901

Re: Aalst: 9 November

CleverTrevor wrote:

Het lijkt zelfs of hij de snelle aanwezigheid van de politie prijst. Niks negatiefs. Dat kwam pas later. Frustratie groeit naarmate er geen resultaten geboekt worden, en dat is begrijpelijk. Maar om te weten wat er werkelijk gebeurde zijn de oudste getuigenissen zoals deze de meest waardevolle. Dan is het geheugen nog vers.

Klopt als een bus. Alle eerste interviews en beelden zijn zo belangrijk. Met van horen zeggen ben je niets en zeker niet na 30 jaar. Ben zelf ook naar de laatste voordracht van David VDS geweest en dat is echt een aanrader.  Wou het eigenlijk nooit doen om een zekere objectiviteit te behouden, maar eigenlijk besef je dan ook pas hoeveel dingen er foutief of gepersonaliseerd door journalisten wordt geschreven of over doorgeboomd wordt op forums. Of hoe dat kleine details een andere blik kunnen werpen op de feiten zoals zoals info over een lijkschouwing.  Maar als David nog eens zo een avond doet, wees er dan vlug bij, want het verhaal achter het verhaal komt naar boven. Gewoon doen.

Om het over David's grootvader te hebben, bewonderingswaardig in één woord dat een man van 67 terug gaat werken om zijn kleinzoon te kunnen opvoeden en zomaar even omgerekend een dikke 200.000 Euro en meer heeft betaald aan ziekenhuiskosten omdat de ouders geen mutualiteit hadden in die jaren als zelfstandige. Om stil van te worden. Dat is meer dan 8 keer de buit van deze bende in Aalst. Misschien iets om even over na te denken voor er een roddel weer als halve waarheid wordt gelanceerd en eventueel slachtoffers kan kwetsen.

Maar wat me weer ook opviel dat een slachtoffer zoals David nooit voldoende door de juiste specialisten is ondervraagd teneinde een  exacte (ok, altijd een beetje persoonlijke) feiten-interpretatie voor altijd op papier te zetten. En dat geldt ook voor andere slachtoffers, zoals forumlid ikbenhetbeu die altijd op de achtergrond bleven. Hun exacte verhaal zal nodig zijn, vanaf de feiten tot de jaren er na, ook voor een waarheidscommissie als die er ooit komt na een eventuele verjaring.

Neem nu de discussie over de Bianchi Spas. Na een gesprekje van 3 minuten en de juiste vragen aan David is gewoon duidelijk dat er geen was. En dat geldt voor veel dingen. En dat is verdomd jammer.

Het is bijna weer een verjaardag van iets wat eigenlijk te schandelijk is om een verjaardag te noemen. Ik denk dat we de slachtoffers die echt wel nuchter genoeg zijn om te beseffen dat er geen proces meer komt, alleen maar kunnen een hart onder de riem steken door het thema actueel te houden, op een waardige wijze.

Het is jammer dat slachtoffers zoals HIPA zich niet meer kunnen vinden op een forum als dit. Misschien een oproep aan de moderator en betrokkene om dit eens tussen pot en pint uit te praten. Want hoe je het ook keert of draait, of hij het wil of niet, HIPA is 35 jaar later een vlammetje dat de wiek van deze kaars brandend houdt, samen met andere slachtoffers en samen met dit forum, maar meer dan wie ook, al dooft ze langzaam uit. Als je aan een 15 jarige vraagt "wat is de bende van Nijvel" dan krijg je een blik van waar heb je het over. En dat zal niet meer verbeteren.

Ik heb het al eens geschreven maar betreffende de al dan niet betrokkenheid van Bonno in de feiten, als wat dan ook, kan als profilering en contacten een onderzoek naar de wapens van Bonno die ongetwijfeld geregistreerd waren bij de lokale politie van Aalst, veel duiden. Handvuurwapens, voor dat de model 4 vergunningen naar het gouverneur-niveau werden doorgeschoven, werden bijgehouden op lokaal niveau  Kunnen zeer veel informatie geven over de kennissen van betrokkenen, vooral bij overdracht. Ik verklaar me nader. Ik heb zeer veel verwoede wapenverzamelaars gekend, zelfs zeer extreme. Hun wapens zijn hun kindjes, hun belangrijkste bezit. Onbegrijpelijk voor een normaal mens, maar het is wel zo. Die gaan pas weg als het financieel echt moet, als men echt aan de grond zit en in stukjes van de verzameling. En niet verkocht aan een wapenhandelaar want die geeft net als een handelaar in tweedehands auto's niet de beste prijs,maar aan een maat, iemand uit het circuit waar men in zit. Het zou wel eens verbazende informatie kunnen opleveren. Ik hoop dat  het federaal parket dit goed heeft onderzocht. Als dat niet zo is dan zit de informatie waarschijnlijk nog netjes in de archieven van de Aalsterse politie.

