"Begin maart 1989 publiceerde de Franstalige krant La Dernière Heure een interview met Martial Lekeu, een voormalige rijkswachter van de Brusselse BOB die in augustus 1984 in onduidelijke omstandigheden en met hulp van DEA-agent Frank Eaton België ontvlucht was en sindsdien, met een toeristenvisum dat slechts zes maanden geldig is, onder de valse naam David Adams in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, verblijft."

Kleine correctie, Lekeu kwam oorspronkelijk in Amerika aan onder eigen identiteit en kreeg na verloop van tijd Canadese papieren onder de naam David Marshall Adams maar met zijn eigen geboortedatum. Hij begint als taxichauffeur, richt een datingbureau op dat na zeer korte tijd over kop gaat en laat daarna een spoor van gefailleerde firma's na (????) Vanaf 1990 gaat hij aan de slag als informant en undercoveragent voor de U.S. CUSTOMS SERVICE.

De rest van het verhaal dat bijzonder interessant is ........p 163 en volgende van het boek Terrorisme in België: Polarisering en politiek geweld. van Paul Ponsaers.


https://books.google.be/books?id=Ff_YDw … mp;f=false