Merovinger wrote:

Na zijn vrijlating gaf Lacroix een uitgebreid interview in Telefacts over zijn toekomstplannen als leraar. De video staat blijkbaar niet meer op internet.

Ondertussen is hij opnieuw beschikbaar » www.dailymotion.com

Bij gerelateerde video's vind je normaal ook de afleveringen over de bende Haemers terug.

22

Merovinger wrote:

Philippe was opstandig, studeerde niet en dweilde langs de straat. School werd een ramp. Philippes moeder besloot - in samenspraak met zijn vader - om de rebellerende tiener naar het noord-Italiaanse Bologna te sturen bij zijn vader.

Hij heeft ook in Frankrijk gewoond:

Philippe Lacroix werd geboren op 2 november 1952 in Ukkel, als zoon van Albert Lacroix en Emma Franco. Zijn ouders gingen uit elkaar tijdens zijn puberteit. Philippe groeide op in Italië, Frankrijk en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Bron: De Standaard | 9 september 2006

Een korte biografie van Philippe Lacroix - een van de laatste misdadigers die in dit land tot de doodstraf is veroordeeld - kan je hier lezen » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Ooit kreeg hij de doodstraf, nu heeft hij weer een blanco strafblad: het opmerkelijke interview met ex-topgangster Philippe Lacroix

Kent u Philippe Lacroix nog? In de jaren ‘90 was hij een van de zwaarste criminelen van het land: lid van de Bende-Haemers, een van de ontvoerders van Vanden Boeynants en betrokken bij de spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis van Sint-Gillis. Maar vandaag heeft Lacroix zijn leven volledig omgegooid. Hij werd een gerespecteerd leerkracht, en kreeg sinds kort zelfs eerherstel van Justitie. Onze reporter Cedric Lagast interviewde Lacroix, naar aanleiding van zijn hernieuwde, blanco strafblad.

Beluister de podcast op de website van Het Nieuwsblad » nieuwsblad.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

24

Het bewijs dat mensen echt in positieve zin, kunnen veranderen!

25

Mooi parcours ... en toch ... hij moet toch een aantal details kennen/weten die het onderzoek naar de Bende van Nijvel kunnen vooruit helpen? 

Klopt het wat Basri Bajrami zei over de aanwezigheid van hen tijdens de overvallen in Overijse/Eigenbrakel? Was Haemers één van de daders in Aalst? Lacroix was het brein van de bende ... een " brein" hoort dit toch te weten? Of reikt zijn "schuldinzicht" net niet ver genoeg?