Re: Beersel: 23 December

Tot slot, want 3 berichten achter elkaar is wel heel veel. Ik lees in de feiten over de moord in Beersel: "De armen van de huisbewaarder waren kruiselings vastgebonden aan de bedstijlen. De daarbij gebruikte knopen waren commandoknopen, gelegd door specialisten."

Maar in het interview met de zoon van het slachtoffer (die hem vond) lees ik dit: " Zijn handen en zijn voeten waren op zijn rug met het telefoonsnoer samengebonden. Daar rond hadden ze zijn sjaal van Club Brugge gedraaid."

Verwarrend is dit en dan gaat het nog maar over 1 zaak. Welke info klopt nou? Is het verhaal van de zoon wel echt betrouwbaar? Is de informatie op deze website betrouwbaar?

Re: Beersel: 23 December

Dat is het probleem in het ganse Bende van Nijvel-verhaal. Verklaring zijn wss al van in het begin niet correct geweest. Met de jaren zijn er dingen verdraaid, verdwenen, bij verzonnen door fantasten, ...

63

Re: Beersel: 23 December

noorderling wrote:

Hoe zeker is het dat deze moord aan de Bende van Nijvel is toe te schrijven?

Zoals ik hierboven al schreef werd het wapen ook gebruikt voor de moord op Constantin Angelou.

noorderling wrote:

Welke info klopt nou? Is het verhaal van de zoon wel echt betrouwbaar?

Het eerste stuk komt uit De Bende: Een documentaire. Dat is een boek uit 1988 waarin, als je het controleert, vrij veel fouten staan. Ik zou er dus van uit gaan dat de informatie van de zoon correct is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Beersel: 23 December

Ben wrote:

Zoals ik hierboven al schreef werd het wapen ook gebruikt voor de moord op Constantin Angelou.


Ok Ben, hoe weten we dan zeker dat de moord op Constantin Angelou gelinkt kan worden aan de Bende van Nijvel?

Re: Beersel: 23 December

Ok ik heb waarschijnlijk de missing link gevonden: het gaat over de diefstal van de saab 900 Turbo op 8 juni 1983, daarbij wordt de bewakingshond afgemaakt.

"De indringers namen geen genoegen met een kogel. Bij de autopsie werden uit het hondenlijk liefst elf kogels gehaald. En toch was de dodelijk getroffen Duitse herdershond erin geslaagd zich over een tiental meter voort te slepen vooraleer hij in het midden van de garage in mekaar zeeg."

"De kogels die uit het lijk van de herdershond werden gehaald, komen uit hetzelfde wapen als dat wat in december 1982 werd gebruikt om de oude huisbewaarder van de Auberge du Chevalier te executeren en, veertien dagen later, ergens tussen het Flageyplein in Elsene en de Rue Terre du Prince, in het centrum van Bergen, de taxichauffeur neer te schieten."

Het is wel allemaal interessant. Killer schiet 6 kogels in het hoofd in Beersel, 4 kogels in Angelou zijn hoofd, en 11 in de herdershond. Gelijk maar de vraag of iemand weet of dit zelfde wapen nog vaker is gebruikt in het Bende-dossier?

66

Re: Beersel: 23 December

noorderling wrote:

Gelijk maar de vraag of iemand weet of dit zelfde wapen nog vaker is gebruikt in het Bende-dossier?

Iemand een foto van dat wapen, is het zo'n een gelijkaardig jachtkarabijn zoals hier op de site staat die daar gebruikt is?

Noordeling, ik heb de vragen doorgegeven aan Vanden Eynde en zal die hier dan posten als ik antwoord krijg.

67

Re: Beersel: 23 December

De antwoorden van Chantal VDE:

noordeling wrote:

1. Haar opa was dus een gokker die schulden had en het gokken niet kon laten, zelfs zijn huwelijk daarvoor was kwijtgeraakt. Stel dat we even uitgaan van het ergste, hoe groot kan deze schuld dan geweest zijn?

Hij kaarte wel eens maar was geen gokker, het was in café Vieux Brugge in Brussel zuid station nu is het een Portugees café en telkens werd hij op gebeld voor zijn job.

noordeling wrote:

2. Is nou ooit nog duidelijk geworden wat exact de betekenis was van de relatie van het slachtoffer met Léon Degrelle? Waarom zat er een foto van hem (altijd) in zijn aktetas? En die uitnodiging voor het huwelijk van de dochter van Léon, duidt toch op persoonlijk contact? Bestaat de kans dat het slachtoffer, vanwege zijn evt. sympathie voor de ideeën van-, en directe omgang met Léon Degrelle, bekend is geweest met andere extreem rechtse figuren?

Degrelle tja, dit was een persoonlijke vriend van m'n opa. Mijn opa was partisant in extrem gauche of droit français weet niet meer zo zeker, hij had iets met neo-nazi gedoe zoals Degrelle op het huwelijk van zijn dochter was Degrelle dan ook met een witte nazie pak afgekomen, meer weet ik niet.

noordeling wrote:

3. Denkt de familie nog steeds dat hij het toevallige slachtoffer is geweest van een stel inbrekende beesten? Want bv hier op het forum, denkt vrijwel iedereen aan een afrekening. Ofschoon het natuurlijk nauwelijks voor te stellen is dat hij een belangrijke schakel was in welk milieu dan ook.

Afrekening, het kan maar het kan ook met Jef Jurion te maken te hebben. Hij was tenslotte baas van de voetbal en mijn vader is ook een ex-voetballer. Mijn opa was de gerand daar in de Auberge du Chevalier en mijn vader was de kok dus speculeren en maals nooit zullen we dat weten.

Re: Beersel: 23 December

Bij deze wil ik Chantal bedanken voor haar snelle antwoorden. Alleszins heel behulpzaam. Ik zou nu kunnen zeggen dat ze op 1 punt haar vader tegenspreekt. Namelijk vraag 1:

Chantal: "hij kaarte wel eens maar was geen gokker."

Marc: "Mijn vader was een gokker. Spelen zat hem in het bloed. Roulette en black jack, de tiercé, maar vooral kaarten (...) Hij verdiende ooit goed de kost, maar verspeelde zijn geld in de casino's. Toen hij blut was, heeft mijn moeder hem aan de deur gezet. (...) Toen de politie de studio van mijn vader verzegelde, doken er allerlei mensen in de Auberge op die zegden dat José gokschulden had."

Maar ik ben tevreden met deze antwoorden. Nogmaals dank.

Re: Beersel: 23 December

Renne wrote:

Iemand een foto van dat wapen, is het zo'n een gelijkaardig jachtkarabijn zoals hier op de site staat die daar gebruikt is?

Als ik mij niet vergis ging het niet om een karabijn maar een pistool in .22.

70

Re: Beersel: 23 December

Misschien schept dit wat duidelijkheid?

"Bovendien had de bende van Bouhouche een voorraad blanco identiteitskaarten klaarliggen. Volgens een PV van 13 februari 1988 van de onderzoekscel van Jumet waren deze documenten gestolen bij de BOB van Brussel. Een van de identiteitskaarten was voorzien van de valse naam Franco Hoffman, een tweede droeg de naam Paul VAN DEN EYNDE. In PV 21268 van hetzelfde dossier noemt Amory de Hoffman-kaart een grapje om Bouhouche te plezieren. ('Franco' verwijst naar de overleden Spaanse dictator, 'Hoffman' naar de leider van de neo-nazi-militie 'Wehrsportgruppe Hoffman')."

Daders » Bouhouche & Beijer