101

Re: Bois de la Houssière

Tijdslijn van feiten en verdachte handelingen in en rond het Bois de la Houssière

  • 1983 - onbekende datum: In een groeve aan de Chemin aux Loups in Ecaussines - aan de rand van het Bois de la Houssière - worden 135 hulzen kaliber 12 van verschillende merken gevonden.

  • 1985 - Begin oktober: Tijdens het weekend worden rond 2u30, aan de Large de Fauquez (Ronquières) aan het kanaal Brussel-Charleroi, twee voertuigen en een aantal wandelende mensen opgemerkt.

  • 1985 - Eind oktober: Tussen middernacht en 2u30 merken getuigen hetzelfde tafereel op als begin oktober. Eén van de auto's, een Mercedes, werd ook overdag in dit gebied gezien, met een vrouw achter het stuur.

  • 1985 - Zaterdag 9 november: Rond 13u is er de ontdekking van een gedoofde brandhaard met bewijsstukken die gelinkt worden aan de Bende van Nijvel » Forum

  • 1985 - Zaterdag 9 november: Rond 14u45 wordt in de Rue du Pire een witte Mercedes break opgemerkt. In de auto zitten vijf mensen en de wagen lijkt zijn weg te zoeken.

  • 1985 - Zaterdag 9 november: Rond 18u45 worden op de weg tussen Braine-le-Comte en Ronquières (in de buurt van Point du Jour?) vijf mensen - waarvan één gewapend - en een VW Golf die ongeveer 30 meter van de weg af staat opgemerkt.

  • 1985 - Maandag 11 november: Rond 0u30 worden twee voertuigen - waaronder een VW Golf - opgemerkt aan het "Large de Fauquez in Ronquières.

  • 1985 - Maandag 11 november: De in Erps-Kwerps gestolen VW Golf wordt uitgebrand teruggevonden op 200 meter van het kruispunt van de Rue du Pire en de Drève du Long Jour » Forum

  • 1985 - Dinsdag 12 november: Aan de Large de Fauquez worden een aantal stukken van munitiedozen gevonden. In de buurt vindt men ook een visitekaartje van "Rockie - meester tatoeëerder", Rue du Verlent 29 in 1030 Brussel (*).

  • 1985 - Zaterdag 30 november: Rond 19u worden in de buurt van het "Clos du Verbois" drie mensen ("trois individus cagoulés") in een groene BMW opgemerkt.

  • 1985 - 15 december: Rond 13u wordt aan de Drève des Chasseurs, vlakbij het kruispunt met de Drève de la Dinzelle, een donkergrijze, ontmantelde ("désossée") R5 GTX gevonden. Het in Frankrijk ingeschreven voertuig werd in augustus 1985 gestolen in Seine-Saint-Denis, nabij Parijs.

Bron: deze post van "CP" op het tueries-forum » tueriesdubrabant.1fr1.net

(*) Deze straat in Brussel lijkt niet te bestaan.

Deze tijdlijn en de locaties kunnen ook eens samen gezet worden met de gegevens op deze twee kaarten » Forum | Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

102

Re: Bois de la Houssière

ADDENDUM

Op 18 november 1983 werd een rode Golf GTI gevonden op 100 meter van "Mon Idée". Deze auto gestolen in Antwerpen, was opengesneden met een snijbrander.

103

Re: Bois de la Houssière

Bedankt C.P. voor de tijdlijn en aanvulling. Wat is je bron voor al deze data?

C.P. wrote:

Op 18 nov 83 werd een rode Golf GTI gevonden op 100 meter van "Mon Idée". Deze auto gestolen in Antwerpen, was opengesneden met een snijbrander.

Op 16 November was er een brutale overval op een juwelier in Jumet. Heeft deze Golf daar iets mee te maken?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

104

Re: Bois de la Houssière

Zeer vertrouwelijk bron.

105

Re: Bois de la Houssière

Er is al heel veel informatie verzameld over het Bois de la Houssière maar die gegevens zijn nog nooit - publiekelijk - samen gezet op een kaart. Daar wil ik verandering in brengen. smile

De kaart vind je hier » Google Maps

Het is "work in progress" dus alle feedback of hulp zijn welkom.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

106

Re: Bois de la Houssière

Ben wrote:

1983 - onbekende datum: In een groeve aan de Chemin aux Loups in Ecaussines - aan de rand van het Bois de la Houssière - worden 135 hulzen kaliber 12 van verschillende merken gevonden.

