Uit het boek van Bultot:

À la prison, la routine continue. Je subis toujours le joug d'Awille Dada. Pourtant une information reçue par un détenu va changer le cours de ma vie. Il s'appelle Bruno Van Deuren. Il joue d'abord les bravaches et me dit qu'il connaît mon surnom de Lucky Lucke et qu'il serait intéressé de voir lors de sa libération si je tire plus vite que lui. Je veux mettre fin à cette conversation, mais il va me parler de l'affaire Dekaise. Ce dernier est un armurier de Wavre qui fut victime d'une agression le 30 septembre 1982.

Deux hommes ont attaqué son établissement avec violence. Ils frappent Dekaise et ses deux clients au visage et abattent un agent de police qui essaye de les arrêter! Traqués par la gendarmerie, ils criblent de balles deux gendarmes qui seront grièvement blessés et ils parviennent à s'enfuir! Cette attaque sera répertoriée par les enquêteurs comme faisant partie des méfaits des tueurs du Brabant Wallon.

Sans sourciller, Bruno Van Deuren me dit avec vitesse: "Vous me prenez pour un con, mais vous ne savez pas qui je suis!" Je me retourne en feignant volontairement mon intérêt:

  • Ah oui?

  • Oui, c'est moi qui ai agressé ce salaud de Dekaise.

  • Il attend ma réaction, mais je ne dis rien, attendant la suite. Devant mon mutisme, il continue:

  • Dekaise avait touché de l'argent pour faire un travail particulier, il ne l'a pas fait. On a été récupérer la marchandise et lui f... une correction. C'est moi qui l'ai frappé, il le mérite, car quand on accepte un travail, il faut le faire. Je regrette pour ce pauvre con de flic qui s'en est mêlé, mais en fait, il est mort pour avoir tenté de défendre une ordure!

J'en parle à mon assistante sociale et je pense à une vaste frime parce qu'il vient d'être puni. C'est aussi son avis. Une assistante sociale d'un organisme extérieur à la prison reçoit les mêmes confidences, mais elle ne les prend pas au sérieux non plus. Bruno Vandeuren est un mythomane. Il doit cependant être intéressant à écouter, car son avocate, Maître Carine Couquelet, très mignonne, vient l'écouter chaque jour pendant des heures dans un box réservé aux avocats, à un tel point que monsieur Perain, mon collègue, est obligé de leur rappeler, suite aux observations des surveillants, qu'il faut éclairer le box lorsqu'il fait noir. Je range cependant cette information dans ma mémoire et n'y prête plus guère attention.

12

Wanneer heeft Bultot een boek geschreven? Alleen Franstalig?

13 (edited by club_le-happy-few 03-08-2008 19:14)

Volgens sommigen is dit zogezegde gesprek tussen Van Deuren en Bultot de aanleiding tot zijn moord. Misschien wist hij op dat moment zelf niet voor welke organisatie hij werkte en ging het volgens hem om een ordinaire klus.

Alhoewel er twijfels zijn of dit gesprek tussen Bultot en Van Deuren ooit heeft plaatsgevonden. Dit zou nogal twijfelachtig zijn. Verzinsel van Bultot of toch waarheid? Het boek heette "Carnette Des Balles" van Michel Jaspar. Maar het zou over Bultot gaan. Over gevangenis van Vorst waar hij werkte, zijn goeie vriend Pierre Paul De Rijcke (Jonathan), Bende van Nijvel, ...

14

club_le-happy-few wrote:

Alhoewel er twijfels zijn of dit gesprek tussen Bultot en Van Deuren ooit heeft plaatsgevonden. Dit zou nogal twijfelachtig zijn. Verzinsel van Bultot of toch waarheid?

Het is natuurlijk makkelijk in Bultot zijn geval om iemand zwart te maken die hem niet kan verdedigen. Al is het zeer mogelijk dat Bruno lid was van de eerste Bende, maar Bultot is in staat die persoon te misbruiken (te beschuldigen van feiten) om zichzelf ongeschonden te laten.

Vandeuren zou een informant geweest zijn: reden waarom hij nadien is vermoord? Waarom hebben ze 5 jaar gewacht tot penitentiair verlof?

16

https://i11.servimg.com/u/f11/11/22/12/24/bruno_10.jpg

Een foto van Bruno Vandeuren. Hij werd op het Waalse forum geplaatst door een familielied van Bruno. Die persoon ontkent ook dat Bruno ooit aan Bultot zou gezegd hebben dat hij meegedaan heeft in Waver. Bruno Vandeuren werd 's nachts vermoord en 's ochtends vond men zijn lichaam met naast hem het moordwapen.

Bruno Vandeuren kan ook niet robotfoto 22 zijn, omdat deze robotfoto werd opgemaakt door iemand die deze persoon zag in oktober 1983. Toen zat Vandeuren in de gevangenis van Sint-Gillis.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

17

Pas op: iemand die "beweerde" (!) een familielid van Bruno Vandeuren te zijn. Dat kan best natuurlijk maar ik ben daar niet zomaar van overtuigd. Ik vond de boodschappen van die persoon (pseudo: "Calimero") nogal gefabriceerd (en dan bedoel ik bijvoorbeeld het overdreven slordig taalgebruik).

