In 1985-1986, Borges owned the firm Candy Medical, which was a front for illegal weapons trafficking. This firm was located in a building owned by the Security Bureau of the European Union/Commission, headed by fascist Pierre Eveillard, whose brother was a police commissioner and protector of the Dolo.

Een ex-beheerder van Securitas, Philippe Alexandre, wordt genoemd met Pierre Eveillard in een corruptiezaak (bewakingsopdrachten EU). Volgens het schema van WNP-kopstuk Paul Latinus stond Eveillard in verband met de huurlingenmilieu's (o.a Charles Mazy en "Soldier of Fortune"). In die context is het ook interessant om te zien dat Guy Weber in de buurt woonde (avenue du Prince Charles 28).

Nadat Lhost eind 1985 de rijkswacht verliet, kwam hij terecht bij de veiligheidsdienst van de Europese Unie in Brussel. Dat bleek een toevluchtsoord te zijn geworden voor in opspraak gekomen extreem-rechtse elementen uit het Belgische politiewezen. Lhost kreeg er onder meer Pierre Eveillard als collega, een gewezen kabinetslid van Paul Vanden Boeynants en een van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

2

En was Eveillard lid van WNP? Dat is niet echt duidelijk als ik de teksten hierboven lees.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Nee, maar hij moet er niet ver van af gestaan hebben (zie schema, waar hij ook expliciet in contact gebracht wordt met Jean Breydel van JBJ/CEPIC). Hij zat pal in het zelfde milieu als Latinus: Goor, Vanden Boeynants, BROC, ... En dan nog de link met de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen (Lhost, Roland Maffioli, Robert Thomas, ...) en Securitas.

Maar men mag de twee broers niet door elkaar halen (!). Christian Eveillard was een flik die dienst deed in Etterbeek en nogal graag naar de Dolo en Faulx-les-Tombes afzakte. Zelfmoord trouwens. Nog maar eens ééntje.

Ik vermoed dat Eveillard een heel, heel erg belangrijke piste is.

4

Bedankt, dat maakt de positie van Eveillard iets duidelijker. Zijn naam komt ook één keer voor in de het boek "De X-dossiers":

Nadat Lhost eind 1985 de rijkwacht verliet, kwam hij terecht bij de veiligheidsdienst van de Europese Unie in Brussel. Dat leek toen een toevluchtsoord te zijn geworden voor in opspraak gekomen extreem-rechtse elementen uit het Belgische politiewezen. Lhost kreeg er onder meer Pierre Eveillard als collega, een gewezen kabinetslid van Paul Vanden Boeynants en een van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo.

Ik denk dat de auteurs van het boek hier wel een fout maken. Ik denk dat ze Pierre foutief beschouwen als één van de vaakst genoemde stamgasten van The Dolo terwijl ze zijn broer Christian bedoelen (zoals te lezen in de dossiers Dutroux).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Zijn broer zal wel meer in de Dolo geweest zijn, maar via Pierre komt men doch vlug van de bovenlaag Vanden Boeynants met al zijn zaakjes, naar huurlingen die men kan inschakelen om het vuile werk op te knappen met hulp van WNP. Wat is zijn connectie met Denard of Darville bijvoorbeeld. Hoe komt dat Pierre Eveillard een kabinetsmedewerker is van VDB, waar heeft hij zijn sporen verdient?

Ik ben over zijn naam gestruikeld in het zoeken naar een verklaring voor de moord op het koppel in Nijvel, het viel me op dat Van Hees in de periode van Nijvel (iets erna) in een ziekelijk milieu terecht kwam waar ook ergens sprake is van een donkere BMW en hoge pieten. Toeval?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
dim wrote:

En dan nog de link met de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen (Lhost, Roland Maffioli, Robert Thomas, ...) en Securitas.

De Maffioli zou Latinus hebben geholpen om de Staatsveiligheid te infiltreren. Was lid van de politieke sectie BSR Brussel.

Bron: Het gevaar Demol

7

Pierre-Jacques Eveillard is vorige maand overleden:

https://i11.servimg.com/u/f11/09/03/15/13/eveill10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Eveillard kan inderdaad niets anders zijn dan een heel erg warme piste. Hij zat op een kruispunt waar heel wat interessants bijeenkwam: Lhost, kabinet VDB, Maffioli, Cepîc, WNP (via Latinus), Securitas; Comité d'Ouwendijck, Patrick Huart...  En vooral niet te vergeten: een verleden bij de Rijkswacht.