571

Re: Temse: 10 September

"The end (Banned)" wees ook in de richting van 'een soort handtekening' bij de moorden. En ook "... een groepje waar je niet zomaar bij hoorde ...".

Re: Temse: 10 September

jameir972 wrote:

Het blijft merkwaardig. Je voelt duidelijk dat het niet klopt. Waarom parkeerden ze hun wagen opvallend verkeerd op dat fietspad maar wisten ze wel specifiek waar ze binnen moesten zijn en welke doos ze specifiek moesten open snijden in welke kast?

Omdat ze de job snel gingen klaren… en snel weg wilden zijn. Maar waarom kwam er dan 1 gangster gewapend naar die wagen, zoals buurman ooggetuige bevestigde? Wittock lag vlak bij de hoofdbaan, bij het kruispunt… waarom dan zo flagrant verkeerd rijden terwijl je toch goed voorbereid bent op de uit te voeren klus?

Er klopt iets niet, maar wat? En wat bedoelt die Xavica met dat ene detail van die overval?

Men kan zich ook afvragen of de auteurs de plaatsen kenden. Ze parkeerden hun auto in de Gasthuisstraat en gingen naar het fabrieksterrein te voet, waar het nog perfect mogelijk was om de fabriek rond te rijden met hun auto. Zo zou hun auto niet zichtbaar, voor het geval er een patrouille langskwam in de straat. De afstand tussen de plaats waar ze de auto parkeerden en het lab was 180m! En daarna moet je 180m terug met 3 man en 7 kogelvrij jassen. Sorry, maar als je de locatie goed kent, dan rij je gewoon met je wagen binnen.

573

Re: Temse: 10 September

Dat was net ook wat ik dacht. Waarom niet parkeren of het fabrieksterrein zelf maar opvallend verkeerd op het dubbele fietspad (fietspad ligt maar aan 1 kant)? Daardoor hebben 3 buren (!) de wagen opgemerkt. En dan nog verkeerd rijden na de moord(en) ... terwijl ze 100% correct gebriefd waren om te weten waar ze op het grote terrein moesten zijn. Dat zegt eigenlijk al heel veel over de daders.

574

Re: Temse: 10 September

pyrénéen wrote:

Wat ik me afvraag is of sommige leden van de bende niet wisten dat er een alarm zou afgaan in Nijvel en dat de gendarmes zouden aankomen. Wat zou verklaren :

  • zeer zware bewapening voor een inbraak's nacht.

  • de voorafgaande diefstal van kogelvrije vesten.

Wat een andere vraag oproept : waren alle bandleden in Nijvel voor hetzelfde doel?

Sorry, maar ik begrijp niet wat u bedoelt.

575

Re: Temse: 10 September

gloacoster wrote:

De afstand tussen de plaats waar ze de auto parkeerden en het lab was 180m! En daarna moet je 180m terug met 3 man en 7 kogelvrij jassen. Sorry, maar als je de locatie goed kent, dan rij je gewoon met je wagen binnen.

De Saab is maar opgemerkt op het eind van de actie. Ze hebben ervoor gekozen om in stilte naar de fabriek te gaan te gaan. misschien dachten ze dat ernaar rijden te veel lawaai ging maken. Een luchtfoto.

http://nsm08.casimages.com/img/2013/12/02/13120204115114738711785133.jpg

Om door te rijden tot aan de fabriek zonder op te vallen neem je ook risico, er branden lampen aan de fabriek en sommige buren hadden langs de achterzijde van hun huis goed zicht. Om er te geraken met de wagen midden in de nacht rij je bijna door de achtertuin van sommige huizen. Dat ze die 180 meter te voet afleggen, zeker in het aankomen zo vreemd is het niet.

576

Re: Temse: 10 September

Strategisch niet zo best om een overvalwagen op dat terrein te zetten. 1 rijkswachtbusje voor de ingangspoort en niemand kan weg. Vanop de weg kunnen ze alle kanten uit en alles van ver in het oog houden wat er aankomt om eventueel in te grijpen lang voordat er iemand in de buurt van de toegangspoort komt. Ze hebben trouwens de buren beschoten dus ze hielden de boel goed in de gaten.

Re: Temse: 10 September

Wat ik me vooral afvraag m.b.t. deze zaak is het volgende:

Is er ooit iets teruggevonden van deze vesten? Ik ben daar niets over tegengekomen maar heb dan ook nog lang niet alles gelezen op dit forum. Of ik ben het vergeten, dat kan ook. Nu ik het zeg meen ik me wel te herinneren dat er ooit een fragment van zo'n vest is teruggevonden, klopt dat?

Werden de vesten wellicht gestolen in opdracht van iemand en was dat dan ook de persoon hen getipt heeft over waar die vesten precies lagen? Temse ligt immers ver buiten het reguliere werkgebied van de bende, zo ver naar het noorden en alleen daarom al uitzonderlijk, maar ook erg uitzonderlijk omdat dit de enige keer is geweest dat zij ontegenzeggelijk moeten hebben beschikt over inside information.

Wie deze vesten echter laat stelen door de Bende van Nijvel heeft daar niets meer aan en kan ze maar beter meteen verbranden, alleen kreeg de bende haar naam en beruchtheid pas een week later natuurlijk, door de moorden in Nijvel, waardoor de opdrachtgever wellicht in de veronderstelling was dat het zo'n vaart niet zou lopen.

Al bij al vind ik de diefstal van deze vesten het meest opmerkelijke delict dat de Bende van Nijvel heeft gepleegd, juist vanwege het feit dat zij over inside information beschikt moeten hebben, maar wellicht zijn zij daar op vrij eenvoudige wijze aan gekomen, via een werknemer die wat al te loslippig tegen iemand is geweest of zo, waardoor het bij hen terecht is kunnen komen.

1 + 1 = 2

578

Re: Temse: 10 September

Gedropt door jouw zigeuners in het kanaal... » Forum

579

Re: Temse: 10 September

amateurspecialist wrote:

Al bij al vind ik de diefstal van deze vesten het meest opmerkelijke delict dat de Bende van Nijvel heeft gepleegd, juist vanwege het feit dat zij over inside information beschikt moeten hebben.

Het is de start van de riotgun periode, voor Temse waren er al 4 doden te betreuren, Vanaf 10 september 1983 maken de daders nog minimum 24 dodelijke slachtoffers. Hoe de daders Linda beschoten hebben in haar slaapkamer is extreem gruwelijk! Het menselijk leed dat de daders zaaien is het meest opmerkelijke.

Een detail over de uitvoering.

Merovinger wrote:

Aanvankelijk vond men geen enkel motief voor het bloedbad. Bij nazicht in het bedrijf werd uren later ontdekt dat zeven moderne kogelvrije vesten - een prototype nog - die het bedrijf ontwikkelde, verdwenen waren. Zij bleven sindsdien ook spoorloos. Het is steeds een open vraag gebleven hoe de doders op de hoogte raakten van het bestaan van de kogelvrije vesten - zo dat ook het doel van de inbraak was - omdat zelfs heel wat personeelsleden van dit nieuw product niet op de hoogte waren.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Het heeft uren geduurd voor men door had waarvoor de daders kwamen! De daders weten iets maar het personeel zelfs zo goed als niet op de hoogte van was!

580

Re: Temse: 10 September

Now wrote:

Het heeft uren geduurd voor men door had waarvoor de daders kwamen! De daders weten iets maar het personeel zelfs zo goed als niet op de hoogte van was!

Maar personen binnen de Rijkswacht wel.