631

Re: Beersel: 23 December

Kurosawa wrote:
amateurspecialist wrote:

Anderlues ís wat dat betreft ook een merkwaardige zaak....

Dit is het topic over Beersel, niet van Anderlues. Gelieve on topic te blijven en je berichten die integraal over Anderlues gaan in de draad van Anderlues te posten. Anders kunnen wij forum gebruikers niets meer bij het juiste thema terug vinden. Dank bij voorbaat.

Mea culpa, Kurosawa.

Ik had Anderlues aangehaald, want daar werd ook de FN22.LR gebruikt, om aan te tonen dat de Bende José Vanden Eynde niet per sé gemarteld en vermoord heeft voor het geld daar ze in Anderlues na een dubbele moord de portefueille (met aardige som in) van het slachtoffer links hebben laten liggen en zodus er wel degelijk een mogelijkheid kan bestaan dat er een andere reden was van al deze moorden.

Gericht en beantwoord door Amateurspecialist, vandaar.

632

Re: Beersel: 23 December

Wist VDE teveel ?
Wilden ze informatie uit hem krijgen?
Wie zochten ze nog?
Stond dit in verband met roze balletten ? het Atlas dossier ? de trafieken van Kirschen en co ?
Ook niet vergeten dat het SAC rekruteerde in de onderwereld maar ook vaak bij ordediensten en zelfs magistraten.
Het feit dat dit lijkt op een marginale moord is misleidend , dat was ook de bedoeling.

Re: Beersel: 23 December

coconut wrote:

Martin, SAC zou je kunnen omschrijven als een soort Franse WNP gefinancierd door een aantal grote bedrijven. Maar SAC werd denk ik
rond 1982 buiten de wet gesteld waardoor er een aantal leden naar Belgie kwamen ( Calmette bijvb)
Indien je er meer wil over weten kan je dat hier vinden

https://biblio.ugent.be/publication/417 … 175676.pdf

Dank U! Zeer interessant leesvoer, ik wist niet zo veel van die SAC.  En Tru Dat ook bedankt.  smile

En Tru Dat, jij denkt dat ze (ook nog) voor iemand anders kwamen in Beersel? En ze Van de Eynde zo hebben toegetakeld om hem te laten zeggen waar die ander was of wat hij er van wist? 
Dat is natuurlijk ook een mogelijkheid, waar ik helemaal niet aan gedacht had.  Maar heb je dan ook een idee om wie dat zou hebben gegaan?

634

Re: Beersel: 23 December

22 december 1982 moord op VDE
3 weken later
12 januari 1983 moord op Angelou ex collega taxi van VDE

Re: Beersel: 23 December

Ah ja, daar had ik niet aan gedacht, maar er zit natuurlijk een verband tussen die twee zaken.

Re: Beersel: 23 December

Ook niet te vergeten dat de (rendezvous) cafés in kwartier Brussel-Zuid destijds een populaire stek waren voor helers (ook al dan niet verbrande wapens). Kennis van me die met grieken, sicilianen en spanjaarden gewerkt heeft, heeft meermaals aanbieding gehad voor chique kostuums, goedkope tv's, videorecorders, dure autoradio's en hifi b&o, blaupunkt,.. 

Dat waren destijds echte statussymbolen en bende was blijkbaar ook fan.

Persoon heeft niet gereageerd, maar kan me voorstellen dat het verleidelijk was voor veel arbeiders die zich die luxe niet konden veroorloven en zo misschien in al hun naïviteit in dingen verwikkeld geraken.

Dan was er ook nog eentje die iets kon regelen als je probleem had met iemand. Deze gast kwam werken in de fabriek, terwijl hij volgens geruchten meerdere etablissementen in de noord-franse wijk achter het noordstation zou verhuren. Hij heeft hen ook uitgenodigd om mee op stap te gaan, maar mijn kennis is er niet op in gegaan. Hij vond het louche en de persoon joeg hem schrik aan.

Volgens bepaalde collega's nam hij hen mee naar de duurste restaurants  van brussel. En werd hij overal ontvangen als een God. Hij zei ook dat niemand hem iets kon maken, en dat hij alles kon regelen.

Zijn echte naam hebben ze nooit kunnen achterhalen. Enkel dat hij nogal veel te zeggen had achter het noordstation.

637

Re: Beersel: 23 December

Werken in de fabriek was natuurlijk zijn dekmantel.
jammer dat we geen naam hebben dan is verder onderzoek moeilijk .

638

Re: Beersel: 23 December

Martin Holland wrote:

Ah ja, daar had ik niet aan gedacht, maar er zit natuurlijk een verband tussen die twee zaken.

