11

Dus, is hij nu met een Browning of Colt neergeschoten? Enig idee over het motief, gezien het absurde verhaal van Beijer. Het motief van Hennart om vervolging initieel tegen te houden? Zoveel mist in deze zaak.

12

Djoop wrote:

Dus, is hij nu met een Browning of Colt neergeschoten?

Pg. 235 van Beijer z'n boek:

Hij heeft trouwens de automatische Colt .45 geleverd die Bouhouche heeft gebruikt bij Suleiman. In feite zit het nog iets ingewikkelder in elkaar dan dat. Omdat Bouhouche, om redenen die ik niet ken, tijdelijk zonder wapens zat, had ik aan Ton Quang Loc gevraagd om me een Colt .45 te 'lenen', die ik hem een tijdje voordien had bezorgd.

Non semper ea sunt quae videntur

13

Over de gebruikte wapens:

Rond 19u10 komt Ali Bassam Ahmad aan op het politiecommissariaat van de 4e divisie van de politie van Antwerpen. Hij is in paniek en schreeuwt in het Engels dat zich een vuurgevecht heeft voorgedaan op de Van Eycklei. Politiemensen vergezellen hem tot aan het adres. Ze stellen vast dat de ingangsdeur van het appartementsgebouw werd geforceerd. Op de tweede verdieping vinden de agenten bloedsporen. Ook treffen ze op de trap een huls kaliber .45. In de hal op de tweede verdieping worden verschillende voorwerpen gevonden: een pruik, een pet, handboeien en een omslag van de RTT die het bewuste telegram bevat. Zij vinden het lichaam van een man op de grond. Het gaat om Ali Suleiman Ahmad, die overleden is aan de een schotwonde. In de omgeving van het lichaam wordt een Browning 5mm pistool gevonden met nog een kogel in, alsook een huls van het projectiel.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Djoop wrote:

Enig idee over het motief, gezien het absurde verhaal van Beijer.

Volgens de maîtresse van Ali Suleiman, Annick R. [naam afgekort], was hij de laatste tijd erg zenuwachtig en was zijn gedrag veranderd. Hij had het over schulden die hij had voor een totaal van 60 miljoen. Deze schulden waren hoogstwaarschijnlijk het motief van de moord al hebben Bouhouche en Beijer nooit de naam van de opdrachtgever(s) genoemd.

Nog een ander detail over de moord: Een getuige zal verklaren dat de twee mannen in de een donkere Mercedes springen. De gele nummerplaat heeft zwarte cijfers.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Dank! Het verhaal van die Browning fascineert me omdat het aantoont dat dhr. Bouhouche tijdens zijn opleiding al corrupt was.

15

Zowel Ponsaers als Beijer claimen in hun respectievelijke boeken dat het om schulden ging ... Maar Georges Timmerman denkt er anders over. Uit Apache:

Diamantgate: De Libanese connectie (2)

Belangrijke Libanese diamantairs in Antwerpen zijn via familiebanden en zakelijke relaties nauw met elkaar verbonden. De sjiitische families Ahmad en Nassour bijvoorbeeld kunnen beschouwd worden als één grote clan, met steunpunten in de Antwerpse diamantwijk, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Deze clan pleegde een enorme oplichting bij de ABN Amro bank in Nederland en was ook betrokken bij staatsgrepen, corruptie, valsmunterij, handel in vals geld, wapenhandel, witwassen van drugsgeld en smokkel van bloeddiamant.

Een lid van de Ahmad-clan staat momenteel terecht voor het Antwerpse hof van beroep omwille van zijn rol in een grootschalige smokkel van diamant uit Brazilië naar Antwerpen. Een deel van die stenen, die met vervalste Kimberley-certificaten werden uitgevoerd, was afkomstig uit conflictgebieden in Afrika. Een ander lid van dezelfde clan nam in 1987 deel aan een mislukte staatsgreep in Sierra Leone, en moest daarom halsoverkop naar Antwerpen vluchten. In dat West-Afrikaanse land waren de Libanezen uit hun dominante positie in de diamanthandel verdrongen door Russische gangsters en Israëlische diamantiars. Twee jaar later werden andere leden van Ahmad-clan in Antwerpen het slachtoffer van een moordaanslag door Bouhouche en Beijer, mogelijk als vergelding voor de gebeurtenissen in Sierra Leone.

