Re: Christian Smets

Men zou, zoals men dat destijds met die twee speurders deed, toplui van toen zowel van Delhaize als van Staatsveiligheid met elkaar(s verklaringen) moeten confronteren. De leugendetector zou het ter plaatse begeven.

Re: Christian Smets

Scaramouche wrote:

Inderdaad. Een familielid van iemand die bij de Staatsveiligheid werkte werd verwittigd om op 9 november 1985 NIET naar de Delhaize van Aalst te gaan. Kan het nog duidelijker? De Staatsveiligheid was op de hoogte. Ik word er onwel van... Wat voor een vuiligheid is hier allemaal gebeurd in dit apenland?

De nummer 2 van den tijd. Ook een "socialist". Maar iedereen zou het kunnen hadden zeggen. De laatste aanvallen gebeurden vrijgag avond bij Delhaize.

Re: Christian Smets

Het ligt waarschijnlijk iets genuanceerder, maar wat kennelijk wel blijft staan is de waarschuwing van dat hooggeplaatste lid van de Staatsveiligheid aan familieleden in Aalst, twee weken voor de overval op de Delhaize-supermarkt in Aalst, op 09-11-1985, om weg te blijven bij d(i)e Delhaize-supermarkt.

Dat die waarschuwing kwam, twee weken voor die overval, lijkt te duiden op het feit dat die persoon - ik vermoed Christian Smets - beschikte over ‘inside informatie’, anders had hij die waarschuwing wel aan zijn familieleden in Aalst gegeven, direct na de overvallen op de Delhaize-winkels in Eigenbrakel en Overijse, op 27-09-1985, me dunkt (zie » Nieuws).

Re: Christian Smets

» pnws.be

205

Re: Christian Smets

Nota aan de minister. Ik heb de eer u in te lichten over het feit dat een bron in extreemrechtse milieus er onlangs van ingelicht werd dat het doel en de werkwijze van deze bende berusten op racketeering. Volgens de bron is de directie van de supermarkten Delhaize op de hoogte van het feit dat men deze praktijken op haar ketens wil toepassen, maar wil dezelfde directie niet op deze voorstellen ingaan.

Een nadeel: de nota werd opgesteld op 14 november 1985, dus na de laatste ‘hold-up’ van de Bende in Aalst. Dit is een nota van de staatsveiligheid hé.

Hierbij hebben we dus de laatste leugen van de heer Christian Smets ontkracht. Hij kwam het te weten via een fam lid. Gxdver. En noteer vooral de datum ... ah ja, anders gaven ze toe dat ze het vroeger wisten. Maar aangezien een getuige het tegendeel bewees door inlichtingen te geven ivm NIET naar de Delhaize te gaan is dat ook ontkracht.

206

Re: Christian Smets

Het klinkt aanemelijk. Enkele van de personen die als belangrijkste verdachten worden beschouwd hadden plannen om warenhuizen af te persen.

Re: Christian Smets

» pnws.be

Re: Christian Smets

''“Andrien kende Moussa, Kara (?), Philippe De Staerke''

Schrijver met dossierkennis en ambities.

Re: Christian Smets

Karafilis.

Re: Christian Smets

Mijn post was zeker niet sarcastisch bedoeld, met de ambities doel ik vooral op het feit dat hij de nieuwe (nouja 'nieuw') piste tracht te koppelen aan de drie personen formeel herkend in Aalst.