Onderzoeksjournaliste (en Bende specialiste) Hilde Geens had bovendien een bron die haar gezegd had dat Angelou op kaartavonden die VD Eynde organiseerde kwam Martin.
De zoon van José VD Eynde, Marc, heeft bevestigd dat zijn vader die kaartavonden organiseerde en er voor geld gespeeld. De zoon kon wel niet herinneren Angelou daar gezien te hebben maar hij was ook maar 15-16 jaar toen, die arme jongen was geloof ik de eerste die zijn vader vermoord aantrof, gruwelijk, 'k heb te doen met hem.

Re: Beersel: 23 December

Kurosawa wrote:
gloacoster wrote:

José Vanden Eynde was een man van bescheiden middelen boven de 70 jaar..... Hij was geen lid van een politieke organisatie.....

Uiteindelijk is er absoluut niets dat erop wijst dat de heer Vanden Eynde persoonlijk het doelwit had kunnen zijn, en absoluut niets dat twijfelt aan het feit dat de daders de herberg zijn binnengekomen om alcohol en voedsel te stelen. Het spoor van de overval die verkeerd is gegaan, lijkt daarom het enige echt geloofwaardige spoor.

Het is ook relatief eenvoudig om de gang van zaken te raden: de misdadigers kwamen de herberg binnen, dwongen de achterdeur naar de keukens van het restaurant en trokken direct de telefoondraden eraf. Dhr. Vanden Eynde, die op de eerste verdieping woonde en lawaai hoorde, pakte het alarmpistool dat de manager van de herberg, dhr. Jurion, hem had gegeven en waagde zich de trap op die naar de keukens leidde. om te gaan kijken wat er aan de hand was, oog in oog komen te staan met de dieven. In paniek ging hij terug naar zijn kamer om zijn toevlucht te zoeken. De bendeleden achtervolgden hem, onderdrukten hem, bonden hem even later vast om uiteindelijk te besluiten deze beschamende getuige te liquideren.

.... Hij was gedood door 6 of 8 kogels  ...

Dat zijn allemaal speculaties toch meen je dat enkel jouw veronderstelling kan.

Speculaties? ok laten we eens kijken naar uw speculaties:
-ik denk dat het iets te maken heeft met de Roze Balletten (Beersel)
-Hun doel was een (Samsonite?) koffer die het paar bij had en waar  mogelijk een seks tape in zat, of documenten(Nijvel).
- Het paar stond ook bekend als bezoekers van roze balletten seks feestjes.(Nijvel).
-Overigens werd de vrouw met haar rol omhoog over haar gezicht neergelegd dus benen en onderlijf bloot, een verwijzing naar de seks feestjes?
(Nijvel)
De neutrale lezer kan hier maar zelf beslissen wie hier op dit forum speculeert.

. Kortom er zijn redelijk wat motieven mogelijk en niet enkel geld.

Ja maar hier gaat het wel om geld aangezien ze zijn spaargeeld gestolen hebben.

* En het is geen zekerheid dat de martelaars en de inbrekers die voedsel opaten, wijn pikten etc... dezelfde mensen zijn! Het zou zomaar even kunnen dat die inbraak voor of na de marteling gebeurde. Dat weten we niet. Daar automatisch van uit gaan is speculatie.

Geloof je dit nu echt? Een bende die de inbraak doet en een andere die de martelaars zijn ? Van speculatie gesproken !!!

* Je weet helemaal niet of VD Eynde 'in paniek terug naar zijn kamer liep. Dat is zeker mogelijk, zeker omdat hij volgens zijn zoon kort daarvoor zijn slaapmiddelen niet meer nam, maar slechts een veronderstelling. Voor hetzelfde geld sliep hij die nacht wel verrasten ze hem in zijn slaap. Maar hij schrijft het neer alsof het zo zeker gebeurd is terwijl je die hele scène van A tot Z gewoon zelf verzint.

Als je slaapmiddelen gewoon bent en je die niet meer mag nemen, dan lig je te draaien en keren in je bed.
Zelf als je in slaap valt word je gemakkelijker waker door een of ander geluid (en zeker in een geisoleerde buurt zoals de herberg zich bevond).
Hij had een alarm pistool dus vermoed ik dat hij gaan zien is wat er beneden gebeurde.
Dit is geen speculatie maar een gewone redenering.

*

Dat VD Eynde 6 à 8 kogels in z'n hoofd gevuurd kreeg toont al aan dat dit vermoedelijk geen roofmoord maar een afrekening / executie was.

Dan zal de hond van Jadot ook zeker iets met seks tapen te maken hebben, die kreeg eer ook 8.
.

640

Re: Beersel: 23 December

Kurosawa wrote:

De zoon kon wel niet herinneren Angelou daar gezien te hebben maar hij was ook maar 15-16 jaar toen, die arme jongen was geloof ik de eerste die zijn vader vermoord aantrof, gruwelijk, 'k heb te doen met hem.

Marc was volgens mij 38 jaar oud toen hij zijn overleden vader aantrof.