Re: Jean-Paul Contat

Op hetzelfde adres: Marti Catherine » mobile.score3.fr

Catherine Contat (Marti):

Mariée, 3 enfants, j'ai perdu de vue toutes mes connaissances car j'ai souvent déménagé. Je serais contente de vous revoir pour se remémorer toutes ces belles années.
FOUGAX ET BARRINEUF

» copainsdavant.linternaute.com

Re: Jean-Paul Contat

Ziehier » www.facebook.com/contat.catherine

Woonplaatsen (jawel): Djibouti en Aubagne (wat ook vermeld werd in connectie met het Legioen. Geen fantast dus me dunkt).

23

Re: Jean-Paul Contat

Jean-Paul Contat op Facebook » www.facebook.com

Re: Jean-Paul Contat

Mincky, mijn vrouw en ikzelf kunnen absoluut niet bevestigen dat deze persoon Jean-Paul Contat is. U wel misschien? Waarom? Mijn vrouw en ik hebben Jean-Paul Contat amper een kleine 12 minuten gezien en dit eind juni 2019. Hoe zou je willen dat men hem nog degelijk herkent? Bovendien op uw foto draagt hij nog een motohelm op de koop toe. Niet overdrijven hé!

25

Re: Jean-Paul Contat

Scaramouche, met alle respect, ik heb u toch niets gevraagd? Ik plaatste alleen een linkje.

Re: Jean-Paul Contat

Bouten beschrijft zijn ontmoeting met de voormalige legionair Jean-Paul Contat in het Franse Fougax. Contat vertoont volgens Bouten veel overeenkomsten met robotfoto nummer 19, en hij leverde in het begin van de jaren 2000 bovendien hand-en-spandiensten aan Madani Bouhouche. Contat beweert dat hij van 1980 tot 2000 ononderbroken gekazerneerd was in Djibouti. Zijn vriendin vertelt aan Bouten dat hij van 1982 tot 1986 in Frankrijk leefde.

De Bende Van Nijvel (Bouten, 2008); bladzijde 512.
Bouhouche, Beijer, Beuckels en de anderen (Bouten, 2020); bladzijde 111.

Na wat zoeken kom ik op deze foto terecht. Kan iemand bevestigen of dit Jean-Paul Contat is? (Nr.19, als 2 druppels water.)

https://i.ibb.co/L5fkRKW/contat.jpg

Re: Jean-Paul Contat

Ik zou heel graag die foto van Jean-Paul Contat willen zien, want ik heb hem ontmoet op op 19 juni 2019. Op amper 1 m afstand.

Re: Jean-Paul Contat

Staat er ook ergens vermeld hoe Bouten aan die foto kwam en uit welke periode die foto dateerde? Dat gaat een moeilijke worden voor Scaramouche vrees ik. Ik kan me voorstellen dat Contat anno 2019 er totaal anders uit zag.

Via Scaramouche zijn we ook te weten gekomen in welke plaatselijke kranten er geschreven werd over Bouhouche na zijn dood en na de "inval" van de Belgische speurders. In tegenstelling met hetgeen Bouten in zijn boek schreef (passage over de babbel met de secretaresse van de burgemeester) waren de burgemeester en zijn secretaresse totaal verbaasd dat Bureau Bouhouche was.

Dat zou willen zeggen dat de plaatselijke autoriteiten totaal niet op de hoogte waren van het feit dat Bouhouche (op dat moment vrij onder voorwaarden) zich in hun midden begaf. En dat de justitie assistente Frankrijk niet op de hoogte bracht. De enige die wel wist dat het om Bouhouche ging was de notaris (ivm de verkoop van het huis). Maar kende die het verleden van Bouhouche?

Vraag is dus, wie sprak de waarheid? De plaatselijke kranten of Bouten? En bij uitbreiding ... hoe weten we of deze foto inderdaad een foto van Contat was.

