Edward Schooling, een gepensioneerde LAPD geheimagent heeft jarenlang undercover gewerkt bij speciale internationale operaties van fraude bij corrupte politie en federale agenten, en beschikt over documentatie die een band aanduid tussen het Gladio-netwerk en onze bende van nijvel. In deze documentatie word beschreven hoe supermarkten dienen overvallen te worden en welke slachtoffers er gemaakt moeten worden (vrouwen & kinderen). Dit met als doel om de huidige populatie rechts te krijgen en de hulp in te roepen van een strict regime (kernbommen, controle, etc).

We weten intussen ook dat de CIA een grote sponsor was van het gladio netwerk, maar bijvoorbeeld ook van een paul latinus, joel lhost, barbier indien we hun woorden mogen geloven (meestal een grote US instantie). Dit wijst er op dat mogelijk FJDL, WNP, ... fracties waren naast het gladio network, maar met hetzelfde doel. Ook weten we wanneer we naar nederland kijken dat wapenhandelaars instonden om wapens van de boven naar de onder wereld te brengen om het depot van gladio aan te spijzen. De Gladio cellen die zich ook in het opperorgaan van leger (overval Vielsalm?) en het gerecht (vrijspreken van sancties) bevonden, gaven informatie door of dekten operaties dicht.

Het is niet moeilijk in te beelden dat er zéker gebruikt gemaakt werd van ‘roze balletten materiaal’ om hooggeplaatste personen (politiek, bouw, wapens, ...) te chanteren en druk uit te laten oefenen waar nodig was. Maar tegelijk werden mogelijk mensen met een te grote mond, of mensen die zelf dachten over te gaan tot chantage als gevaarlijk aangeduid. Is het daarom zo moeilijk om in te beelden dat tijdens een raid zowel strategie van de spanning als uit de weg ruimen van bepaalde personen toegepast werd?

Jean Bougerol was een persoon die binnen het gladio netwerk zeker gelinkt kan worden, misschien iemand die wel opdrachten doorgaf tot acties van de bende. Waren er een aantal personen die net iets te fanatiek aan de slag gingen? Is het zoals EricF aangeeft een opdracht om deze fanatieke boys de mond te snoeren? Of was Gladio in het algemeen deze nébuleuse en moest alles opgedoekt worden?

Voor de non-believers, uit welk wapendepot kwam de springstof tijdens de aanslag op de olympische spelen in Munchen?

Trojan wrote:

Essentieel om dit dossier te snappen: de Nébuleuse is alles wat enigszins luistert naar Simone Menin anno 1986. De regering Martens-Gol heeft daar een heuse oorlog mee gevoerd, die vermoedelijk geëindigd is in een soort bestand. De Bende van Nijvel is volledig gesitueerd in deze oorlog.

De Belgische onderwereld volgde met Bende van Nijvel een dubbele agenda: klikkers en potentieel gevaarlijke getuigen worden opgeruimd, tegelijk wordt de publieke opinie geschokt en de regering voor het blok geplaatst: eindeloze stroom geweld op zaterdagavond of inbinden.

Het hoofdstuk wordt min of meer afgesloten met het megaproces van 1989. Waar vrij milde straffen vallen. En waar nadien de familie Haemers een soort vrijgeleide krijgt als part of the deal. Voor Patrick loopt het mis als een paar ijverige agenten hem terughalen. Je begrijpt dat dit uiterst gevoelig ligt tot op vandaag.

Martens die met Simone Menin een deal maakt in Poupehan. Ik was er graag bij geweest. Simone Menin die als ze wil al de vuile was van Vanden Boeynants en z'n PS en PVV vrienden kan publiek maken. En beschikt over een uiterst performant moordcommando. Martens die dreigt met een herbronde performantere en gezuiverde rijkswacht die nu beschikt over dezelfde wapens en snelle Golf GTI's. En Gol die dreigt met onverschrokken infiltranten, type Mr.X.?

Na moeilijke onderhandelingen: deal. Vrij lichte straffen, en stopzetting Bende van Nijvel-onderzoek, aan de ene kant. Stopzetting van de Delhaize overvallen aan de andere kant. Niemand die graag de simpele waarheid ziet: dat in België al generaties lang de macht een evenwicht is van politiek en onderwereld.

Guy Bouten heeft onlangs de zaak min of meer opengebroken, door de moordenaar van Van Camp te noemen. Deprêtre heeft jaren geleden al het gerecht op een zeer valabel spoor gezet. Maar tot op vandaag verkiest de politieke elite om de waarheid verborgen te houden. In de plaats dist men de burgers van dit land liever wat anders op: Terreurdreiging vier.

Ik herlees deze avond deze post. Wie heeft er meer info over wat hier staat:

"Martens die met Simone Menin een deal maakt in Poupehan."

163

Zou het hier toch niet om Claude Delperdange kunnen gaan? Uit de weg geruimd door zijn eigen vrouw, ze heeft maar 5 dagen voorarrest gekregen en dan de doofpot in. Zit wel vijf jaar tussen zijn dood en de X-nota.

164

Negeer de spelletjes van The End in deze topic aub. Hij doet dit in vele draden / topics op dit forum: raadseltjes spelen en mensen jaren aan het lijntje houden. Vermoedelijk (denk ik) werd hij hier daarom verbannen.

Ik zie slechts twee mogelijke kandidaten voor wie Mijnheer X kan zijn:

* Daniel Féret is echt uitgesloten om meerdere redenen, het lijkt mij ook duidelijk aan het copie dat De Coninck ontving dat de fax gegevens niet bij die scan passen en er op gephotoshoped zijn, dat past visueel gewoon niet en de SDRA (dat wijst dan weer naar Bougerol) is er duidelijk weg gewist. De Coninck werd voor de gek gehouden met de scan die hij zag imho.

165

Staatsveiligheid en Beijer en Bouhouche. De vraag is niet, is er een link. De vraag is tot wanneer? Tot 1983 einde van jaar?