1

De man die zijn vriendin in stukken snijdt

In 1985 pleegde de Bende drie overvallen. Telkens werden filialen van Delhaize geviseerd. Nog steeds is onduidelijk waarom het uitgerekend Delhaize was. De speurders onderzochten of het bedrijf Delhaize zelf mogelijk het slachtoffer was van een afpersing. Onder meer werd gedacht aan een afpersing door de maffia op het Amerikaanse filiaal Food Lion. Deze hypothese werd snel verlaten. Maar er was nog een denkspoor, mogelijk werd niet het bedrijf zelf maar twee van de toenmalige bestuurders gechanteerd.

In april 1984 wordt aan een uitrit van de E19 een koffer gevonden die toebehoorde aan Claude Dubois, een man die ervan verdacht werd zijn vriendin te hebben vermoord en in stukken gesneden in de Maas te hebben gegooid. In de koffer: twee vuurwapens, een aantal gestolen identiteitskaarten en een stukje papier dat verwijst naar een bestuurder van Delhaize en zijn geschatte vermogen van 1,25 miljard frank (31 miljoen euro). Dubois is geen onbekende in het Brusselse zakenmilieu. Het is een man met rechtse sympathieën.

Meer » Claude Dubois | Afpersing

2

Claude Dubois wordt er blijkbaar van verdacht om 2 personen vermoord te hebben, één vrouw in 1983 in Beez en één Algerijnse vrouw in 2001 (zie hieronder). De moord in 1983 werd nooit bewezen dankzij een getuigenis van Ronald Rossignol. Het onderzoek suggereert dat de moord werd gepleegd op 19 oktober 2001, waarschijnlijk in een bijgebouw van een kruidenier beheerd door de vriendin van de verdachte (Claude Dubois), in de Vanderkinderestraat in Ukkel.

In 2004 startte het proces tegen Claude Dubois, hij werd veroordeeld maar stierf al enkele maanden later in de gevangenis. Claude Dubois stond in contact met Ronald Rossignol.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Werd Dubois vermoord Ben, of was ie ziek? En die madame Marie-France is ook interessant, een verhouding met een bestuurder van de Delhaize, een verhouding met een criminele garagist en een verhouding met een inspecteur van de gerechtelijke politie van Brussel. En dat gekoppeld aan een onderzoek wat nooit iets opleverde.

Maar die madame Marie-France is minstens zo interessant naar mijn mening.

4 (edited by dim 17-06-2010 12:15)

Dubois a été condamné aux assises de Bruxelles pour avoir découpé de manière très professionnelle (il a fait l'école de boucherie et fréquenté les abattoirs d'Anderlecht…) l'amant de sa compagne et l'avoir balancé en plusieurs morceaux dans le canal à Anderlecht. En raison d'une dette de 60.000 BEF (contestée et inexistante) pour des travaux de peintures effectué par un illégal, il aurait décidé de tuer cette personne non sans le torturer avant de l'exécuter à genou. Puis vu qu'il avait été inquiété 20 ans avant pour un cadavre découpé trouvé dans le canal, il aurait reproduit le même scénario.

Evidemment il aurait été capable de faire disparaître l'arme et les douilles mais aurait laissé partout dans l'entrepôt loué à la victime des taches de sang…..il a aussi rendu inidentifiable la victime avec de l'acide , fait disparaître sa main gauche et pas la droite. Dubois avait déjà été inclupé pour le meurtre d'une femme (l'épouse d'un actuaire de la Zurich Assurance?) en 1983, qu'il avait jeté dans la Meuse à Beez. Il a été suggéré que Dubois s'est approprié l'argent (somme de 400.0000 BEF) qu'elle avait été cherché (avec lui?) à Luxembourg et qu'un témoignage de Rossignol Ronald lui a permis d'échapper à la Justice namuroise.

Le dépôt le même jour de 200.000 BEF par Dubois à sa banque à Bruxelles en a fait un suspect. L'heure du dépôt dont mention sur l'extrait de dépôt de la banque l'a innocenté (10h versus 9h à Luxembourg), tout comme l'enregistrement des caméras de la banque. Le témoignage de Rossignol Ronald aurait porté uniquement sur l'origine des sommes déposées qui venait d'un procès gagné.

Bron: Années de plombs

En Dubois schijnt ook een ziekelijke trek te hebben om dingen kapot te snijden, net zoals de nummerplaat?

6

Schijnt? Waarom?

smurf wrote:

Schijnt? Waarom?

Het was van mij ook een vraag, hij was toch slager en heeft zijn vriendin in stukken gesneden? Dus ik vroeg het mij meer af dan dat ik stelling nam.

8

Freddy Troch over Claude Dubois en de koffer :

"Wie laat er in godsnaam zo'n koffer achter, tenzij men een spoor wil leggen. (...) Er werden ongetwijfeld spelletjes gespeeld. Misschien zat er wel een strategie achter. Allemaal moeilijk uit te maken. Er is zelfs een informant van de staatsveiligheid die beweerde dat de Bende louter op racketeering berustte georganiseerd door een Nederlandse drugsbaron en ook thuis in het extreem-rechtse milieu."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben, u bedoelt waarschijnlijk Henk Romy, de zwarte cobra. Heb dit ergens al eerder gehoord. Maar een zwarte Surinamer en extreem rechts? Hij had, naar het schijnt, het Nederlands Koninklijk Huis in zijn macht. Zit nu vast in Amerika.

10

Wie en wat de heren uitspookten na 1986 is mij niet zo belangrijk. Graag wist ik wanneer Collette Dumon vermoord is in 1983. Wanneer haar lijk gevonden is november 1983? Wanneer Dubois verdacht werd en is aangehouden? En terug bijna vrijgelaten in december 1983 maar toch weer later wanneer Rossignol ook was aangehouiden in april 1984 in Menton nadat hij een tijdje was ondergedoken in Italie.

Hij getuigde dat de som 2.000.000 op de Dubois-rekening het resultaat was van een gewonnen proces. Tijdens zijn vlucht Rossignol werd zijn vliegtuigmaatschappij Fiat verklaard en binnen drie weken komt er via stromannen een nieuwe opgericht. (Er word gezocht of deze individuen in hun jeugd noch wat gespeeld hebben met modelvliegtuigen alvorens een vliegtuigmaatschappij op te richten!) In deze maatschappij stapt Rossignol met zijn vrouw in begin 1990.

Dubois kon bij de oprichting niet aanwezig zijn want hij zat in december 1983 in de bak.