregelen van bepaalde personen in het onderzoek naar drughandel stopgezet. Het onderzoek zelf wordt geseponeerd.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

The end, dank je voor de correctie!

Op het moment van het onderzoek naar het NDB (alsook de eigenlijke aanslag op Vernaillen) stonden Beijer en Bouhouche in kort contact met de bende Farcy. Dit op de eerste plaats door het onderzoek, voor wie tussen de lijnen leest mogelijk om persoonlijke handeltjes.

Meerdere personen zien eveneens de hand van Farcy in de aanslag op Vernaillen.
Mogelijke daders: Bouhouche, Beijer?, een luitenant van Farcy?

Volgens het gerechtelijk labo van Parijs waren de kogelhulzen van de aanslag van Vernaillen dezelfde als die van Bouhouche, die bij zijn goede vriend Weykamp teruggevonden werden. Bouhouche was dus volgens deze expertise de dader van de aanslag op Vernaillen. Maar een ander Belgisch expert Tombeur, die aanvankelijk in zijn officieel rapport een identieke expertise had opgemaakt, kwam tijdens het Assisenproces op zijn verklaringen terug en getuigde plots het tegenovergestelde. Advocaat-generaal Morlet trok hierop deze beschuldiging tegen Bouhouche in, zodat hij hiervoor niet veroordeeld werd.