711

Re: Michel Libert

De Valkeneer als mediageil pion dat met regelmaat van de klok het gerechtelijk onderzoek heeft geschonden. Er zijn ook elementen voorhanden om de huidig onderzoeksrechter te kunnen wraken. Hoe langer hoe meer rijst de vraag of de advocatuur van de Burgerlijke Partijen hun strijdvaardigheid niet hebben opgegeven.

712

Re: Michel Libert

Ik heb me er ook altijd over verbaasd wat die man allemaal in de openbaarheid durfde te gooien. Ik had gehoopt dat de huidige onderzoeksrechter meer succes zou boeken maar helaas...
Wel vraag ik me af of Libert & co nog in het vizier zijn als verdachten.

713

Re: Michel Libert

Django68 wrote:

De Valkeneer: Er zijn enkele speurders die hard op dit spoor gewerkt hebben en die later met grote ruzie vertrokken zijn. Dat is geen geheim. Ze zijn er rotsvast van overtuigd dat de Bende-aanslagen zijn gepleegd door drie daders, alle drie lid van WNP: Michel Libert, Christian Elnikoff en Jean-Paul Dauphin. Elnikoff is dood, Dauphin is zeer ziek en zit in een rusthuis.”

“Die speurders hebben veel interessante elementen verzameld. Onderzoeksrechter Michel geloofde ook echt in dit spoor, net als wij. Er is in 2014 een grote operatie met een reeks huiszoekingen gebeurd, en Michel Libert werd uiteindelijk gearresteerd en verhoord. Maar het verhoor leverde geen enkel bruikbaar element op. Hij had het over bepaalde technieken die werden aangeleerd bij WNP om een grootwarenhuis aan te vallen, dingen die hij 25 jaar geleden ook al vertelde. Maar niets concreets. Ook de huiszoekingen leverden niet de verhoopte resultaten op. Onderzoeksrechter Michel vond dat er niet genoeg elementen waren om Libert aan te houden en heeft hem dus vrijgelaten. Dat heeft de speurders zeer, zeer boos gemaakt. Ze zagen daarin een bewijs dat mevrouw Michel en ik de WNP, extreemrechts en de vroegere Staatsveiligheid in bescherming namen.”

Bron: Humo | 20 november 2017 (Link naar het interview » Onderzoek)

Wat mij hieromtrent nooit losgelaten heeft is de hele discussie rond Dauphin. Let wel, het is niet mijn bedoeling opnieuw te vervallen in een welles-nietes spelletje, maar ik herinner mij dat ik met heel veel interesse het topic rond Dauphin heb gelezen en herlezen, waarbij Reneke (een bevoorrechte getuige als collega) het onmogelijk acht(te) dat deze persoon ook maar een fractie van de acties kon uitvoeren waarvan hij (mede) verdacht wordt.
Ook werd er gewag gemaakt van zijn overlijden. Is deze persoon effectief overleden ? Er is blijkbaar ook geen verder nieuws over de illegale smartphone opname met zijn bekentenis. Veel mist, veel geheimzinnigheid. Er moeten toch enkel elementen objectief te onderzoeken zijn, dan heb ik het bijvoorbeeld over zijn medisch dossier (niet door ons te onderzoeken maar wel door speurders op te vragen ?).

Hierbij kan een onafhankelijk arts toch perfect een heldere analyse maken van zijn fysieke toestand en capaciteiten in de jaren '80 (als we dan toch Reneke niet willen/kunnen geloven).

Ik wil hier geen polemiek starten, ik stel me gewoon nog steeds vragen bij de persoon van J-P Dauphin, na alles wat ik gelezen heb. En ik vind het jammer dat de info over deze persoon uiteindelijk nog steeds heel magertjes is, zeker gezien het feit dat hij nog lang geleefd heeft (nog leeft ?) en zelfs ondervraagd werd.

Heeft er ondertussen iemand meer informatie die hij/zij wil delen ?

714

Re: Michel Libert

Ik heb ook nog eens het topic Dauphin herlezen. Ondanks zijn zware fysieke handicap werd hij als een verdachte beschouwd. (of dit nog steeds zo is weet ik niet). De laatste jaren is het erg stil geworden rond de WNP. Elnikoff en Dauphin kunnen niets meer vertellen en Libert blijft hardnekkig ontkennen.

