21

Minieme kans dat die Serge Fussen ons iets wijzer kan maken, maar voor wat het waard is: Le Noir Jambon waar hij tot op heden af en toe een hapje komt eten, ligt tussen Graty en Thoricourt, dat is maar een tiental kilometers ten westen van Bois de la Houssière.

22

In elk geval denk ik dat ik de juiste Serge te pakken heb » www.enystemple.net

Klopt met Jean Claude, is z'n broer. En er is dialoog met een Dalleur op Facebook. En, wow, de Lucie Dalleur die hem aanspreekt op Facebook, heeft als vriendin ... Catherine Blaton.

"VdB danste mee in roze balletten"

Dat was even schrikken. Verschijnt daar plotseling een ex-prostituée op tv die getuigt dat de Belgische oud-premier Paul vanden Boeynants eind jaren zeventig meedeed aan de 'roze balletten.

Al ruim tien jaar gonst het van de geruchten in België over deze feesten, waar prominenten uit politieke en gerechtelijke kringen cocaïne en mateloze hoeveelheden champagne zouden hebben genuttigd, en zich met minderjarigen bezighielden. De uitspattingen zouden natuurlijk stiekem op video zijn gezet en als chantagemiddel worden gebruikt.

Zo is er veel gespeculeerd over de voorkeur die Vanden Boeynants als minister van Defensie voor twee bedrijven aan de dag legde. Toeval of niet, maar op de loonlijsten daarvan stond de leidster van de groep callgirls waar de loslippige exprostituée Maud Sarr ook voor werkte.

Met de opzienbarende, eerste publieke getuigenis heeft de 41-jarige Sarr dan ook voor grote opschudding gezorgd. Te meer omdat 'VdB' juist volgende week door een parlementaire commissie wordt gehoord over zijn vermeende aandeel in een al even vermeend staatsgreepplan. En hij zou van die gelegenheid graag gebruik maken om zijn naam te zuiveren en de vele beschuldigingen over banden met extreem-rechtse organisaties en de in de jaren tachtig dood en verderf zaaiende Bende van Nijvel te weerleggen.

Vanzelfsprekend heeft Vanden Boeynants meteen aangekondigd tegen mevrouw Sarr (werknaam Yoko) een proces aan te spannen. Het vuurwerk is al begonnen. Want niet alleen bevestigde Sarr de video-opnamen, ook noemde zij nog drie prominenten die volgens haar aan de 'roze balletten' meededen: rijkswachtcommandant François en de hoge magistraten Jaspar en Deprêtre. Ze zei in 1979 al over de zaak te zijn ondervraagd, maar het onderzoek werd op bevel van de Nijvelse procureur van de Koning oftewel Deprêtre gestaakt. De heren ontkennen hun aanwezigheid op de sex- en drugsfeesten uiteraard ten stelligste.

Stukken uit het 'roze' dossier blijken inmiddels her en der bij politici en journalisten rond te slingeren. Het Franstalige blad La Dernière Heure kreeg om die reden gisteren zelfs de politie voor een huiszoeking op bezoek. Vanden Boeynants houdt vooralsnog zijn mond. Tot voor de 'Bendecommissie', hopelijk.

Bron: De Telegraaf | 16 februari 1990

24

Vanden Boeynants zal niet meer praten, helaas. België is de schaamte voorbij, zoveel is duidelijk. Alles blijft mooi ingedekt in een mooie schijndemocratie waarin het plebs - lees, de eerlijke modale burger - niets te zeggen heeft en de financiële kant - de rijken en de banken - alles bepalen tot in het onmenselijke toe. Waarom? Omdat wij Belgen te laks zijn en dit schandaal gewoon aanvaarden.

25

In de weergave van de pagina Acke in post 10 ontbreekt nog een regel, de bovenste, daar staat:

Dossier Andrien (gevolgd door dossiernummer)

26

Trojan wrote:

Over Jean Claude Fussen wordt in topic 'Acke,Willy' op Franstalig forum iets gezegd.

Namelijk dit:

Fussen Jean Claude -> à l'athénée braine l'alleud en 1961 (Alain Senterre: 1955)

Of Serge Fussen ouder is dan Jean Claude weet ik niet.

Die Miletic zit ook op fb, of is dat een andere?