Laat ons hopen dat de vele slachtoffers van Aalst, maar ook van de andere feiten die in Vlaanderen wel eens vergeten worden, de volgende dagen hun verdriet kunnen kanaliseren met voldoende hoop, aanvaarding en juiste steun. Want het moet voor hen ongelooflijk moeilijk zijn om te kunnen aanvaarden dat dit opgelost had kunnen worden.

902

Re: Aalst: 9 November

Je zal de franchi spas 12 bedoelen.

903

Re: Aalst: 9 November

Uiteraard

904

Re: Aalst: 9 November

De 9 mm kogels die mijn ouders als extra kregen werden op een speciale manier afgevuurd. De kogels werden van boven schouderblad dwars door het lichaam naar benden geschoten. Deze manier is de meest schadelijke aangezien meerdere organen terzelfder tijd worden geraakt. Het is een soort handtekening, maar van wie of door wie aangeleerd. Zowel mijn zus als ouders hadden dezelfde verwondingen. Ze waren ook alle drie zwaar toegetakeld door de hagelpatronen afgeschoten van dichtbij. Meerdere breuken werden vastgesteld; schouder, kaak, been, handen, schedel, bij vader was de rug gebroken. Verschrikkelijk, ik ben hier zelf een tijdje niet goed van geweest. Blijkbaar was het nog erger als in mijn gedachten. Daarom antwoord ik jullie eenmalig hierover. Misschien kent iemand deze techniek of handtekening.

905

Re: Aalst: 9 November

Ik hoop het voor jou, Hipa. Eén iemand heeft het een tijdje geleden over een unieke techniek/handtekening gehad; hopelijk kan de persoon in kwestie meer duidelijkheid bieden.

906

Re: Aalst: 9 November

Hoe gruwelijk het ook klinkt, vanuit forensisch standpunt zou het onvergefelijk zijn (of noem het schuldig verzuim als je dat wil) als deze 9 mm kogelpunten niet zouden gearchiveerd zijn.

907

Re: Aalst: 9 November

Ga er geen vrienden mee maken, en met alle respect: maar dit is gewoon een liquidatie, slachtoffers moesten dood. Mijn excuses dat ik het zo formuleer.

908

Re: Aalst: 9 November

Kees BK wrote:

Hoe gruwelijk het ook klinkt, vanuit forensisch standpunt zou het onvergefelijk zijn (of noem het schuldig verzuim als je dat wil) als deze 9 mm kogelpunten niet zouden gearchiveerd zijn.

Zeker weten, inderdaad.

909

Re: Aalst: 9 November

Mgr wrote:

Ga er geen vrienden mee maken, en met alle respect: maar dit is gewoon een liquidatie, slachtoffers moesten dood.
Mijn excuses dat ik het zo formuleer.

Dit forum is er niet om vrienden te maken. Net omdat deze gedachte zou kunnen opkomen, vond ik het niet gepast en niet geloofwaardig als iemand anders dan David het op het forum zou zetten. Zelf heb ik heb (nog) te weinig argumenten om uw besluit te delen en heb een ander idee hierover.  Dat komt er wel eens aan.

910

Re: Aalst: 9 November

HIPA en KeesBK: Bedankt om deze info op het forum te plaatsen. Sorry als ik na Kees zijn eerste post hierover wat te veel druk gezet had.

Dit “bloeddorstig” schietpatroon van de daders, samen met het feit dat mensen en kinderen vermoord werden voor men de winkel binnenging (zowel in Aalst als in Overijse), versterkt mijn vermoeden dat het in eerste plaats ging om een bloedbad te veroorzaken onder de klanten. Het motief is mij echter nog verre van duidelijk.