11

Boskaap wrote:

Net zoals Charles Manson waanzinnige moorden liet voltrekken door zijn volgelingen er van te overtuigen dat de zwarten er de schuld van zouden krijgen, vervolgens de grote rassenoorlog zou losbarsten waarna de Manson family als enigen zouden overleven en de wereld bijgevolg zouden beërven

Iets meer informatie over deze zaak :

Het mocht echter niet zo zijn. In de nacht van 8 op 9 augustus, drongen vier leden van de Manson Family het huis aan Cielo Drive binnen, namelijk Tex Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel en Linda Kasabian. Linda Kasabian was de enige die niet meedeed aan het bloedblad en zij werd later kroongetuige in het proces tegen Charles Manson en de Family. Het eerste slachtoffer was Steven Parent, een jongen die op bezoek was geweest bij de conciërge van het huis, William Garretson.

Daarna waren de vier mensen binnen aan de beurt. Binnen werden eerst Jay Sebring, Wojtek Frykowski, Abigail Folger en als laatste Sharon Tate op beestachtige wijze vermoord. Ook haar zoon, die later de namen Paul Richard kreeg (naar de vader van Sharon en de vader van Roman) overleefde het niet. Hij werd in de armen van zijn moeder begraven. De volgende avond vond er een soortgelijke moordpartij plaats. Ditmaal waren de slachtoffers het echtpaar Leno en Rosemary LaBianca. Dankzij een loslippige Atkins konden Charles Manson en zijn clan worden aangeklaagd. Door de moorden, die aanvankelijk werden aangezien voor rituele slachtingen, ontstond in de Verenigde Staten grote maatschappelijk beroering.

Ook president Nixon kwam in het geweer door tijdens het proces Manson al schuldig te verklaren. De daders werden in 1971 inderdaad schuldig verklaard en tot de gaskamer veroordeeld. Reeds een jaar na hun veroordeling werd de doodstraf in Californië echter afgeschaft en werden alle vonnissen omgezet in levenslange gevangenisstraf. De daders zitten nog altijd vast, maar komen sinds 1976 wel in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling. Al hun verzoeken zijn tot dusver afgewezen. Susan Atkins is in september 2009 in de gevangenis gestorven aan de gevolgen van een hersentumor. Hoewel advocaten getracht hebben haar in vrijheid te laten doodgaan, kreeg Atkins daarvoor geen toestemming.

Wikipedia » Sharon Tate | Charles Manson

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube