111

Twee foto's uit (café/dancing) De Pomp, datum onbekend:

https://i37.servimg.com/u/f37/11/22/12/24/diegem11.jpg

https://i37.servimg.com/u/f37/11/22/12/24/diegem10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Het komt niet vaak voor in de beschikbare lectuur aangezien er geen overvloed aan bewijsmateriaal is, toch wordt er gezegd dat er in opdracht van Bouhouche binnen de WNP geselecteerd werd. Zoals jullie zelf aangeven was cafe de pomp (is nu een appartement complex, rij er bijna elke week voorbij), een broeikas van extreem rechtse figuren waaronder er WNP militanten rondliepen.

Mijn idee zegt dat Bouhouche - Beijer - Mendez op informatie zijn gestoten van een nieuw ontwikkelde geluidsdemper welke Dekaise had ontwikkeld (via welk kanaal is een andere discussie). Op zijn beurt heeft Bouhouche contact gelegd met Willy Van Custsem welke op zijn beurt 2 andere extreem rechtse personen heeft aangesproken (Vandeuren met zekerheid, Baugniet misschien).

Deze 3 laatste leden hebben de eigenlijke overval uitgevoerd (het amateuristische niveau valt er zeker uit af te leiden), terwijl Bouhouche, Beijer & Mendez in de auto op afstand alles hebben gevolgd.

Deze opstelling kan verklaren hoe Bouhouche nadien is herkend als een schutter langs de snelweg, en het andere trio nummerplaten vervangen hebben.

Heeft Vandeuren de wapens nadien naar parking beau site ondergebracht, om vervolgens er eentje te ontvreemden? De Pomp als bewaarplaats lijkt me onzinnig, deze was bekend voor extreem rechtse figuren & zware jongens. Parking Beau Site was op dat moment veilig en bereikbaar zonder door iemand herkend te worden.

113

Bouhouche & Beijer kenden in elk geval Vandeuren die eerder klussen voor hen had uitgevoerd.

Zoals?

115

Deze post heb ik eerder onder het topic Vandeuren geplaatst:

Bruno Vandeuren had banden met Bouhouche & Beijer en leverde hen soms diensten... Vandeuren werd betrapt in parking Beau Site de avond na de overval bij Dekaise, samen met de voormalige tipgever van Robert Beijer, de Vietnamees Ton Quang Loc. In datzelfde garagecomplex huurde Bouhouche verschillende boxen. Vandeuren verklaarde dat hij in dat complex de auto met de gestolen wapens bij Dekaise had geparkeerd.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

116

Dat hij na Dekaise is betrapt met de Vietnamese tipgever van Beijer zegt niets over eerdere en andere diensten die hij geleverd zou hebben aan Bouhouche en Beijer. Of zijn daar andere aanwijzingen voor?

117

De info komt van Paul Ponsaers, welke zijn bronnen zijn weet ik niet. Het is wal een feit dat meteen na de overval op Dekaise vanuit extreem-rechtse hoek de betrokkenheid van Vandeuren al werd genoemd. (Ponsaers, Geens, Bouten, et al...)

Django68, het voorval dat jij aanhaalt speelt zich enkele uren / dag (hangt van de versie af) na de overval op Dekaise. Bruno Vandeuren had inderdaad al redelijk wat op zijn kerfstok, maar niet in samenwerking met bovenstaande duo’s.

119

En via De Pomp kom je uiteindelijk toch weer terecht bij Thierry Senterre en "soort"genoten ... enfin, over hem en andere lieden is al veel geschreven. Herlezen is in deze interessant ... en Zuid-Frankrijk was/is uiteraard een mooie vakantiebestemming. smile

Philippe DS wrote:

Deze 3 laatste leden hebben de eigenlijke overval uitgevoerd (het amateuristische niveau valt er zeker uit af te leiden), terwijl Bouhouche, Beijer & Mendez in de auto op afstand alles hebben gevolgd.

Interessant; als dit zo zou zijn heb je meteen een blauwdruk van de gewelddadige overvallen in '85; maar dan misschien niet met 'de grote drie' als back up. Dat zou dan betekenen dat de Bende van Nijvel al van bij het begin een kind was van Bouhouche, Beijer & Mendez.