11

Over Reyniers kan je enorm veel schijven eigenlijk. Alleen al om het feit dat hij voor de bendecommissie getuigde. Ik ben geen aanhanger van complotten e.d. en ik lees dit nog nergens op dit forum of elders, maar voor diegene die dit wel zijn zal dit natuurlijk interessant voer zijn:

Leon Finné was een (goeie) vriend van Reyniers.

Non semper ea sunt quae videntur

12

Staat blijkbaar toch reeds op het forum en in een boek van Bouten, dus dit bericht mag geschrapt worden (alhoewel het niet hier bij Reyniers vermeld wordt).

Non semper ea sunt quae videntur

Reyniers zal zeer zeker heel goed op de hoogte geweest zijn. Paul Koeck schreef het boek 'Reyniers Superflik' over hem. Na negen jaar schorsing ging hij in 1999 met pensioen en werd dan het hoofd van de beveiliging van het winkelcentrum City 2. In 2002 zei hij in een interview aan La Dernière Heure dat hij (in het boek over hem) de vier namen had gegeven van de schutters van de Bende. Ondertussen overleden in UZ Jette in 2012 indien ik mij niet vergis, begraven in Londerzeel.

14

Wie waren die 4 schutters dan ...

Had hem in mijn jonge jaren uitgenodigd om over zijn boeken te praten, maar nadat hij me diep in mijn ogen keek vergat ik te vragen wie die 4 schutters dan wel waren.

Voor de jonge generatie, om een beetje de rock en roll sfeer op te snuiven waarin Reyniers werkte (samen met o.a. Marnette) zijn volgende artikels heel leerzaam:

» Motief | tueriesdubrabant.winnerbb.com

Trojan wrote:

Eind mei '89 vertrekt Reyniers voor een week naar een politiecongres in Israël. Zijn reisgezel? Shavit. Kort na hun terugkeer tracht men Peelos gek te verklaren.

Bron: Archief Walter De Bock

Deze agent Peelos GPP heeft iemand een idee of deze man nog leeft?