Re: Televisie: Panorama over de Bende van Nijvel

Hoe zit het nu met de, naar het schijnt, gekende ‘reus’ (van de Bende van Nijvel) waarover aan het einde van de Panorama-reportage uit 1995 wordt gesproken? Wie was het? (zie » YouTube het gesproken Frans van onder anderen Francine Lyna, François Dossogne en Jean Bultot is hier wel vertaald naar het Nederlands).

Francis Dossogne, zucht.

42

Re: Televisie: Panorama over de Bende van Nijvel

Dirk Barrez wilt tot op heden niet zeggen wie die reus is waar op het einde van de reportage naar wordt verwezen. Ook toen het tweede deel werd uitgezonden - in november 1995 - weigerde hij de naam van die man te noemen:

Panorama lost vragen niet op

De reus van de Bende van Nijvel leeft nog en loopt in België al die jaren nog altijd ongestoord op vrije voeten. Enkele speurders weten wie hij is, maar hun verzoek om hem in de val te lokken werd steeds afgewezen.

De slotwoorden van het tweede deel van de Panorama-uitzending over de Bende van Nijvel zullen bij de kijkers nog lang nazinderen. Wie de reus is werd er niet bijverteld, en ook de maker van het programma, journalist Dirk Barrez, wou er geen woord over kwijt toen hij ons gisteren de kans gaf de uitzending vooraf te bekijken. Alleen voegde hij eraan toe dat het gegeven hem door nog twee andere, van mekaar onafhankelijke onderzoekers was bevestigd. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 10 November 1995

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

43

Re: Televisie: Panorama over de Bende van Nijvel

Als 1 van die speurders Eddy Vos is, dan weten we in ieder geval dat de reus gekend is omdat Vos specifiek aangaf dat de reus 2,02 meter is ...