91

Re: Strategie van de Spanning

» marcpennartz.nul

Dan komt Kester en Chièvres wel heel kortbij.

Re: Strategie van de Spanning

retrophilips33 wrote:

Is er ook een bron van die nota? Of een link naar de nota zelf?

Jazeke, Kenza had beter een iets groter stukje gepost uit dit artikel:

De Strategie van de Spanning komt uit een nota, toegeschreven aan de Amerikaanse generaal Westmoreland. Samenzweringstheoretici in de hele wereld halen het stuk doorlopend van stal om terreurdaden en onopgeloste zware misdrijven te verklaren. Er is echter een probleem waaraan ze gemakshalve voorbijgaan: de nota-Westmoreland, die in 1975 plots uit het niets opdook bij een Turkse krant, is door meerdere bronnen afgedaan als een hoax. Het stuk is mogelijk afkomstig uit de koker van de toenmalige Sovjet-Unie; fake news avant la lettre, verzonnen om anti-Amerikaanse sentimenten aan te wakkeren. Ook de Belgische onderzoekscommissie die in 1991 het geheime, anticommunistische Gladio-netwerk onderzocht twijfelde aan de authenticiteit van het document.

Bron: De Bende van Nijvel en extreem-rechts: een mythe? | Marc Pennartz

kenza wrote:

Dan komt Kester en Chièvres wel heel kortbij

Dat blijkt dan alvast toch niet uit dit artikel waar er geen enkele link met Kester of Chièvres te bespeuren valt.

93

Re: Strategie van de Spanning

stiletto wrote:

Dat blijkt dan alvast toch niet uit dit artikel waar er geen enkele link met Kester of Chièvres te bespeuren valt.

Natuurlijk gaat dat niet in het artikel staan maar als deze stelling zou kloppen - waar het toch meer en meer begint op te gelijken - en deze koppelt aan de weg die oa Guy Bouten bewandelt. Maar idd tot vandaag geen enkel bewijs.

Re: Strategie van de Spanning

De VS had een strategie van overal ter wereld staatsgrepen doen en extreem-rechtse neoliberale regimes installeren. En dat ging telkens gepaard met een spanningsstrategie (aanslagen, opstanden) er aan voorafgaand. Daar hebben we geen nota voor nodig omdat we in het verleden kunnen kijken, naar de geschiedenis.

Bestudeer die van Chili, Argentinië, Indonesië, Uruguay en talloze andere (voor Latijns Amerikaanse) landen en je weet genoeg. Ik heb die staatsgrepen en de periode er aan voorafgaand in de periode jaren '70-'80 voor diverse landen (vooral Chili & Argentinië grondig) bestudeerd en de patronen die je daar zag waren er ook in Europa. Ontkennen dat Amerika een strategie van staatsgrepen had met en spanningsperiode er aan voorafgaand is vrij ridicuul mits je het gewoon kan opzoeken.

Wat we onderzoeken of ze dat ook in België deden (ik meen van wel) en of HIER de strategie van de spanning ook toegepast werd, of die strategie bestond hoeven we niet meer te onderzoeken want dat is een feit, het was standaard buitenlands beleid van de VS en soms zo openlijk dat het amper een verborgen complot was, zeker in de jaren '80-'90 maar ook vandaag passen ze dat soms nog toe hoor.

95

Re: Strategie van de Spanning

retrophilips33 wrote:

Is er ook een bron van die nota? Of een link naar de nota zelf?

Ik heb het niet over het topic hier,dat is me bekend. Ik ben benieuwd naar de bron van de info waar Kenza het over heeft.

Het spoor dat onderzoeksrechter Casson volgde leidde naar extreem rechts, het Gladio netwerk en tevens naar de verbindingen met rechtse terroristen. Op een bepaalde wijze trachtte men de militaire inlichtingendienst te vrijwaren. Dat er een geheim netwerk bestond bij de militaire inlichtingendiensten is door Andreotti als premier van Italië in zijn getuigenverklaring toegelicht voor een onderzoekscommissie. Op basis van die verklaring kwamen er meerdere onderzoeken op gang in verschillende landen. Daaruit vloeide het bewijs dat er met elkaar verbonden Stay Behind netwerken bestonden in samenwerking met de inlichtingendiensten van de VS.

