Re: Eigenbrakel: 8 Juni

Reckie's Son wrote:

Het dier werd afgemaakt met .22LR, een kaliber dat op zich al niet zoveel lawaai maakt, bovendien was de Bende, zonder enige twijfel in het bezit van gedempte versies in dit kaliber, veel lawaai heeft het afmaken van de hond (op de pijnkreten van de hond na misschien) niet gemaakt in dit geval.

Het gedrag dat hier word vertoond is weer eens ziekelijk sadistisch in mijn opzicht, je mag een getrainde en geharde militair/huurling zijn, de meest zouden een waakhond uitschakelen zonder verpinken inderdaad, maar dan met een welgericht schot, 1 dodelijk treffer. Deze schutter lijkt bewust het dier te hebben doorzeeft, en van zijn lijden  genoten. Verachtelijk.

Het is een interessante vaststelling dat de Bende ook tijdens de eerste reeks overvallen ongemeen brutaal en sadistisch te werk ging. Een enigma en contradictie, omdat de meesten onder ons er vanuit gaan dat dit andere daders/uitvoerders zijn dan de laatste overval in Aalst, en we er tevens vanuit gaan dat qua psychologisch profiel niet zo gek veel mensen in aanmerking komen als Killer.

62

Re: Eigenbrakel: 8 Juni

Dag Mincky, de foto kan ook anders geplaatst worden. Onderstaande foto is van een tijd na overval op Dekaise. Pinta was kalend, tijdens de overval was zijn haar nog wat langer en over de oren.

https://imgur.com/1CLg3ZW.jpg

Imazibraine gaf nog een hint met Walter De Smedt en de betrokkenheid van krapuul van bij de rijkswacht en Django schreef vanmorgen:

Farkas is de Hongaarse echtgenoot van Bertha De Staerke. Nadat in de nacht van 7 op 8 juni 1983 de Bende van Nijvel een Saab Turbo stal in Eigenbrakel, legden de speurders foto's voor aan de garagehouder. Hij herkende op die foto's Istvan Farkas en Bertha De Staerke. Voor die diefstal hadden zij een bezoek gebracht aan garage Jadot, waar de Saab werd gestolen.

Bedankt imazibraine en django voor de juiste linken te leggen tussen rijkswacht en deze gangsters

63

Re: Eigenbrakel: 8 Juni

Ben wrote:

Via het dak van de werkplaats verschaft een onbekende zich toegang tot de garage Denuit, uitgebaat door Michel Jadot.

De garage in Eigenbrakel heet 'Denuit'. Is deze heler van gestolen auto's toevallig gerelateerd aan de garage?

Belgische autoheler in Frankrijk aangehouden

De 37-jarige Pierre Denuit uit Sint-Jans-Brugge is door de Franse politie gearresteerd in Bonneville, in de Alpen, wegens heling en valsheid in geschrifte. In ons land wordt Denuit gezocht wegens heling van bouwmachines en peperdure auto's.

Denuit, die zich voordeed als garagist, leverde de wagens - BMW'S, Mercedessen en 4X4 Nissan Patrols - aan een garagehouder in de Haute-Savoie, die ze op zijn beurt doorverkocht. De wagens werden voor "spotprijzen" tussen de 500.000 en 700.000 fr. verkocht. Twaalf gestolen auto's konden door de politie in beslag worden genomen. Denuit werd op 6 oktober in staat van beschuldiging gesteld wegens heling en valsheid in geschrifte. Een handlanger van Denuit, die om dezelfde redenen was aangehouden, maar van wie de identiteit niet is vrijgegeven, werd in vrijheid gesteld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Oktober 1994

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube