Re: François Achten

Je snapt het nog niet stiletto. Nogmaals herlezen hierover en de goede vragen stellen. Nee Achten was geen doelwit. Bronnen doen er niet toe, zullen nooit prijs gegeven worden. Nooit. Aan het gerecht om deze te verifiëren, voor jullie - net zoals bij al hetgeen hier op het forum staat - een gok ja of nee.

Re: François Achten

Ook Robert Beijer schrijft in in zijn memoires dat Goffinon niet het doelwit was; Achten al evenmin. Het ging om een dienstwagen die door heel wat rijkswachters kon gebruikt worden. Niemand kon voorzien wie dat zou zijn. Wat Beijer niet vermeldt is dat er 16 kilo stukken metaal (schroeven en bouten) verwerkt waren in de bom.

De bedoeling was duidelijk om zoveel mogelijk collateral damage aan te richten, want de bom zou lmet een afstandsbediening tot ontploffing gebracht worden buiten de kazerne, in de straten van Brussel. Het ging om blind terrorisme, dat bedoeld was om druk uit te oefenen op de Belgische overheid om de Palestijnse terrorist Saïd Al Nasser vrij te krijgen. Die moest enkele weken later voor het Hof van Assisen verschijnen voor moord.

Er werden in die periode nog twee aanslagen gepleegd in ons land: op majoor Vernaillen en in de Joodse wijk van Antwerpen.

Wie het boek helemaal leest begrijpt het scenario : Beijer en Bouhouche waren er al jaren eerder in geslaagd om zich te laten aanwerven door recruteerders van de Soviet-inlichtingendiensten (KGB/GRU). In werkelijkheid waren zij evenwel dubbelagenten, die werkten voor de meest geheime van onze inlichtingendiensten: de C.I. (Counter Intelligence, gepatroneerd door Frankrijk).

De Russen hadden besloten hun Palestijnse bondgenoten een handje helpen om Saïd Al Nasser vrij te krijgen. Zij deden daarbij een beroep op hun Belgische medewerkers Bouhouche en Beijer. Die konden niet anders dan de opdracht uitvoeren, zo niet betekende dat het einde van hun infiltratie. Dus verving de C.I. het ontstekingsmechanisme 's nachts door een veel minder krachtige lading.

Er volgde dan ook slechts een lichte explosie. De indruk werd gegeven dat de aanslag mislukte door een toeval. Want de officiële versie was dat een rijkswachter een electriciteitsdraad uit de koffer van de auto had zien hangen en die had losgetrokken. Op die manier moest vermeden worden dat de Russen en Abu Nidal argwaan zouden krijgen over de betrouwbaarheid van Bouhouche en Beijer.

73

Re: François Achten

Hier worden zoveel leugens verteld. Hier worden zoveel zaken gepost, duidelijk met de bedoeling van het slechte verhaal nog slechter te maken. Die troken wees ook al op je leugens en steeds onophoudelijk weer dingen uit de context te halen imazibraine.

Militair deskundige Van Cleuvenbergh, Libout en Waterlot van PRB Nobel Explosifs hebben in hun expertise duidelijk omschreven dat er teveel fouten in de constructie van de bom zaten, door ondermeer het gebruik van een ontvlammer in plaats van een ontsteker. Bovendien was het een normaal gepland wachtdienst, het dienstrooster is gek genoeg nadien gewijzigd zodat opeens Guy Goffinon op de lijst stond, de naam eronder was met een borsteltje met Tip-ex weg gewist.

Dat staat allemaal uitvoerig in het rapport van deze bomaanslag, dat uiteraard niet openbaar gemaakt is.

imazibraine wrote:

"Want de officiële versie was dat een rijkswachter een electriciteitsdraad uit de koffer van de auto had zien hangen en die had losgetrokken."

... dat staat er NIET in!

Je vertelt lulkoek en leugens, laat dat duidelijk zijn.

