1

Topic: Philippe Cousin

Een ander verdacht figuur tijdens deze jaren [de jaren '80] was mogelijk Philippe Cousin, een halfbloed van 1 meter 95 met een zeer atletisch postuur die graag deed of hij gehandicapt was door met zijn linkerbeen te slepen. Een Bendereus viel trouwens op door vergelijkbaar gedrag. Cousin was een jeugdvriend van Bouhouche en werkte undercover voor het NDB van commandant François. In het Spaanse Algeciras werd hij ooit betrapt met een kilogram zuivere heroïne. Na drie maanden kwam hij vrij na de betaling van een borgsom.

Beijer bezat een uitgebreid dossier over deze halfbloed van 1 meter 95, met zeer atletisch postuur (...). Bij enkele Bendeovervallen viel het immers op dat de Reus mankte alsof hij last had van te kleine schoenen.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Philippe Cousin

Als het manken met opzet was, zou hij dan zo dom zijn om dit eigenschap ook te etaleren tijdens een overval?

Servo per Amikeco

Re: Philippe Cousin

Even dom als het samen steken van wapens in zakken en het in het kanaal te smijten.

Re: Philippe Cousin

Maar toch slim genoeg om al die jaren aan de politie te ontsnappen?! Neen hoor. Zo goedgelovig ben ik niet. Zó veel geluk heb je zelfs niet als je de lotto wint. 

Daarbij wijst alles erop dat de meeste sporen opzettelijk gelegd zijn. Men heeft vooral de dingen gevonden die voorzien waren om te vinden. De dingen die men echt verborgen wou houden heeft men nooit begrepen zoals de connecties tussen Bouhouche en de verschillende misdrijven, of de connecties tussen de wapens en verschillende feiten met verschillende daders.

Servo per Amikeco

Re: Philippe Cousin

In 1980 gearresteerd in Algeciras (Spanje) in het bezit van 1 kg. zuivere heroïne, drie maanden later vrijgelaten na borgsom van 25.000 euro (wie betaalde deze som?). Stal bij Abelag de nummerplaat van een Mercedes jeep, later werd deze teruggevonden op een identieke Mercedes gestolen door Buslik en Bouhouche.

Bouhouche, Beijer, Beuckels en de anderen: De Bende van Nijvel, de CIA en de ...

6

Re: Philippe Cousin

Bestaat er een afbeelding van deze persoon?

Re: Philippe Cousin

Ja, ergens op het forum, groot, blond ... één van de honderd kandidaten voor de reus. Zelfs niet voor alle feiten.

Re: Philippe Cousin

Kort samengevat: iedere gangster die meedeed aan de drugs for weapons-trafiek mocht zich meer permitteren dan de anderen (zowel in België, Nederland, Frankrijk, Italië, ...). Er zullen er zich veel James Bond gewaand hebben, maar eens je afhankelijk bent van dat wereldje, kan je er nog moeilijk 'levend' uit.