Lees verder op » www.apache.be

Ben wrote:

Beijer over het moment dat Bouhouche zijn leven heeft gered:

(...) Bouhouche frequenteer ik al lang niet meer. C’est un typedangereux que je n’aimais pas, wat men ook moge beweren. Hij ging soms opgewelddadige manier met verdachten om en was een racist. Toch heeft hij mij het leven gered toen ik in Antwerpen door de Suleimans KO werd geslagen. Hij schoot een van hen dood en verwondde een tweede. Ik ben hem daarvoor dankbaar, meer ook niet. We zijn nooit echt vrienden geweest. 

(...) Plots begint hij weer te praten over zijn verleden, eerst voorzichtig over de schietpartij bij de familie Suleiman in Antwerpen. "Ik handelde in opdracht van twee Sovjetdiplomaten in Parijs, die mevroegen om een speelschuld te gaan innen. Ik had Bouhouche als bodyguard meegenomen. We deden ons voor als telegrambestellers. Toen wehet appartement aan de Van Eycklei [Google Maps] wilden betreden, rook ik onraad envreesde een valstrik. Dany wou niet luisteren en zette door. Eenmaal binnen kreeg ik meteen een tand van een olifant op het hoofd. Dany schoot twee man neer en sleepte me naar de uitgang en redde zo mijn leven."

De politie heeft de namen van de diplomaten nooit gevonden. "Toch normaal. Het waren spionnen."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

M. Hennart, ayant pu ferrer Beijer- en Extrême-Orient, va se rendre personnellement à Bang-kok pour y interroger l'ancien détective. À l'audience de mercredi, le juge d'instruction a donné des précisions importantes sur ces conversations. Par exemple, qu'invoquant déjà à cette époque (nous sommes en juin 1991) l'existence d'un «commanditaire», Beijer aurait dit à M. Hennart: Ali Suleiman Ahmad se rendait fréquemment en Israël. Cherchez de ce côté... Moi je n'en dis pas plus.

Étonnant qu'il ait fallu attendre la fin de l'instruction d'audience de ce procès pour entendre enfin prononcer les noms de Serguei Krivoshetev et Nicolaï Govo-rokhmine, les prétendus agents soviétiques attachés à l'ancienne ambassade d'URSS à Paris, qui l'auraient chargé de «confesser» Suleiman à propos d'un agent israélien.

Die Mossad link is hoogst interessant!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
bertlagaisse wrote:

Zowel Ponsaers als Beijer claimen in hun respectievelijke boeken dat het om schulden ging ... Maar Georges Timmerman denkt er anders over. Uit Apache:

Diamantgate: De Libanese connectie (2)

Een lid van de Ahmad-clan staat momenteel terecht voor het Antwerpse hof van beroep omwille van zijn rol in een grootschalige smokkel van diamant uit Brazilië naar Antwerpen. Een deel van die stenen, die met vervalste Kimberley-certificaten werden uitgevoerd, was afkomstig uit conflictgebieden in Afrika. Een ander lid van dezelfde clan nam in 1987 deel aan een mislukte staatsgreep in Sierra Leone, en moest daarom halsoverkop naar Antwerpen vluchten. In dat West-Afrikaanse land waren de Libanezen uit hun dominante positie in de diamanthandel verdrongen door Russische gangsters en Israëlische diamantiars..

Lees verder op » www.apache.be

Die Mossad link is een directe kennis van Bouhouche Beijer en Mendez. Wat hierboven staat is ook te plaatsen in het schema van Latinus waar hij het over diamanten heeft en meer. Die link vind zijn oorsprong bij het begin van de bende feiten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Die Mossad Russische gangster link in de Suleiman zaak zijn dezelfde als in het Atlas dossier, dit zijn dezelfde waar begin 90 een andere persoon uit het dossier gezien is. Dit waren kennissen van Mendez, zie het Atlas dossier en het jaar 83!

Ben wrote:

Blijkbaar had Madani Bouhouche een tweede woonst in Knokke. Op 4 februari 1986 werd in die woning een huiszoeking gedaan. Er worden vier kantschriften gevonden met hoofding van de rechtbank van eerste aanleg van Brussel, waarvan twee het zegel dragen van de onderzoeksrechter. Eén en ander wordt in verband gebracht met de oplichting van de griffie op 22 mei 1981.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Vraag het maar aan Beijer of Bultot.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.