Re: Dossier Eurosystem

Asjemenou wrote:

De zaak van de Roze Balletten blijft tot op de dag van vandaag een zaak waarin de waarheid niet van de leugen valt te onderscheiden. Ik ben van mening dat Herman Vernaillen daar mede de hand in heeft gehad, waarvoor hij ongetwijfeld goede en legitieme redenen heeft gehad. Hij en zijn gezin verkeerden immers in een levensgevaarlijke situatie, zeker toen. Zoiets blijft hangen.

Vernaillen beweert, met regelmaat van de klok overigens, tot op de dag van vandaag dat hij foto's gezien heeft en weet heeft van welke namen er bij de roze balletten betrokken waar (hij zag er enkelen op foto) + hij verwees specifiek naar 4 pv's over de roze balletten die volgens hem cruciaal zijn in het Bende dossier.

Waarom blijft Vernaillen tot vandaag die namen verzwijgen? Wil hij ze echt mee nemen in z'n graf?

72

Re: Dossier Eurosystem

We zijn ondertussen 40 jaar verder. Heeft Vernaillen ondertussen spreekrecht of zwijgplicht? Zou hij nog bang moeten zijn om te spreken? Zou jij namen noemen Kurosawa? Vergeet in je antwoord vooral niet dat Vernaillen een slachtoffer is en was. En nog erger is dat hij weet wie op zijn gezin geschoten heeft en dat één van de daders hem nog altijd in zijn gezicht mag uitlachen.

Los van Vernaillen. Persoonlijk vind ik dit één van de ergste en meest frustrerende dingen aan het hele Bende gedoe. Ik bedoel die wortel die ons voorgehouden wordt door alles en iedereen. Ik weet iets dat jij niet weet en ik zeg het toch lekker niet. Die mengeling van haantjes en kleutergedrag die er toe bijgedragen heeft dat het hele Bende verhaal een mythe geworden is die zichzelf in stand blijft houden.

Los daar van. Hebben Roze Baletten bestaan? Ja. Maar volgens mij hebben zij meer dan wat ook voor valse sporen gezorgd. Zij zijn de nebuleuse waar we door moeten kijken. Concierge vermoord? Hij had waarschijnlijk een casette met foto's of filmpjes in zijn valiesje. Ik wil ze geen eten geven, de mannen die zich in die tijd moesten afvragen "Sta ik op de foto?"

Trouwens Kurosawa, zouden we die vraag niet eerder aan Vandoren moeten stellen dan aan Vernaillen?

» www.apache.be

73

Re: Dossier Eurosystem

Broodje aap.

"Ik bevestig mijn verklaringen voor de parlementaire commissie. Noch mondeling, nog schriftelijk heb ik ooit wie dan ooit beschuldigd. Ik heb alleen maar feiten aangehaald op vraag van deze commissie en gezegd dat ik mij vragen stelde over bepaalde (en vele) toevalligheden. (...)"

In zijn brief onderstreept Vernaillen dat hij zowel gezegd als geschreven heeft niets te geloven van staatsgreep-plannen.


De PV's waarnaar Herman Vernaillen verwijst handelen over de zaak Pinon en de roze balletten en zijn allemaal terug te vinden in het dossier Latinus.

De namen die daarin vermeld worden (P..., V..., B, ... A.., B.....) zijn in het verleden al lang bekend gemaakt geweest in de media Kurosawa, in de bendecommissies, in meerdere boeken en als je wat zoekt ook op dit forum.

De PV's naar waar Herman verwijst zijn PV 15028 dd 10/07/1981 opgesteld door Engels Judo = verhoor Jean-Claude Garot over de brand in de Pour-gebouwen, Pinon en roze balletten; PV 15538 dd 15/07/1981 opgesteld door Versommen Luc = verhoor Danielle Beresovsky over de verklaringen van haar vriendin Christine Doret, Pinon en de roze balletten; Dossiernummer 38.91.1005/79 = dossier zelfmoord Latinus; en PV dd 24/05/1984 opgesteld door Schlicker = verhoor René Haquin over Latinus. In dat PV zegt Haquin onder meer het volgende: "Madame Latinus disait également que Paul avait été avec le chauffeur de M. Louis Michel à un rendez-vous avec ce dernier dans une villa située dans la région de Louvain et que des choses importantes relatives à un coup d'Etat se seraient dites. Ce rendez-vous avait eu lieu, selon elle, le soir d'un bal P.R.L. à Ottignies, quelques semaines avant le décès de son fils."

Ook deze informatie staat al jaren op het forum van de Bende Van Nijvel.

Het is veel interessanter om te gaan kijken, wie wanneer welke personen trachtte te chanteren/compromitteren en om welke redenen... (Charly De Pauw, Elise Dewit, Jacques Fourez, Marc VandenEynde, Juan Mendez, Herman Vernaillen, Franz Balfroid, Gérard Bihay, Jacques Rousseau, Jean-Paul Peelos, ...)

En nog dit. Herman Vernaillen is niet neergeschoten door gangster Beijer en kompanen omwille van zijn kennis over die zogezegde staatsgreep en omwille van zijn kennis over de zogenaamde roze balletten.

Het was nadien wel zijn levensverzekering voor hem en zijn familie om jaren later, toen het onderzoek naar de "Bende van Nijvel" deels in de openbaarheid kwam, in de eerste Bendecommissie de aandacht weg te leiden naar de oorsprong van de Bende Van Nijvel. Deze informatie over 'die staatsgreep' werd hem ook ingegeven door 1 persoon die al vanaf de brand in het jeugdhuis in Sint-Genesius-Rode het onderzoek naar zijn hand zette!!!

De zogenaamde "Roze Balletten" en de zogenaamde "Staatgreep" hebben inderdaad wél met de Bende van Nijvel te maken maar enkel en alleen maar aangedragen door die mensen die er belang bij hadden om het onderzoek naar de echte feiten in de mist te laten gaan.

Met succes. Jullie hebben het ook nog steeds over die Roze Balletten en die Staatsgreep. En Vernaillen is niet meer beschoten geweest.

Top!

Ah, misschien moet je je eens verdiepen in de zaak 'Brion" wat je houding ten opzichte van Herman Vernaillen nog verder betreft Kurosawa...

74

Re: Dossier Eurosystem

fenix wrote:

Follow the money ... Als alles onduidelijk wordt en elke mogelijke hypothese bij gebrek aan bewijs een hypothese blijft kunnen we soms niet anders dan back to basic gaan. Soms moeten we wachten tot bepaalde mensen overlijden om ons dan vragen te kunnen stellen ivm het bedrag van de erfenis

Gerecht onderzoekt honderden miljoenen van FN Herstal-familie bij Degroof Petercam » www.tijd.be

Wat heeft WNP met het dossier Eurosystem te maken? Het antwoord kwam van Michel Libert op het franstalige forum:

Un message de Michel Libert:

Je ne peux que constater que ce dossier joue un rôle où tous les concernés se repassent le plat brûlant ou ... peut-être ... jouent-ils à un remake de l'émission culte "Tournez Manège".

Pour mémoire, le WNP seul, était bénéficiaire de 50.000 FB de commission par Container. Sachant qu'un hôpital Eurosystem était, à la vente, composé d'un global d'au-moins de 10, voire 12 unités ... et que AU MOINS et CERTAINEMENT deux hôpitaux ont été vendus via Michel Naro et Faez-El-Ajjaz ... je vous laisse le soin de faire l'addition de la somme minimale globale que la structure n'a jamais perçu ... en ses caisses.

Dit zinnetje trok mijn aandacht: "Pour mémoire, le WNP seul, était bénéficiaire de 50.000 FB de commission par Container".

Tot nu toe bleef alles ivm die commissie's vaag maar indien we Libert mogen geloven ging er dus 50.000 BEF per container naar WNP ... (of ... zou gegaan zijn indien ...) Moeten we Libert geloven? Ik volg hem nauwlettend en krijg de indruk dat hij het zwijgen beu is.

Dit sluit trouwens naadloos aan bij een post van Ben hierboven over Elias el Turk:

"Het Libanese filiaal van Eurosystem diende vermoedelijk als doorgeefluik voor corruptiegeld. Een nota van de Staatsveiligheid stelde dat “El Turk een meeting van Eurodroite, die plaatsvond in Brussel in juli 1979, grotendeels zou gefinancierd hebben. Zonder dat dit kon worden nagetrokken, beweerde hij in extreemrechtse milieus dat het geld afkomstig was uit de smeergelden van de affaire Eurosystem Hospitalier”.

Maar er is meer dat sommige ingewijden de laatste tijd bekennen. Zo bijvoorbeeld Leon Roufosse (Front de la Jeunesse):

"Quelques mois avant l'exécution de Mendez je suis allez faire un petit casse croûte au vieux liège avec lui et Dany. La discution avait porté principalement sur les trafics de la FN, les armes qui sortaient en Black et les doublettes dans les numéros et Les 3 canards.
Dany prétendait en savoir long sur les auteurs et leurs motivations, un contrat lié à un trafic international d'œuvres d'arts."

Om mogelijk verkeerde interpretatie te voorkomen :Zo bijvoorbeeld Leon Roufosse (Front de la Jeunesse). Hiermee mag niet begrepen worden dat Leon Roufosse lid was van het Front. Wel heeft Roufosse verklaringen afgelegd ivm de financiering van het Front en de vroegere baas van Veeweyde.

Het dossier staat of valt met de rol van Faez al Ajjaz. Wat mij altijd heeft verbaasd is, dat niemand zich heeft afgevraagd waar Al Ajjaz naar toe is gaan, en waarom? Voor degenen die dat wel willen weten: het was naar Marbella en gelijk met hem vertrok er, een hem bekende, plastisch chirurg uit Malaga, ook naar Marbella. Vreemd, zo kort na 2005, wat gebeurde er toen ook al weer?

75

Re: Dossier Eurosystem

Faez al Ajjaz ging in Marbella naar dezelfde plastische chirurg als Guenaldy Sokolovski. Beide vrouwen zijn nu voortaan het anonieme gezelschap van je vriend Danny.

Ah, Vetter… je vergat opnieuw de bron te vermelden van je spraakmakende informatie. Of heb je je info opnieuw vanop de fitness?

Vetter wrote:

Dus nogmaals, als je niet met voorbeelden kan komen van (echte) wanpraktijken, niet van praatjes, houd je dan verder stil en ga je mond spoelen. Ik ben het zo zachtjes aan ook beu.

Dus nogmaals. Als je niet met bronvermelding (je dikke duim telt niet mee) komt van al je sterke verhalen, dan blijf je door de mand vallen.