1

Topic: Daniël Mottry

Daniël Mottry is de vader van Johnny Mottry. Hij werd door zijn zoon aangewezen als medeplichtige bij de moord en poging tot moord op twee politieagenten in Zellik. Hij werd ook verdacht van de moord op taxichauffeur Marc Leblanc. Hij was een dakdekker van beroep en had daarom vaak zijn gereedschap bij zich.

Op een bepaald moment moest hij voor de rechtbank verschijnen wegens mishandeling van familieleden en een schuldeiser.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Daniël Mottry

Ook vader Mottry voor de rechter

Voor de correctionele rechtbank van Brussel verscheen donderdagochtend Daniël Mottry wegens slagen en verwondingen aan familieleden en een schuldeiser.

Daniël Mottry is de vader van Johnny, naar wie een bende werd genoemd die zich nu voor het Brabantse assisenhof verantwoordt voor twee roofmoorden. Johnny Mottry pleegde zelfmoord in zijn cel.

Begin 1988 kwam Mottry’s dochter weer thuis. Ze was weggelopen. Haar vader verwelkomde haar met stampen in de rug en vuistslagen in het gezicht. Het meisje belandde in het ziekenhuis. “Ze kreeg enkele oorvegen. Dat is alles. Ze was aan de drugs. Ze vluchtte en viel van de trap”, zei Mottry aan de rechtbankvoorzitster De Grijse. Dezelfde dag gaf de beklaagde een pak slaag aan de vriend van zijn dochter.

De zwaarste feiten dateren evenwel van september 1990. Mottry ontmoette in een café in Anderlecht toevallig een schuldeiser bij wie hij voor 6.000 frank in het krijt stond. De man vroeg zijn geld, maar kreeg enkel woede en geweld over zich. Mottry was “verschrikkelijk wild”.

De schuldeiser liep een hersenschudding op en zijn oor hing half van zijn hoofd. Mottry, die als dakwerker wel eens rondloopt met zijn gereedschap, zou een hamer hebben gebruikt. De rechtbank beval een onderzoek of er werkelijk een hamer bij te pas kwam en of het slachtoffer blijvend werkonbekwaam is. Volgende zitting 31 maart.

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 December 1993

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube