51

LEO wrote:

Detail in het krantenartikel: Stern of Sten-machinepistool?

Stern machinepistool is mij onbekend. Sten machinepistool daarentegen is een WW II wapen meestal gebruik door commandotroepen en veelvuldig gedropt tijdens WW II ten behoeve van clandestiene verzetsgroepen. Zal ook wel aanwezig geweest zijn in de verborgen Gladio depots. Stern kan ook een typefout van de auteur zijn.

Net zoals het kaliber van de pistool!

52

Werd Francis Zwarts ook niet overvallen met Stengun's?

53

Stenguns? Verbazend, want in 1982 was de Uzi reeds de standaard pistoolmitrailleur van de Rijkswacht. Ook bij een vluchtige waarneming lijken ze niet op elkaar.

54

Dus twee personeelsleden van Sabena wisten dat het om stenguns ging? Die moeten dan wel een doorgedreven militaire opleiding genoten hebben om dat te weten. Of vertrouwd geweest zijn met de wapens van het Gladio-netwerk. Lijkt me wat vergezocht maar soit, in dit dossier weet je maar nooit.

55

Of wel eens een oorlogsfilm hebben gezien. Misschien hebben de Speurders wel foto's van Stengun's en andere machinegeweren laten zien, en dat ze deze eruit hebben gepikt?

LEO wrote:

Stenguns? Verbazend, want in 1982 was de Uzi reeds de standaard pistoolmitrailleur van de Rijkswacht. Ook bij een vluchtige waarneming lijken ze niet op elkaar.

Inderdaad zoals LEO schrijft! De UZI is het automatische wapen van de Rw/Gd toen. Als je er niet geleerd had mee te schieten was je lader in 1 optrekkende beweging leeg in drie seconden.

57

Rijkswacht zocht in Sint-Pieters-Leeuw tevergeefs naar moordwapens

Uren aan een stuk heeft de rijkswacht van Halle, bijgestaan door leden van het mobiel legioen te Brussel, woensdag te Sint-Pieters-Leeuw gezocht naar moordwapens. Eén van de door parket van Dendermonde gearresteerde boeven, zou aan zijn ondervragers hebben gezegd dat op een braakliggend terrein te Sint-Pieters-Leeuw, diverse wapens die bij overvallen werden gebruikt waren begraven.

Vandaar dat de rijkswacht van Halle van gistermorgen tot in de late namiddag het aangeduide terrein met metaaldetectoren heeft onderzocht. Naar verluidt werd niets gevonden. Toch geeft de rijkswacht de moed niet op om toch enkele bewijsstukken te vinden. Overigens heerst de voorbije dagen een zekere spanning bij de speurders, maar over de stand van het onderzoek wordt niets prijsgegeven. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 April 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube