101

Ludwig D.?

102

Véri-T wrote:

Ludwig D.?

Die D uit het artikel is André Dehaut!

103

Aha
Merci now

104

en kan er iemand een naam plakken op die Amerikaan ?

105

Is die amerikaan niet Buslik?

Het onderzoek naar de daders van de aanslag heeft omzeggens nooit stil gelegen en te Brussel werd zelfs het milieu uitgekamd.  Veel leverde dit echter niet op.  Maar sommige speurders hebben gezworen de zaak op te helderen, ofschoon ze in eigen kring op heel wat tegenkanting stuiten. 

Nu zou er intussen een nieuwe wending zijn gegeven aan het moeilijke onderzoek naar de daders.  Enkele personen werden aan de tand gevoeld en daar zou een en ander kunnen uit voortvloeien.  Men weet bv. dat dezer dagen een barexploitant uit de buurt van de Louizalaan werd aangehouden.

Heeft nu deze baruitbater zich iets laten ontvallen?  Het gerecht zwijgt in alle talen.  Al weet men dat vanuit die bar enkele dagen na de aanslag te Hekelgem, werd getelefoneerd zowel naar het
ziekenhuis te Aalst -waar het echtpaar Vernaillen-Gies werd verpleegd- en ook naar de gevangenis van Sint-Gillis.

In dit laatste verband moet er worden aan herinnerd dat bepaalde speurders een vermoeden hadden dat het neerschieten van de rijkswachtofficier in de gevangenis werd beraamd.  Op dat ogenblik , eind oktober 1981, zaten verschillende drugssmokkelaars, onder wie drie inspekteurs van de Kriminele Informatie, achter slot en grendel en dit kwam door de bewijzen die kolonel Vernaillen had verzameld.

Ook zou een van die betichten zich achteraf hebben laten ontvallen dat tijdens het kaartspel in de gevangenis, een van de gedetineerde drugssmokkelaars, bedreigingen had geuit tegenover de rijkswachtofficier.

Gelet daarop laten de onderzoekers niets aan het toeval over om enig licht te werpen in een zaak die tot dusver, niet alleen met de meeste omzichtigheid werd behandeld, doch ook heel wat geruchten en insinuaties heeft doen circuleren.  Een aantal dossiers is weer geopend en er komt een defilé van verdachten...

106

blijkbaar bestaat er een andere tweede robotfoto
gelinkt aan deze aanslag

een robotfoto van een man die voor de aanslag op Vernaillen
in de buurt van zijn woonplaats werd gezien

107

Tiens wrote:

blijkbaar bestaat er een andere tweede robotfoto
gelinkt aan deze aanslag

een robotfoto van een man die voor de aanslag op Vernaillen
in de buurt van zijn woonplaats werd gezien

Waar zouden we die kunnen vinden?

108

Welke zaak is er ooit opgelost door een robotfoto. Toch ligt de oplossing voor de hand. Waarom is juist de auto van Faez al Ajjaz gebruikt voor de aanslag. Als Al Ajjaz nergens vanaf wist, waarom moest hij dan een hartaanval simuleren?