18 (edited by Merovinger 26-04-2013 14:51)

Bruno Vandeuren werd op 24 december 1988 vermoord teruggevonden in het Koninklijk Park in Oostende. Een anonieme beller had rond 8u15 de Rijkswacht van Oostende verwittigd dat er zich een lijk bevond in het park. Vandeuren werd met één kogel afgemaakt in de nek achter het linkeroor. Nabij het lijk werd het moordwapen, een oud model van een 7.65 mm, en één huls gevonden. In de lader zaten nog vier kogels. Volgens de ballistisch expert Pletinckx was het teruggevonden wapen effectief het moordwapen. Naast het wapen lag ook een paar wollen handschoenen gevonden. In de achterzak van Vandeuren stak een lange schroevendraaier.

Terwijl hij voor andere feiten in de gevangenis zat, heeft Vandeuren in maart 1986 geprofiteerd van een penitentiair verlof om een BMW te stelen. Vandeuren bestuurde de BMW op het moment van zijn arrestatie door de politie van Vorst. In de koffer van de BMW vond men een geweer met afgezaagde loop (riot-gun of eendenroer?), bivakmutsen en munitie.

Vandeuren werd op 1 december 1988 in voorwaardelijke invrijheidstelling gelaten waar hij een straf van vier jaar uitzat. Een aantal weken na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling en enkele dagen voor zijn moord, pleegde Bruno Vandeuren samen met Patrick Hannecart (°1962) en Marie Rose F. op woensdag 21 december 1988 een overval op een juwelier in Sint-Agatha-Berchem. Patrick Henderickx (°1960) zou de overval bedacht hebben. Bij deze overval zijn twee individuen (Vandeuren en Hannecart) met carnavalmaskers en riot-guns de juwelierszaak binnengestapt. Ze bedreigden en mollesteerden de juwelier. Een klant van de winkel kreeg het bevel om de zwarte zak te vullen met juwelen.

De twee overvallers vluchtten weg in een rode Golf GTI die een aantal dagen voordien gestolen was. In totaal had de buit een waarde van acht miljoen belgische frank in juwelen en horloges. Henderickx werd al op 22 december 1988 opgepakt. Hannecart werd in het weekend van 24 december bij de lurven gevat. Uit de ondervragingen van de bendeleden kon worden opgemaakt dat de bendeleden geen akkoord konden vinden over de verdeling van de buit. Daarop is Bruno Vandeuren op donderdag 22 december 1988 met de BMW van Hannecart naar de kust gereden. Vandeuren zou daar op zoek zijn gegaan naar kopers voor de buit. Hannecart zou een alibi hebben voor de moord op Vandeuren.

Eén van de laatste personen die samen met Bruno Vandeuren aan de kust is gezien is een zekere Jean Vandenabeele (°1960 of 1962?). Vandenabeele ontkende iets met de moord te maken te hebben. Wel gaf hij toe dat hij Vandeuren had vergezeld om een koper te vinden voor de buit. De vest van Vandenabeele werd in beslag genomen voor laboonderzoek op verdacht rode plekken. Het is niet bekend wat het resultaat daarvan is geweest.

Jean Vandenabeele zelf werd op woensdag 11 oktober 1989 rond vier uur 's morgens in Oostende beschoten. Op het moment dat hij zijn wagen had geparkeerd en zich naar het appartementsgebouw van zijn vriendin begaf kwam een andere auto aan. In totaal werd zes maal gevuurd naar Vandenabeele. Vandenabeele werd door twee projectielen geraakt in de borst en door een derde in de bil. Op de parking vond ballistisch expert Pletinckx de hulzen terug en merkte hij op dat het hetzelfde kaliber betrof als het kaliber waarmee Vandeuren werd vermoord, 7.65. De schutter is weggereden in een donkergrijze Toyota in de richting van De Haan. De Toyota werd later op 300 meter van de feiten leeg teruggevonden. Vandenabeele overleefde de aanslag.

19

Dit is wat Patrick Henderickx (nog één die Vandeuren ziet als dader bij Dekaise) beweert:

Une des connaissance du Gitan (bruno vandeurne) n'est autre qu'un certain Eric Lammers.

Hij heeft het trouwens ook over Bruno VD als "Le Gitan". Ik dacht dat een zekere Thierry uit dezelfde kring "Le Gitan" was?

20

Dit zegt de (zelfverklaarde) zus van Bruno Vandeuren:

En fait le lendemain les forces de l'ordre sont venus l'arreter chez moi (il s'était évadé 15 jours plutôt). Ils étaient à la recherche d'une moto qui aurait participé a ces faits. J' ai lu quelque part sur le forum qu'il était question d'un certain établissement De Pomp et je sais que Bruno était en relation avec le propriétaire de cet établissement.

Er is hier dus sprake van:

  • een moto betrokken bij de overval op Dekaise

  • een bevestiging dat Bruno een band had met de eigenaar van De Pomp (Willy Van Cutsem)