1

Taxichauffeur vermoord te Anderlecht

Op het grondgebied van Anderlecht is zondagmorgen het lijk gevonden van taxichauffeur Guy Vanoni. De man bleek te zijn vermoord. De 30-jarige taxichauffeur woonde in Sint-Pieters-woluwe en reed in dienst van de firma Taxi Verts. Er is een onderzoek aan de gang. In verband daarmee werden nog geen nadere bijzonderheden over de moord bekendgemaakt.

Bron: 3 Maart 1986

Moordenaar van Brusselse taxichauffeur aangehouden

De man, die zondag de 30-jarige taxichauffeur Guy Aldo Vanoni uit Anderlecht vermoordde, kon worden aangehouden. Het betreft de 31-jarige Gustave Becker, ingeschreven François Janssensstraat 5 te Anderlecht (1), maar in feite wonende Praagstraat 59 te Sint-Gillis (2).

Taxichauffeur Vanoni die bij de "Groene taxi's" werkte, had zondagnacht omstreeks half twee, bij een café aan de Kandelarenstraat te Brussel (*) een man opgeladen. De klant takelde de taxichauffeur toe met een knipmes. De taxi werd zondagochtend verlaten teruggevonden op de Donderveldweg te Dworp (Beersel) (3). Het lichaam van Vanoni werd later aangetroffen op het erf van een hoeve Koevijverstraat (4) nabij het Westland Shoppingcenter op de grens van Dilbeek en Anderlecht. Het slachtoffer was nog tot daar gesukkeld.

Gustave Becker die de feiten bekende, kon niet verklaren waarom hij had gehandeld. Hij werd onder bevel tot aanhouding geplaatst.

Bron: 4 Maart 1986

Moordenaar van Brussels taxichauffeur had misdaad voorspeld

De 31-jarige Gustave Becker, die tijdens het voorbije weekend de 30-jarige taxichauffeur Guy Vavoni de keel oversneed te Anderlecht, had de moord - die hij zou plegen - reeds in december 1984 voorspeld.

Gustave Becker had in laatstvoornoemde maand een andere taxichauffeur, een zekere Antonio M., de keel willen oversnijden op de Brusselsesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw (5). Het slachtoffer was toen aan de dader kunnen ontsnappen en had er tevens voor gezorgd dat de aanrander werd aangehouden. Bij zijn arrestatie verklaarde Becker aan de rijkswachter dat hij een andere taxichauffeur zou overvallen, zodra hij weer zou vrijkomen.

Gustave Becker werd op 26 februari uit de gevangenis ontslagen. Vijf dagen later sneed hij taxichauffeur Vanoni de keel over.

Bron: 7 Maart 1986

Locaties:

(1) François Janssensstraat 5, Anderlecht » Google Maps
(2) Praagstraat 59, Sint-Pieters-Leeuw » Google Maps
(3) Donderveldweg, Dworp » Google Maps (niet ver van het kasteel van Beersel)
(4) Koeivijverstraat » Google Maps (de afstand naar het Westland Shoppingcenter is ongeveer 2.5km)
(5) Ik vermoed dat dit de Brusselbaan moet zijn » Google Maps

(*) Deze straat vind ik niet.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Twee moorden opgehelderd in het Brusselse

Twee moorden, gepleegd in maart en juni 1986, konden door de BOB te Brussel worden opgehelderd.

Het betreft de moord gepleegd op 6 juni jl. op Gerson De Groot, bijgenaamd Louis, in een slop aan de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. Het slachtoffer werd met overgesneden keel aangetroffen en zijn portefeuille met 9.000 fr. was verdwenen. (*)

Wegens deze feiten werd de 32-jarige Gustave Becker, wonende Janssensstraat 5 te Anderlecht aangehouden.

Becker gaf de namen van zijn twee medeplichtigen. Het betreft de 33-jarige R.J., wonende rue des Gaudilles 5 te Eigenbrakel en de 48-jarige A.R., bijgenaamd Gina, wonende Hoogstraat 242 te Brussel. Het drietal deed de geroofde 9.000 fr. op tijdens een reisje naar Parijs.

De andere moord vond plaats in maart 1986 en werd gepleegd op Guy Valoni, een taxichauffeur van wie het lichaam met overgesneden keel werd teruggevonden op het grensgebied tussen Anderlecht en Dilbeek.

Deze moord bleek door Gustave Becker alleen te zijn gepleegd.

Bron: 1 Oktober 1986

(*) De moord op Gerson De Groot was op 6 juni 1984.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Kandelarenstraat = Kandelaarsstraat [Google Maps]