121

Trojan wrote:

Vanden Eynde était un ami proche de Degrelle. Pendant des années il a travaillé comme chauffeur de taxi et connaissait bien Angelou.

Florizoone fréquentait la villa de Kirschen, où il rencontrait Mendez et Gol.

Er is eerder goud van Kirschen gestolen. De moord op Vanden Eynde heeft ook geleid naar een groot omkoopschandaal (voetbal) dat los gekoppeld is van de moord, dit terzijde. 14 dagen voor Anderlues is Paul Cams vermoord trouwens.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

122

In dit topic wordt een paar keer de naam Sebastiano Di Luciano vernoemd. In die optiek is dit een interessant artikel:

Des millions d’euros blanchis

Comment le châtelain de Forchies pouvait-il s’offrir Bentley et Ferrari avec 650 euros par mois?

En novembre 2003, 250 policiers équipés d’un hélicoptère et d’un sonar perquisitionnaient le château de Forchies-la-Marche. La juge Baeckeland s’intéressait en effet au train de vie suspect des châtelains, les frères Di Luciano. Lors de cette descente, les forces de l’ordre ont découvert un stock d’armes et des explosifs, ce qui a déjà fait l’objet d’un procès en correctionnelle. Ce mercredi, s’ouvrait donc le volet blanchiment de ce dossier de 52 cartons, plus lourd que celui de La Carolorégienne.

Trente-deux prévenus étaient convoqués. Plusieurs personnes dont les biens ont été saisis sans qu’elles ne doivent répondre de préventions devaient encore être contactées. Problème : certaines d’entre elles sont domiciliées à Dubaï, en Martinique ou… sur un yacht. Pour le parquet carolo, Sebastiano Di Luciano et le dentiste Philippe Melchior (qui habite Sheffield) sont les dirigeants d’une organisation criminelle spécialisée dans le blanchiment d’argent. Ce qui expliquerait la vie de nabab que Di Luciano menait dans son château de Forchies, où les rénovations ont atteint les 464.000 euros, alors qu’il ne déclarait que 650 euros de revenus par mois au fisc. Sans parler des Bentley, Ferrari 348, BMW 745 et Porsche 911, ou de l’acquisition et de la rénovation du château de Hourpes pour environ 530.000 euros.

L’enquête a permis de démontrer que Di Luciano prêtait de grosses sommes d’argent à des personnes impliquées dans des carrousels TVA. Les taux d’intérêt très élevés qu’il réclamait obligeaient ses débiteurs à persister dans la fraude. Un expert a ainsi évalué les capitaux à 2,1 millions d’euros et les intérêts à 2,7 millions.

Selon le Parquet, Di Luciano aurait aussi reçu 2 millions d’euros d’un généreux ami autrichien. Un million serait arrivé entre les mains d’un entrepreneur bruxellois qui, manifestement, avait besoin d’argent pour payer ses ouvriers au noir. Pour couvrir les remboursements du prêt, de fausses factures venant de plusieurs sociétés auraient été insérées dans la comptabilité d’Ideal Constructions, une société de Di Luciano. Interrogé, celui-ci a nié formellement tout blanchiment.

Selon le prévenu, de nombreux biens tels que les deux châteaux appartiennent à son fils. Les 12 prochaines audiences et les aveux d’autres prévenus permettront sans doute d’y voir plus clair.

Bron: La Dernière Heure | 11 Februari 2010

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

123

Over de zwarte (dader) Golf in Namen:

De auto werd met zekerheid gezien bij een lid van de familie Montalto in Namen

Bron: BOB Waver document. dd. 14 aug. 85.

Die Montalto familie is/was in Italië een belangrijke maffia familie.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

124

the end wrote:
coconut wrote:

Neen, deze maffia dan?

Nee, deze ook niet. Over maffia niet vergeten dat Felix Przedborski ergens midden/begin 83 een probleem moest oplossen.

Verdeyen had het niet voor don Felix, en is nogal goed op de hoogte van Nijvel en de 85 reeks en dit is zacht uitgedrukt!

the end wrote:

Er vlak na staat toch wel een opmerkelijke zin. Haquin had een gesprek met een Amerikaanse advocaat Simon Neusbaum in oktober '83 die vertelde dat er een project van een staatsgreep was in Belgie.

Wie was er minister van justitie en dus aan de macht?

Die uitspraak van die advocaat komt niet zomaar uit de lucht gevallen en is interessanter dan vermoed kan worden. Op 21 09 83 een paar dagen voor hij Barbier aan de figuurlijke galg praat is er zijn verklaring dat hij in opdracht acties uitvoerde om de staatsveiligheid te zuiveren van de pro russen zijnde Raes De Vliegere Smets en De Roock. Ook was het zijn opdracht vanuit Zuid Amerika om diefstallen bij de Nato te doen.

Vlak erna laat de staatsveiligheid via de rijkswacht 2 gekende financiers van milities observeren in de loop van oktober en november. Anderlues is het laatste feit de bende erna begin 1985 in maart is er Mendez die het heeft over plannen waarin het nodig kon zijn dat kinderen vermoord gingen worden.

De staatsveiligheid nam dit terecht serieus en deed in die context observatie nadat Latinus zijn verklaring deed.

Het is niet alleen wat hierboven staat, maar het wordt interessanter als geweten is welke opdracht (documenten) bepaalde eenheden personen kregen in april 82 vlak voor de Santana gestolen is. Dat Waver erna gebeurt is geen toeval. Dat kort erna SSP wordt opgericht ook niet! Er was in de herfst '85 niet alleen de bende maar ook Luik op 6 december '85.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

125

the end wrote:

Op 21 september 1983 een paar dagen voor hij Barbier aan de figuurlijke galg praat is er zijn verklaring dat hij in opdracht acties uitvoerde om de staatsveiligheid te zuiveren van de pro russen zijnde Raes De Vliegere Smets en De Roock. Ook was het zijn opdracht vanuit Zuid Amerika om diefstallen bij de Nato te doen.

Het is Latinus die op 21 september 1983 bovenstaande verklaart.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Anderlues, rue de la Station 80.
01 12 1983 - 01 12 2022.

39 jaar geleden, dag op dag...
En het onderzoek staat nergens...
Een echte schande voor België en haar "justitie".

Het eerste en laatste commando aan de oorspronkelijke moordenaars.

Het is een gevoelig onderwerp, maar Joodse maffia is iets wat al jaren in mijn hoofd spookt als het over de Bende van Nijvel gaat (mogelijke Joodse achtergrond enkele verdachte prominenten).

Dat ze eens goed met de extreem-rechtse nazi's hun ballen gerammeld hebben, door hen te doen geloven dat ze voor een hoger doel werkten.

Maar uiteindelijk het vuile werk opgeknapt hebben voor de grote vijand, en alles behalve bijgedragen hebben aan rechtse staatsgreep of gladio-complotten.

129

club_le-happy-few wrote:

Het is een gevoelig onderwerp, maar Joodse maffia is iets wat al jaren in mijn hoofd spookt als het over de Bende van Nijvel gaat (mogelijke Joodse achtergrond enkele verdachte prominenten).

Dat ze eens goed met de extreem-rechtse nazi's hun ballen gerammeld hebben, door hen te doen geloven dat ze voor een hoger doel werkten.

Maar uiteindelijk het vuile werk opgeknapt hebben voor de grote vijand, en alles behalve bijgedragen hebben aan rechtse staatsgreep of gladio-complotten.

Gevoelig onderwerp of niet? Dit slaat nergens op!