31

Bikers in Erpe Mere: Blue Angels. Makkelijk te connecteren met de wereld van caféspelen. Documentaire te vinden op YouTube. Dubieuze rijkswachters in Erpe Mere lid van Blue Angels geweest? Een aantal Blue Angels moet ook zeker te koppelen zijn aan de motorhandel van Podevijn.

Trojan, zoek het niet te veel onder de kerktoren. Denk goed na Hage Maroun, en het type huurlingen bikers met een link naar Londerzeel en betrokken in smokkel met Zweden. Denk aan Geschier en Armfelt ook, het is in die middens.

Nog iets Trojan, de kans is heel groot (ik ben er bijna zeker van) dat het in relatie staat met Ghislain Hinderijckx.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

33

Trojan wrote:

Bikers in Erpe Mere: Blue Angels. Makkelijk te connecteren met de wereld van caféspelen. Documentaire te vinden op YouTube. Dubieuze rijkswachters in Erpe Mere lid van Blue Angels geweest? Een aantal Blue Angels moet ook zeker te koppelen zijn aan de motorhandel van Podevijn.

Ik heb geen tijd om alles door te lezen, maar hier en daar heb ik toch al eens een verwijzing gevonden naar de wereld van caféspelen. Bedoel je hiermee, dat er toch een link zou kunnen zijn met de man van het waterkasteel? En hoe serieus bedoel je dat, en zijn er nog mensen die dit geloven? Persoonlijk zou ik er nu ook niet door van mijn stoel vallen, maar toch.

34

Verder zou Louvaert het wapen waarmee Van Camp vermoord werd, verkocht hebben aan Hage Maroun, één van de leden van de delegatie van Christelijke Falangisten die onderhandelde met Dekaise over de prototypegeluidsdempers. Het waren Vincent Louvaert en Francis Van Binst die, een tijdje na de overval op het bedrijf Wittock-Van Landeghem in Temse een kogelvrije vest en wapens naar Lekeu brachten, aldus Van Binst. Louvaert is inderdaad te situeren in de omgeving van Hage Maroun, die gedurende 10 jaar diplomaat was op de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel (...). (1)

Als men Maroun over deze beweringen aan de tand voelt, geeft hij toe Louvaert gekend te hebben. Maroun geeft zelfs toe een GP 9 mm (*) gekocht te hebben van Louvaert. Tijdens een verhoor in 1987 herroept Van Binst evenwel zijn verklaringen betreffende de betrokkenheid van Louvaert. Verder bevestigt Van Binst dat hij met Lekeu een afspraak gemaakt had in de Ardennen, maar niet om kogelvrije vesten te overhandigen. Tijdens een nieuw verhoor verklaart Van Binst dat Hage Maroun 2 kogelvrije vesten gegeven zou hebben aan rijkswachter Guy Goffinon van de Brusselse BOB. Allemaal erg warrig en onduidelijk dus.

Niettemin zal Goffinon worden gehoord over Van Binst en Louvaert. Goffinon geeft een overzicht van zijn contacten met Hage Maroun, die naar zijn zeggen Van Binst en Louvaert had aangeklaagd in het kader van de Bendefeiten. (...) Ook Hage Maroun, de Libanese wapenhandelaar die we reeds bij herhaling tegenkwamen in dit boek, wordt verhoord.(2) Hij verduidelijkt zijn contacten met adjudant Goffinon en met Louvaert en Van Binst. Hij ontkent echter kogelvrije vesten aan Goffinon te hebben bezorgd. Het wordt er allemaal niet duidelijker op, zeker niet omdat de belangrijkste protagonisten overleden zijn, in eerste instantie Vincent Louvaert zelf. Ook dit onderzoek loopt dus dood.

(1) Later zal Hage Maroun zich op de horeca storten en via een ommetje langs het nachtclubmilieu bij de handel in wagens belanden. De man ging gebukt onder de schulden, was een trouw casinobezoeker en had steeds meer last van zijn drugsverslaving. Maar voor de rijkswacht was en bleef hij een betrouwbare bron van informatie over het drugsmilieu. In 1985 duikt Hage al op in een vertrouwelijk rapport van de BOB van Waver.

(2) Op 6 december 1994 zal een huurder van een flatgebouw in Sint-Jans-Molenbeek stikende walmen melden bij hem en zijn buren. De politie komt ter plekke en vindt het rottende lijk van de 61-jarige Hage Maroun en zijn 21-jarige vriendin Mounia Chahin. Vier dagen eerder was het duo met kogels doorzeefd.

Bron: Loden Jaren | Paul Ponsaers

(*) Meer info over dit wapen vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Trojan wrote:

Hage maroun a habité à une date non determiné à Erpe Mere, deelgemeente van Aalst.

Hoe zeker is men hiervan? Zou dit dan die Illegale wapenhandelaar kunnen geweest zijn in 1986?