Re: François Achten

En manipulator als Beijer moet je dan wel op zijn woord geloven? smile

Re: François Achten

jameir972 wrote:

Je snapt het nog niet stiletto. Nogmaals herlezen hierover en de goede vragen stellen. Nee Achten was geen doelwit. Bronnen doen er niet toe, zullen nooit prijs gegeven worden. Nooit. Aan het gerecht om deze te verifiëren, voor jullie - net zoals bij al hetgeen hier op het forum staat - een gok ja of nee.

jameir1972, u stelt: ‘bronnen doen er niet toe’, terwijl u poneert de stelling: “Nee Achten was GEEN doelwit.”. Dat valt moeilijk met elkaar te rijmen.

Bent u dan geen bron die ertoe doet, ondanks uw uitdrukkelijke stellingnames - u noemt man en paard - en uw, naar het zich vooralsnog laat aanzien, meer dan algemene kennis van zaken? Hoe moet ik dit zien als lezer?

Re: François Achten

Zoals ik het nu zie lijkt het wel alsof François Achten een hulpstukje was in dienst van het duo Bouhouche en Beijer. Hadden ze info over hem die Achten liever niet naar boven zag komen en waardoor hij dus chanteerbaar werd en zodoende inzetbaar voor manipulatie van pv's / dossiers? Ook de verkenningsrondes op Zaventem zouden op die manier in dit verhaal passen.

Stel je maar eens voor, Bouhouche "beveelt" Achten een verkenning te doen op Zaventem, waarna de overval op Zwarts volgt. Achten kan snel de link leggen maar moet zwijgen want zijn "verkenning" maakt hem gelijk medeplichtig.

77

Re: François Achten

Back to topic. Achten zat ook op de zaak VdY. Zie de getuigenis onderzoeksrechter Kesteloot voor de Bendecommissie. Kesteloot die op verzoek van Deprêtre een jaar lang niet in het dossier mocht verder werken. Pv´s weg, vingerafdrukken weg ... Ik durf hier geen zware uitspraken doen over Achten. Ik kan alleen vaststellen dat het zwaar fout liep als hij in de buurt was. The End schreef ooit dat hij het logisch vond dat namen van speurders uit het zicht gehouden werden. In het geval Achten was het Achten zelf die na een paar whysky´s uitpakte met details op cafe. Achten vond de advocaat van Beijer zo goed dat hij dezelde nam. Etc. ... etc. ...

Re: François Achten

Spel is weer op de wagen.

79

Re: François Achten

imazibraine wrote:

Wat Beijer niet vermeldt is dat er 16 kilo stukken metaal (schroeven en bouten) verwerkt waren in de bom.

= Leugen

Wat je zou liegen imazibraine? Bovenstaande. Waar haal je die informatie? Nergens in het - niet openbare - rapport van deze aanslag valt dit te lezen. Ah, juist, je hebt je eigen onderzoek gevoerd...

Voorts, voor alle doemdenkers... Het Federaal Parket staat veel verder dan je nog maar zou kunnen vermoeden. Zo is er maar - gelukkig - een klein deel uitgelekt van het DNA-onderzoek via de opgravingen die natuurlijk en helaas snel de aandacht trekken van de bezoekers. Ah, en weet je wat hun grootste kwaliteit is? Er zal niks gecommuniceerd worden tot het proces. Niks.

Heb nu nog maar even geduld en ontzie de slachtoffers toch een heel klein beetje door bijvoorbeeld (ook) hen hier geen aangedikte praatjes te verkopen. Heel moeilijk voor sommigen hier, da's dan wel weer glashelder.

Re: François Achten

Dat tweede is goed nieuws, wat overigens wel lijkt te duiden op een ‘lek’ bij het federaal parket of daaraan gelieerde personen. Overigens schijnt het door u gebrachte nieuws mij toe als het het tegendeel ’er zal NIKS gecommuniceerd worden’. Sterker nog, u brengt hier nieuws (in commissie) dat zou moeten inslaan als een bom; potentieel voorpaginanieuws! Vooralsnog heb ik geen reden om aan uw geloofwaardigheid te twijfelen en wacht op het communiqué over het voorgaande, namens het federaal parket.