Reckie's Son wrote:

Het dier werd afgemaakt met .22LR, een kaliber dat op zich al niet zoveel lawaai maakt, bovendien was de Bende, zonder enige twijfel in het bezit van gedempte versies in dit kaliber, veel lawaai heeft het afmaken van de hond (op de pijnkreten van de hond na misschien) niet gemaakt in dit geval.

Het gedrag dat hier word vertoond is weer eens ziekelijk sadistisch in mijn opzicht, je mag een getrainde en geharde militair/huurling zijn, de meest zouden een waakhond uitschakelen zonder verpinken inderdaad, maar dan met een welgericht schot, 1 dodelijk treffer. Deze schutter lijkt bewust het dier te hebben doorzeeft, en van zijn lijden  genoten. Verachtelijk.

Het is een interessante vaststelling dat de Bende ook tijdens de eerste reeks overvallen ongemeen brutaal en sadistisch te werk ging. Een enigma en contradictie, omdat de meesten onder ons er vanuit gaan dat dit andere daders/uitvoerders zijn dan de laatste overval in Aalst, en we er tevens vanuit gaan dat qua psychologisch profiel niet zo gek veel mensen in aanmerking komen als Killer.

62

Dag Mincky, de foto kan ook anders geplaatst worden. Onderstaande foto is van een tijd na overval op Dekaize. Pinta was kalend, tijdens de overval was zijn haar nog wat langer en over de oren.

https://imgur.com/1CLg3ZW.jpg

Imazibraine gaf nog een hint met Walter De Smedt en de betrokkenheid van krapuul van bij de rijkswacht en Django schreef vanmorgen:

Farkas is de Hongaarse echtgenoot van Bertha De Staerke. Nadat in de nacht van 7 op 8 juni 1983 de Bende van Nijvel een Saab Turbo stal in Eigenbrakel, legden de speurders foto's voor aan de garagehouder. Hij herkende op die foto's Istvan Farkas en Bertha De Staerke. Voor die diefstal hadden zij een bezoek gebracht aan garage Jadot, waar de Saab werd gestolen.

Bedankt imazibraine en django voor de juiste linken te leggen tussen rijkswacht en deze gangsters