Re: Jean-Paul Contat

Ik heb me terug van datum vergist: ik was in Fougax-et-Barrineuf op 20 juni 2019. Op 13:26 is het gesprek begonnen. Ik heb alle huizen en personen zelf moeten zoeken zie je. Een groot gedeelte van de dag heb ik er opzoekingen gedaan. Ik was met mijn vrouw. Jean-Paul Contat heb ik 11 minuten en 53 seconden kunnen spreken. Ik wist dat Guy Bouten van hem geen foto’s mocht trekken, dus heb ik evenmin aangedrongen. Ik had wel in alle vlugte een dictafoon-applicatie geïnstalleerd op mijn smartphone zodanig dat ik het ganse gesprek onopvallend heb opgenomen.

Ik heb er dus lange tijd moeten aanbellen aan zijn huis, na lange tijd kwam Contat en een niet onknappe vrouw opendoen. Zijn vrouw was veel vriendelijker dan hem (tussen haakjes). Op de chantier van zijn huis stond een oude witte Renault Traffic camionnette met Spaanse nummerplaat. Op de bijna 12 minuten dat ik met Contat heb gesproken heeft hij me tien keren gezegd (ik heb het opgeteld): “Je ne veux plus parler de cette affaire”. Heeft hij schrik? Wat weet hij nog?

Wat hij bijzonder “malsain” vond was het feit dat er na de dood van Bouhouche nog zovele Belgen naar dit dorp en de hut van Bouhouche komen kijken. Dat stoort hem heel erg blijkbaar. Over Guy Bouten was hij niet al te mals. Guy Bouten heeft zich aan hem niet als journalist voorgesteld. Raar hé ... De dag van het ongeluk van Bouhouche is Contat niet naar de plaats van het ongeval gaan kijken. Hij heeft het lijk van Bouhouche dus niet gezien. Ik vroeg hem of hij wist waarvan Bouhouche leefde in Fougax-et-Barrineuf en hij zei dit niet te weten. Hier in de streek wordt er niet gevraagd naar zulke dingen zei Contat.

Op de middelste foto staat op de borst van de man “Foreign Legion” of iets in die aard te lezen. Dus niet: “Gendarmerie Nationale”. Sprak Bouten soms niet over een ex-rijkswachter? Dat klopt dus niet. Het zou een ex-légionnaire geweest zijn. De meesten weten dat de hoofdzetel van de “Légion étrangère” Aubagne is (stad van Marcel Pagnol). Zouden die iets lossen hierover? Waarschijnlijk niet zeker ...

Van wanneer zou die foto dateren. Contat en zijn vrouw schatten wij in juni 2019 als heel jonge zestigers. Geen al te lelijke mensen dus.
Ikzelf herken de middelste man op de foto niet als Contat. En zeker niet als robotfoto 19. Voor mijn vouw zou die middelste slanke man wel Jean-Paul Contat kunnen zijn. Nu staan we niet veel verder.

Toen ik in Fougax-et-Barrineuf vertoefde was het regenachtig en ik heb de hut van Bouhouche dus met een heel zware telelens getrokken. De weg naar zijn hut was zelfs té slecht om te voet te betreden. Men moet zeker een ware 4x4 hebben om er te geraken.

Ik heb met nog andere mensen gesproken in het dorp over Monsieur Bureau: het was een vriendelijke man die aan ieder dorpsfeest actief deelnam en meehielp. Misschien een slimme zet ... Als u nog dingen hoeft te weten: ik woon in geen berghut, ik ben heel gemakkelijk bereikbaar.

En nu jongens? Als iemand me soms wil helpen om mijn vele foto’s van Fougax-et-Barrineuf te publiceren? Of moet ik ze elders posten? Ik bezit dus geen enkele foto van Contat maar heb dus wel zijn stem.

Nog iets vergeten: de vele Belgen die het dorp na de dood van Bouhouhe komen bezoeken zijn geen politiemensen of magistraten. Ramptoeristen zoals ik dus waarschijnlijk?

Nog iets vergten: ik heb aan Jean-Paul Contat gevraagd: "Vous avez été ancien légionnaire?" Zijn antwoord was "Oui". Dus geen ex-rijkswachter.

Re: Jean-Paul Contat

Het watermerk ’foreign legion info’ leidde mij naar de gelijknamige website, waar ik diezelfde foto terugvond met als onderschrift:

'Lieutenant Christian Prouteau (center), the creator and commander of the GIGN, with two of his men in February 1976'.

Klik en scroll naar beneden »  foreignlegion.info

Deception is a state of mind and the mind of the State (James Jesus Angleton)