Gezien WNP en Front de la Jeunesse deze regio gebruikten om te oefenen met wapens, lijken zij de meest waarschijnlijke bron van deze vondst.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

107

Re: Bois de la Houssière

Bestond er begin jaren 80 zoiets als 'natuur en bos' of dergelijks? (Een stadsdienst die groen gewatteerde jassen draagt bevoorbeeld?)

Ik heb ooit een collega gehad die ik later herkende op een foto van een goede vriend (Bruno Vandeuren's halfbroer) die de (aangetrouwde) neef van mijn vriend was, dus ook van Bruno de neef is. Deze had voordat hij bij ons terecht kwam nog ergens de kanten van Halle, Overijse, eigenbrakel, ... (weet de stad niet meer, ondertussen al 15-20 jaar geleden) bij zo een onderhoudsdienst gewerkt (ik dacht dat het natuurpunt was, maar het kan zijn dat ik die naam achteraf eens gehoord heb en verkeerd gecategoriseerd heb) waar ze groene gewatteerde jassen hadden.

Iemand die voor zo een dienst werkt zou wel een goed idee kunnen hebben waar de nuttigste plekjes (bewijs achterlaten zonder herkend te worden ergens waar het toch nog gevonden kan worden) zijn in het bos.

108

Re: Bois de la Houssière

Het Bois Des La Houssière was volgens mij een dwaalspoor. En heeft het Bois De La Houssière niets te bieden. Precies ze zitten daar onder een boom aan auto's te werken of te vergaderen. Het bos diende enkel om niet op de echte plek te gaan zoeken

109

Re: Bois de la Houssière

kenza: da's wel erg veel moeite om een dwaalspoor te leggen. En vergeet niet dat er bepaalde zaken teruggevonden werden, dat staat vast.

Om maar te zeggen: de verbrande VW Golf (ok, niet die van Aalst) op 11 november 1985. Dan ook nog de verbrande documenten, getuigenissen van verdachte gedragingen, een (volgens mij niet echt betrouwbare) verklaring van een getuige die een wagen met de gewonde/dode 'killer' erachter zou gezien hebben ...

Dan werden bij latere zoekacties nog kogelkoppen en hulzen gevonden in de omgeving van waar die getuige beweerde eea te hebben gezien en hoewel er bij mijn weten geen formele link is met een wapen van de bende lijkt het wel zo te zijn dat de hulzen kaliber .380 ACP (9 mm kort) zijn. Zie » www.lalibre.be Dat is het kaliber van één van de Ingrams gestolen bij Dekaise en het is er niet één dat frequent voorkwam/komt hier, itt een 'gewone' 9 mm parabellum (9 mm x 19).

Tenslotte worden ook de wapens gevonden in de zwaaikom, vlakbij het bos.

Zelfs als het een dwaalspoor zou zijn, er is een harde link met de daders en het is een plek die je echt moet kennen om er te kunnen 'werken'. Wie het ook was die die dingen er achtergelaten heeft was zéér vertrouwd met de omgeving. Als je een dwaalspoor legt is het de bedoeling dat het opgepikt wordt. OK voor de Golf. Maar de documenten, de veel later pas gevonden hulzen die mogelijk gelinkt zijn, de wapens in de zwaaikom, de getuigenissen ... da's toch wat veel.

En als het een dwaalspoor was, waar zaten de daders dan echt?

110

Re: Bois de la Houssière

Wat de zwaaikom betreft, zijn de zaken daar gedumpt om het onderzoek naar Charleroi te kunnen halen. Achteraf is gebleken dat de zakken er maar juist inlagen wat wil zeggen dat de getuigenissen niet kloppen. De Golf is niet die van Aalst dus wie van waar komt deze Golf? In ieder geval niet van onder een boom.

Dus er maakt bij regenweer iemand een klein vuurtje. Toevallig brand alles op en juist toevallig branden de namen niet op. Dus iemand ontdekt dat klein vuurtje belt de hulpdiensten voor een klein opgebrand vuurtje en die leggen een link met de Bende van Nijvel.

Het zit daar vol stropers, wandelaars, boswachters, natuurbehoud enz. en niemand zag iets laat staan sporen van auto's in het bos. Het bos is volgens mij een dwaalspoor. En Eddy Vos bleef maar telkens op dat bos hameren.