In ons land maakte de organisatie deel uit van de SV met de naam STC/MOB en van onze militaire inlichtingendienst SDRA, sectie SDRA8. Zowel uit gerechtelijk onderzoek als tevens vanuit parlementair onderzoek in Italië kon men aantonen dat het netwerk Gladio betrokken was bij bloedige bomaanslagen en dit in samenwerking met de inlichtingendiensten.

Er is trouwens een nota gevonden tijdens een huiszoeking die toegeschreven wordt aan een stafchef van het Amerikaans leger. Het betreft generaal Westmoreland. Het is in die nota dat Westmoreland de rechtvaardiging formuleerde voor de betrokkenheid van het netwerk bij de laffe aanslagen. Door de Belgische diensten is een ontkennende houding aangenomen dat het netwerk operaties uitvoerde en zelfs niet betrokken konden zijn bij de Bende van Nijvel of de aanslagen van de CCC. België maakt zich op zijn minst verdacht om te weigeren de namen van de Belgische Gladioleden kenbaar te maken.

Re: Strategie van de Spanning

kenza wrote:

» marcpennartz.nul

Dan komt Kester en Chièvres wel heel kortbij.

Hoi Kenza, dit is toch ongelofelijk wat jij hier stelt!?

En ik las al meer hierover van Marc en via mail had ik het er ook met Amateurspecialist net nog over en in de lijn van het antwoord dat ik hier jou wilde toedienen, schreef hij aan mij, toen hij vernam dat dit op het forum gebruikt werd om het tegengestelde te suggereren (jouw complotgedachte dus Kenza), het volgende en ik deel dit hier omdat het ook precies verwoord hoe ik er over denk:

De teneur van het artikel is dat de auteur ervan duidelijk ernstig twijfelt aan de waarde van de complottheorieën die hij erin bespreekt en hij vraagt zich (in de titel) dan ook af of het niet slechts een mythe is dat extreemrechts hierbij betrokken is. Wie dit artikel aanhaalt om het tegenovergestelde te beweren of te ondersteunen heeft het dus duidelijk niet goed begrepen. Het heeft dan ook weinig zin om er serieus op in te gaan wanneer de boodschap die erin verkondigd wordt eerst verkracht wordt door degenen die dit artikel aanhalen om hun (hieraan tegengestelde) gelijk bevestigd te zien.

97

Re: Strategie van de Spanning

Het is duidelijk dat gezien er geen correct onderzoek gedaan is een stelling innemen moeilijk is vandaar ok zijn vraagteken bij de titel. De rijkswachters in Waver werden van het onderzoek gehaald want mochten de rijkswacht niet in vraag stellen. De profilers kregen maar een deel van het dossier ter inzage. Fijnaut en Verstraeten kregen ook maar een deel ter inzage. Het parket van Nijvel deed er alles aan het op banditisme te houden waarbij Deprêtre zelfs bewijs achterhield.

Rijkswacht weigerde pv's op te stellen in Aalst. Heel het dossier is nooit degelijk en correct onderzocht dat vraagteken in de titel is terecht maar uiteindelijk is dit artikel niet meer dan een opinie en heeft weinig tot geen waarde. Wie dit aanhaalt als bewijs van een stelling heeft het niet begrepen.

Re: Strategie van de Spanning

Natuurlijk vandaag nog toegepast, met opkomst van extreem rechts / neo-liberalisme in Europa. Ook in Vlaanderen zitten we in het oog van de storm. Zogezegd om ons te behoeden tegen de miljoenen vluchtelingen. Maar in feite is dat enkel een excuus om neoliberaal regime op te zetten. Tegen die vluchtelingenstroom kan je niets beginnen.

Maar velen lopen met open ogen in de val. En de kleine vlaamse werkman zal de slaaf worden van de elite. Op VRT en RTBF na, is Belgische media al volledig in handen van neo-liberaal rechts. Ook Wallonië. En nu is de aanval ingezet op VRT en RTBF. Met binnenkort een driedelig programma over BDW op vrt. Dit is propaganda zoals ze die ook voeren in Rusland etc.

Re: Strategie van de Spanning

Zeer interessant stukjes lectuur ... een must read » isgp-studies.com | isgp-studies.com

En nog meer lekkers » isgp-studies.com | isgp-studies.com/opus-dei

100

Re: Strategie van de Spanning

En ga nu eens na tot wanneer een zekere D in het onderzoek zat ... dan weet je genoeg.