21

Recent:

https://image.ibb.co/cRdV2T/jfb0_ne.jpg

https://image.ibb.co/i4NZU8/jfb1_ne.jpg

https://image.ibb.co/e7VchT/jfb2_ne.jpg

https://image.ibb.co/gwHONT/jfb3_ne.jpg

Non semper ea sunt quae videntur

22

Als hij zich schuldig heeft gemaakt aan misdaden dan moet België de uitlevering vragen aan Amerikaanse overheid. Tot zover de theorie. Ik denk dat het bedrag dat warenhuisketen Delhaize heeft uitgevaardigd moet verhoogd worden met een nulletje. 2.500.000 euro voor wie zijn mond wilt voorbij praten, dat klinkt al wat beter dan die 250.000 euro. De klok tikt en in oktober 2018 is het verkiezingen. De film van Stijn Coninx zal zijn effect niet missen op de burger. Achter alles zit er een theorie, zijn er mensen die er gebaat zijn met het openen van de beerput van andere om er hun eigen gewin van te maken. Dat noemt politiek a la Belgique.

23

ENIGMA wrote:

Als hij zich schuldig heeft gemaakt aan misdaden dan moet België de uitlevering vragen aan Amerikaanse overheid.

Dit is ook gebeurd. De Verenigde Staten hebben hem op vraag van België gearresteerd (en dan ook een huiszoeking gedaan) en hem naar België laten overbrengen.

Meer info: deeltje uit een artikel van de website Apache » Daders

Buslik werd in februari 1995 door het assisenhof van Brabant bij verstek veroordeeld tot de doodstraf voor zijn aandeel in de roofmoord op Zwarts. Maar vreemd genoeg werd hij na dit vonnis niet internationaal geseind en deed het Belgische gerecht geen enkele moeite om zijn uitlevering te vragen. Pas eind 1996 kwam er een internationaal aanhoudingsbevel. Buslik veranderde prompt zijn naam. Hij was ondertussen in Florida getrouwd met Diane Somerville en liet zich voortaan Jean-François Somerville noemen.

Nog eens drie jaar later schoot het gerecht eindelijk in actie, nadat het weekblad Humo het adres van Buslik gewoon op het internet had gevonden. Op een ochtend in april 1999 werd hij op vraag van de Belgische justitie door de Amerikaanse politie opgepakt, toen hij in short en op sandalen uit zijn woning aan het strand stapte. Meer dan een jaar later werd hij door de VS uitgeleverd aan ons land.

Zijn proces volgde in oktober 2001, op beschuldiging van roofmoord, heling van gestolen goederen, bomaanslag en beziet van explosieven. Buslik werd vrijgesproken over de hele lijn en mocht van de rechtbankvoorzitter “in alle sereniteit terugkeren naar zijn echtgenote in de VS”.

Bron: Apache | 6 mei 2014

Non semper ea sunt quae videntur

24

Jean-François Buslik verschijnt in veel bende-lectuur als zijnde een Amerikaan, maar hoe Amerikaans zijn de roots van Buslik echt? 0%

Buslik is eigenlijk een West-Vlaamse Duitser.

De vader van Jean-François Buslik (Max Buslik) was een Duitser met een joodse achtergrond. Dat deze liever niet in de regio van Duitsland verbleef rond de jaren 1940-1945, dat is logisch. Amerika leek een ideaal land om naar te vluchten, ver weg van Nazi-Duitsland en men kreeg er als "staatloze" nogal snel de Amerikaanse nationaliteit. Jean-François werd in de VS geboren.

Vanwaar zijn West-Vlaamse roots dan? Vvan zijn moeder. In verschillende bende-lectuur en artikelen wordt geschreven dat zijn moeder een Française was. Dat is niet echt volledig juist. Zijn moeder is in Frankrijk geboren (in Caen), maar haar vader en moeder waren beide West-Vlamingen. Zij woonden in de Westhoek en in de periode '14-'18 was het daar ook niet aangenaam wonen (lees als: zowat alles lag plat van de oorlog in "Flanders Fields"). Haar familie was in de regio tamelijk gekende plaatselijke zelfstandigen. Ze hadden er o.a. een kruidenierswinkel. Jean-François Buslik z'n moeder werd geboren in 1919. De familie is later terug gekeerd. Een deel van de familie is in het West-Vlaamse blijven hangen, een ander deel is richting het Brusselse verhuisd. In het Brusselse heeft Jean-François Buslik nog steeds (dichte) familie wonen. Zijn Amerikaanse nationaliteit uit spelen en naar de VS "vluchten" zal wellicht voor hem het beste scenario geweest zijn toen het hier behoorlijk warm onder zijn voeten werd.

Non semper ea sunt quae videntur

Staat Buslik ook op de verdachtenlijst voor de aanslag op majoor vernaillen? Dit samen met Bouhouche?