1,021

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

jameir972 wrote:

En er klopt nog iets niet.?

  Correct!

jameir972 wrote:

Of bedoel je toch nog iets anders Now?

Wel ik heb het over hetgeen dat niet klopt! Geleerde woorden ik hou ervan! Nuances! Alleen met woorden kom je er niet :-)   (Niet persoonlijk opvatten)

1,022

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

It all make sense
wie wat waar en waarom nog lang niet.

maar zeer duidelijk dat het om grote sommen geld ging

dat simpele gangsterS
opgevist werden als informant

daardoor beschermd werden voor vervolging (hoeveel geld/heb je daar als gangster voor over of ben je bereid om daar ook kinderen voor neer te schieten)

dat daarvoor de buit van de fake overvallen niet nodig was
en dat er getuigen uit de weg moesten geruimd worden

dat kan ook een verklaring zijn waarom de familie van de steen moest vermoord worden
PVBA Ocean Trading iemand?


en wie was er zo machtig om die gangsters in te zetten als informant?

en wie was er zo thuis in het opzetten van fake bedrijven om het geld ongezien weg te sluizen naar buitenlandse rekeningen?
1 miljard = 1000 miljoen, duizend miljoen… laat dat even doordringen…voor nog maar een heel klein stukje van dat bedrag zijn mensen bereid om tot het onmenselijke te gaan

staatsgreep en Marokkaanse kruimeldieven, yeah right…

1,023

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

J&B wrote:

I
PVBA Ocean Trading iemand?…

Wel ja, heel zeker! En jij?

1,024

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

De zakken in Ronquières werden gevonden in 1986. Volgens wetenschappelijk onderzoek zouden deze zakken dan maar kort in het water hebben gelegen. Er is echter ook sprake (getuigenverklaring) dat er zakken werden gedumpt in 1985, de zoekactie leverde echter geen zakken op.

In het boek 'Beetgenomen' schrijft Hilde Geens (op p. 186 en p. 187) dat een zekere 'Oscar' betrokken was tijdens de feiten op 2 oktober 1983 aan het restaurant van Van Camp.

Een zekere 'Oscar' - dewelke tipgever was van de BOB Halle en zich ophield in de entourage De Staerke - wilde de  BOB'ers van Halle naar Ronquières brengen waar volgens 'Oscar' de wapens werden gedumpt. De BOB'ers zouden echter geen tijd hebben gehad om in te gaan op de tip.

Deze tip werd gegeven korte tijd nadat de feiten in Beersel (overval Delhaize) plaats hadden gevonden... dus kort na 7 oktober 1983

(Hilde Geens is zeker van het tijdstip dat de vermelde tip bij de BOB binnenkwam gezien zij er zeker van is dat de tip binnenkwam korte tijd nadat de warenhuizen de premie hadden verdubbeld, dus kort na de overval op Delhaize Beersel.)

'Oscar' wist dus kort na 07/10/1983 al dat er wapens werden gedumpt in Ronquières....

Gezien er sprake is van allerhande manipulaties van de voorwerpen in de in 1986 aangetroffen zakken in Ronquières, vraag ik me reeds lang af op welke manier en door wie de zakken konden worden gemanipuleerd...

Welke wapens werden op 02/10/1983 en 07/10/1983 gebruikt? Welke van deze wapens werden later in 1986 aangetroffen in Ronquières? enz. ... Graag jullie mening hierover?

1,025

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Volgens Hilde Geens in haar laatste boek komt de tip over een tipgever die naar de wapenvondst leidde van niemand minder dan Robert Beijer. Rond 2010 boog de cel zich opnieuw over het spoor De Staercke. Door de interventie van Beijer werd weer voor jaren kostbare tijd verloren

1,026

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Django68 wrote:

Volgens Hilde Geens in haar laatste boek komt de tip over een tipgever die naar de wapenvondst leidde van niemand minder dan Robert Beijer. Rond 2010 boog de cel zich opnieuw over het spoor De Staercke. Door de interventie van Beijer werd weer voor jaren kostbare tijd verloren

Wanneer gaf Beyer deze tip?

Dit neemt niet weg dat ´Oscar´ reeds in 1983 de BOB Halle tipte over wapens in Ronquières....

Stel: de wapens lagen na de overval Delhaize Beersel effectief in Ronquières. Heeft iemand de wapens gaan ophalen in Ronquières en nadien terug laten gebruiken om criminele feiten te plegen? Werden de feiten op deze manier gelinkt met de feiten van 1985?

1,027

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Beijer gaf die tip ergens rond 2010 - 2012 denk ik. Hij liet zich ooit ontvallen tegen Guy Bouten 'On a melangé les armes'
Hij weet ongetwijfeld meer over de verschillende bendes die door het gebruik van dezelfde wapens met elkaar verbonden waren. Bouhouche ook maar die kan het niet meer vertellen

1,028

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

De vondst in Ronquières is 1 grote valstrik.

Citaat:
"Er zijn dankzij de stukken uit Ronquières ook geen nieuwe dingen aan het licht gekomen, hè? Die vondst heeft NIETS opgeleverd, behalve extra spanningen. Je krijgt dus de indruk dat de onderzoekers in een bepaalde richting werden geduwd."

Duiding: In april 1986 werd al de link gemaakt tussen de feiten in Eigenbrakel, Overijse en Aalst en in november 1986 werd ook de link gemaakt met de wapendiefstal in Dinant.


Ander citaat:
"Je moet de realiteit proberen te lezen: men wil het doen voorkomen dat het gaat om één bende met één en hetzelfde objectief."

En dit met de hulp van de vele experten:
"De commissie plaatst vraagtekens bij de rol van de experten in ballistiek die in het dossier van de Bende van Nijvel zijn opgetreden. Ze verwijst onder meer naar de houding van de expert Tombeur en zijn verslag over de aanslag op de heer Vernaillen. In een eerste verslag schrijft de expert dat het wapen van Bouhouche zeker werd gebruikt, om vervolgens in de volgende verslagen op deze stelling terug te komen. Geconfronteerd met deze vaststelling rijst de vraag welke waarde er aan een expertiseverslag gehecht kan worden. Ook de deskundigheid, de antecedenten en de dubieuze relaties van de heer Dery werden meermaals in vraag gesteld. De ADIV heeft de commissie het persoonlijk dossier van Claude Dery (ref. V/83035) bezorgd. Dat dossier omvat 64 kopieën en in total 23 stukken.

Geen enkel document uit het ADIV-dossier van Claude Dery verwijst van ver of dichtbij naar de capaciteiten en de opleiding van de heer Dery als deskundige in de ballistiek.

Het dossier bestaat vooral uit voorgedrukte formulieren inzake de veiligheidscertificaten, alsook een aantal persknipsels. Meerdere getuigen hebben an de commissie verklaard dat de deskundige Dery door het criminele milieu onder druk werd gezet.'

1,029

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Door de ballistiek wist men al dat de aanslagen met elkaar verbonden waren. Natuurlijk is er de factor Derry waarvan we niet weten hoe correct zijn rapporten zijn en waar hij mogelijk interventies deed of zelfs rapporten vervalste.

1,030

Re: Zoekactie Ronquières: 1985-1986

Red Rooster wrote:

On topic,  Zoekactie Ronquières: 1985-1986

...
Het eerste verslag is afkomstig van een vrouw uit de buurt, die is opgevangen naar aanleiding van een anoniem telefoontje dat zij naar het politiebureau van Braine-le-Comte had gepleegd. Het tweede verslag werd gegeven door Frank Olivier, de voormalige eigenaar van een frituur in de onmiddellijke nabijheid van de plaats waar de moordenaars hun wapens en buit zouden hebben gedumpt...

Die Frank OLIVIER, van Franse oorsprong, heeft hetzelfde familienaam dan de prostituée die woonde op de 404 Alsembergsesteenweg. Die mevrouw Olivier werkte in de "Victor Hugo" voor een andere Franse "Madam" die in Lasnes woonde... De "Victor Hugo"  lag op de chaussée de Charleroi niet ver van de "Diable Amoureux". Veel toevalighedden, nee?