Re: Michel Libert

Ik heb het hier al heel dikwijls over symboliek gehad. Waarom het me nu pas te binnen schiet weet ik niet, maar de definitieve doodsteek aan het communisme viel 'toevallig' ook op datum van 9 NOVEMBER.

https://historiek.net/berlijnse-muur-vi … mber/4338/

Wikipedia:
‘In het kader van de Duitse hereniging na 1989 ontstond de vraag welke datum de nieuwe nationale feestdag moest worden. De 9e november, de datum van de val van de Berlijnse Muur, kwam daarbij in aanmerking ter vervanging van de oude West-Duitse nationale feestdag op 17 juni. Echter op grond van de negatieve associaties, vooral met het nationaalsocialistische verleden van Duitsland werd ervoor gekozen deze dag niet tot nationale feestdag uit te roepen.’

716

Re: Michel Libert

Gaat u nu blijven doorbomen over die symboliek? Want we kunnen heel meta gaan, wat als ze al die symboliek gewoon gebruikten als dwaalspoor? Wat met alle data die niet in dat kraam passen?

717

Re: Michel Libert

Ik heb het reeds voorgesteld: maak een apart topic over symboliek, dan hoeven de non believers deze posts niet te lezen en kunnen de believers van geachten wisselen. Ik vind het heel verwarrend om dergelijke posts onder het onderwerp Libert te zien staan.

Re: Michel Libert

Ik neem definitief afscheid van dit forum.
Slaapwel!

Re: Michel Libert

Zucht, het ga je goed Baker.

720

Re: Michel Libert

Django68 wrote:

Ik heb me er ook altijd over verbaasd wat die man allemaal in de openbaarheid durfde te gooien. Ik had gehoopt dat de huidige onderzoeksrechter meer succes zou boeken maar helaas...
Wel vraag ik me af of Libert & co nog in het vizier zijn als verdachten.

Wat De Valkeneer betreft, veroorloofde ik mij eind 2017 een tussenkomst bij de Minister van Justitie met een afschrift van mijn brief aan de Eerste Voorzitter bij het Hof van Cassatie. Dit inzake onze bezorgdheden in verband met de schending van het beroepsgeheim door personen die beroepshalve hun medewerking verlenen aan een onderzoek of gerechtelijk onderzoek.

Schendingen van het geheim van het onderzoek door medewerkers van politie en justitie zijn in de praktijk meestal moeilijk vervolgbaar. Uit Art. 458 houdende het Strafwetboek, vloeit de lage strafmaat voort met de daarbij horende gebreken aan opsporingsmogelijkheden die zorg dragen voor een straffeloosheid. De Wet van 7 april 2005 inzake de bescherming van de journalistieke bronnen geeft trouwens verder de aanleiding dat de schending van het beroepsgeheim uitgaande politie of justitieambtenaren, moeilijk of niet geïdentificeerd kunnen worden.

Wat Libert betreft, blijft deze uiteraard in het vizier als verdachte. Het lijkt ook moeilijker en moeilijker om overleden verdachten te verhoren of te confronteren met onderliggende tegenstrijdige verklaringen enz.... Recentelijk heeft men mij medegedeeld dat het geen zin meer heeft om nog getuigen te verhoren inzake de feiten te Overijse. Baserende zich op het lange tijdsverloop en de vage getuigenis waarop men zich beroept. Mijn inziens zijn er belangrijke getuigenissen die elkaar niet tegenspreken en die nog zouden kunnen aangevuld worden. Vanuit de veronderstelling dat de onderzoeksrechter het onderzoek zou leiden.

Verder baseer ik mij op een strafrechtelijk onderzoek dat alhier in Antwerpen is opgestart in 2016 en correctioneel voorkwam in 2018.

Hier is opgeworpen dat de redelijke termijn waarin de beklaagden zich mochten verwachten, wel degelijk was geschonden. Dat de rechten van verdediging werden geschonden gezien het tijdsverloop tussen de feiten in 2016 en de dagvaarding in 2018. Dat ook de mogelijkheid tot het voeren van een eerlijk proces was aangetast. Dat stukken uit het strafonderzoek op onverklaarbare wijze waren verdwenen. Dat de rechtbank tevens vaststelde dat de strafvervolging tegen beklaagde immers op onverklaarbare wijze meer dan één jaar had stil gelegen. De zaak gedurende één jaar niet getuit zijnde door enige ambtsplicht!

In het Bende van Nijvel-onderzoek zal men nooit nog verloren stukken kunnen achterhalen als tevens de vernietigde overtuigingsstukken die men nooit of te nimmer nog kan opwerpen.

Bakerstreet221B wrote:

Ik neem definitief afscheid van dit forum

Jammer...