71

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Mischien was het de Golf die gedemonteerd werd in de loods in Jezus Eik. Er waren geen sporen daarom denk ik dat de Golf misschien in een (Bedford) stond en aan het wrak een ketting verbonden met een boom, je rijdt voorruit en klaar is kees.

72

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Auto niet van de Bende

In het onderzoek naar de moorddadige overvallen in Overijse en Eigenbrakel vrijdag, hebben de speurders nog steeds geen ernstig aanknopingspunt gevonden. De vernielde groen-blauwe Golf GTI die zondag te Lennik aangetroffen werd en waarop de aandacht van de recherche zich concentreerde zou toch niet door de moordbende gebruikt zijn. In het huidige onderzoek berust alles voorlopig op veronderstellingen die wachten op een bevestiging.

Uit tal van vaststellingen door rijkswacht en BOB van Brussel en Halle is maandagnamiddag gebleken dat de totaal ontmantelde en vernielde Golf GTI, die in de Molenweg te Sint-Martens-Lennik zondagmorgen werd aangetroffen, niet door de moordbende van Overijse en Eigenbrakel werd gebruikt.

Inmiddels blijkt de doorgezaagde wagen geïdentificeerd te zijn. De wagen werd vrijdagnamiddag gestolen ten nadele van een firma uit Elsene. De rijkswacht volgt een ernstig spoor.

Uit het onderzoek blijkt dat een dievenbende het vooral gemunt heeft op Golf GTI’s die zij op een verlaten plaats volledig plunderen en ontmantelen. De onderdelen, waaronder de motor, het binneninterieur, de zetels, de batterijen en de wielen zouden individueel aan particulieren worden doorverkocht. Opvallend hierbij is het feit dat tijdens het weekeinde in de streek van Asse drie Golf GTI’s werden gestolen.

Vingerafdrukken

Een bewoner van de Schapenstraat te Sint-Martens-Lennik trof zondag, omstreeks 11u in de Molenweg, een Golf aan, waarvan niet zoveel overbleef. Op het eerste gezicht waren mensen aan het werk geweest die elke identificatie van de gebruikers hadden willen doen verdwijnen.

De lampen waren verdwenen, alsmede de banden, de zetels, het stuur, de binnenbekleding. Vanzelfsprekend waren er eveneens geen nummerplaten meer te bespeuren. Gelet op dit alles zond de Brusselse onderzoeksrechter Wilfried Mahieu enkele specialisten naar Lennik om uit te maken of de Golf GTI vrijdagavond niet was gebruikt in Eigenbrakel en Overijse. Speurders wreven zich in de handen toen ze aan de weet kwamen dat die Golf er zaterdagavond om 23u30 nog niet lag. Op de koop toe werd hij gevonden nabij de Ninoofsesteenweg, die men heel vlug vanuit Brussel kan bereiken.

Van de auto bleef niet veel over. Alleen de voorruit van die groen-blauwe Golf was onbeschadigd. En toen de inspecteurs die voorruit onder de loep namen, kreeg hun optimisme een flinke knauw. Iemand, die het kon weten, zei dat er wel een 50-tal vingerafdrukken op stonden. Als men daarbij nu weet dat de gevreesde Bende van Nijvel nergens vingerafdrukken achterlaat (*), kan men de twijfel in gerechtelijke kringen begrijpen. Want kerels, die zo arglistig en geslepen hun overvallen beramen en ook uitvoeren, zouden toch zeker niet zulke flagrante steken laten vallen door een auto achter te laten met erop een groot aantal vingerafdrukken. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Oktober 1985

(*) Belangrijke noot i.v.m. deze uitspraak van de journalist » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

73

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Een heleboel wagens werden quasi ontmanteld, of in stukken teruggevonden. Over de reden waarom kan je redetwisten, maar in ieder geval heeft de bende de beschikking over een vrachtwagen, hoogstwaarschijnlijk met een kraanarm. Dit verondersteld kapitaal en véél tijd.

74

Re: Volkswagen Golf: Lennik

Je maakt het wrak met ketting of kabel vast aan een boom en je rijdt voort . En klaar is Kees .

75

Re: Volkswagen Golf: Lennik

De Golf werd teruggevonden in de Molenweg, een zijstraatje van de Schapenstraat (als ja van Ninoofsesteenweg komt, ong. 1 km aan de rechterkant) en niet onbelangrijk: op enkele meters van de ex-villa van VDB (roze balletten).

Het huis rechts van VDB’s roze ballettenvilla: de huidige eigenaar had de villa net gekocht en er werd ingebroken. Brandkast achter een stalen kast in de stookruimte waar de eigenaar zelfs niet van wist. De vroegere eigenaar wist te veel? Ze leefde ondergedoken in de stookruimte met een raam met zicht op de VDB-villa. Een paar huizen verder werden revolvers gevonden (met een kroontje op!) bij een drugsdealer, de Jacky.

Waarom zwijgen hoofdredacteurs van o.a. Knack? Zij kennen de volledige waarheid. Tja, zij gingen die tijd op reis met de toenmalige prins om België te promoten… Ene pot nat: drugs, kindermisbruik, prostitutie.

76

Re: Volkswagen Golf: Lennik

(...) En wat de Golf GTI betreft, die zondagmorgen te Lennik, gedemonteerd werd gevonden, is het bijna zeker dat hij niet de vluchtauto van de moordenaars van Eigenbrakel en Overijse is. Naar verluidt werd hij vrijdagavond, na de moordpartij, gestolen van een vrouw uit Ukkel. De daders zouden handelaars in wisselstukken zijn, die ze in een ander Europees land zouden verkopen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 Oktober 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube