1

Topic: Volkswagen Golf: Antwerpen

Op 7 oktober 1983 wordt bij D'Ieteren in Antwerpen een rode VW Golf gestolen. Deze werd op 18 november 1983 ontmanteld terug gevonden in het Bois de la Houssière, vlakbij de plek "Mon Idée".

Over de plek "Mon Idée" » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Volkswagen Golf: Antwerpen

Zou deze golf dan gebruikt zijn bij de overval in Beersel van 7 oktober?

3

Re: Volkswagen Golf: Antwerpen

ONTDEKKING VAN EEN RODE GOLF GTI

Op vrijdag 18 november 1983 werd een nieuwe rode GOLF GTI, die op 7 oktober 1983 in Antwerpen was gestolen, volledig gedemonteerd en in vier delen gesneden, teruggevonden in het Bois de la Houssière in Braine-le-Comte, op een hondertaal meter van de plaats genaamd "Mon Idée".

BALOO BECKER

Hoe werd Robert Becker, bekend als "BALOO", achterdochtig? Op 1 december 1983, in de late namiddag, gingen Robert Becker en twee andere mensen naar de depanneur die het wrak had verwijderd en informeerden naar het bestaan van de documenten van het voertuig...

De chauffeur van de sleepwagen herkende BECKER formeel en noteerde het kenteken van zijn voertuig: DZC 763.

BECKER en drie andere medeplichtigen werden op 14 december 1983 gearresteerd op grond van een aangifte door twee van de leden van de bende Borains, Michel Baudet en Michel Cocu. De medeplichtigen in kwestie waren DRAMAIX (chauffeur), NARDELLA (garagehouder) en FRANCOIS (gevangenisbewaker).

Pas zes maanden later (07/03/1984) dachten de twee getuigen uit Temse die de Saab zagen, dat ze BECKER herkenden...

4

Re: Volkswagen Golf: Antwerpen

@edd

Neen, het is waarschijnlijk de rode Golf GTI (opnieuw zwart gespoten) van Mademoiselle Van Camp die werd gebruikt op de Delhaize in Beersel. Op de kentekenplaat die die dag werd gebruikt, stonden de letters AUN of AVN of AYN.

We kunnen echter niet 100% positief zijn, want in augustus 1983 werd in Leuven nog een zwarte Golf GTI met kenteken ARN 008 gestolen.