91

Re: Alain Moussa

Ja juist, met de juiste kledij en na een kappersbeurt ... Ik snap wat je wil zeggen. En inderdaad qua uiterlijk type vergelijkbaar met Jandrain. En volgens Barbier moest Calmette Jandrain klaarstomen om te infiltreren in een drugsbende (in opdracht van Latinus). Of dat effectief gebeurd is weet ik niet.

Re: Alain Moussa

Op zijn facebook staan (stonden) foto's uit zijn jonge jaren, waarvan een waar hij mikt met revolver.

93

Re: Alain Moussa

Blijkbaar is Moussa overleden (Facebook nieuws)?

94

Re: Alain Moussa

L'ancien truand Alain Moussa est décédé

Son nom avait été cité dans le dossier des Tueurs du Brabant.

On apprend ce samedi soir la mort de l'ancien truand Alain Moussa. Il y a deux ans, le gangster des années 1980 avait fait la Une de l'actualité en dénonçant deux membres de la bande De Staerke comme ayant participé à la deuxième vague des tueries du Brabant, celle de 1985. Moussa avait lancé ces accusations sur le réseau social Facebook deux jours après avoir été entendu par la police judiciaire fédérale de Tournai. Il disait n'avoir pas confiance dans les enquêteurs. Se confier sur Facebook était pour lui, disait-il, une manière de garantir sa sécurité.

Bron » www.dhnet.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Alain Moussa

Langzaam maar zeker verdwijnen alle mogelijke spelers definitief van het schaakbord ...

96

Re: Alain Moussa

Bende-verdachte Alain Moussa (71) overleden

De Brusselse ex-gangster Alain Moussa (71) is vrijdagavond overleden. Dat meldt zijn vriendin. Moussa was in de jaren 80 een lid van de Bende van Baasrode. Maar vooral omdat zijn naam steeds weer in verband werd gebracht met de Bende van Nijvel, was hij in de Brusselse onderwereld een notoir figuur.

“Hij is vertrokken zonder wapens, zonder geweld, en zonder haat”, zo schrijft de vriendin van Moussa op Facebook. Moussa zou volgens het bericht een hartaanval gekregen hebben. Hij overleed vrijdagavond aan de gevolgen ervan. “Hij is gestorven, zonder af te zien.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Alain Moussa

Over Moussa doen er bepaalde geruchten de ronde. Zoals het feit dat hij in de oveerval op Overijse degene was die een kind heeft doodgeschoten. Misschien was hij wel de killer. Er staan ongetwijfeld zaken over hem in het dossier die het publiek niet mag weten.
Thierry Debels heeft er dit over geschreven » pnws.be

Re: Alain Moussa

Over Moussa zaliger, doen er bepaalde geruchten de ronde... Zoals het feit dat hij NIETS met de Bende van Nijvel te maken had! Dat hij nooit kinderen heeft afgemaakt! En dat hij waarschijnlijk NIET de 'killer' was!

Re: Alain Moussa

Als Moussa en zijn kompanen Philippe De Staerke en consorten niets met de Bende van Nijvel te maken hebben, waarom gaan ze dan bekentenissen afleggen, elkaar beschuldigen enzovoort. In verband met feiten waar 28 doden zijn gevallen. Dat is geen normaal gedrag. Probeer anders zelf eens vijf keer als een dolle man te gaan lopen als je een politie combi ziet om nadien telkens te verkondigen dat je niets te verbergen hebt. Waarom zelfmoord proberen plegen bij een confrontatie - Karafilis van dezelfde bende - als je onschuldig bent?

Nog even verwijzen naar een oud bericht van Ben uit desbetreffend topic :

Nicolas Karafilis probeerde zelfmoord te plegen toen de Deltacel hem wou ondervragen over de wapenvondst bij Alain Moussa. Hij bevestigde de aanwezigheid van Philippe De Staerke in Aalst. Die zou een donkergrijze gespikkelde overjas hebben gedragen en die begin 1986 samen met andere kledij gedumpt hebben in het kanaal Brussel-Charleroi ter hoogte van het slachthuis van Anderlecht.

Deze bekentenis was sensationeel. Karafilis kwam meteen op vrije voeten. Nicolas Karafilis wordt omschreven als één van de beste vrienden van Philippe De Staerke.

Over de wapenvondst bij Moussa:

Bij Moussa werden een grijze jas en een patroongordel gevonden. Een paar getuigen in Aalst zagen een van de daders met eendezelfde uitrusting. Bij Moussa vond men nog springstoffen, militaire kledij en riotguns die hij was gaan halen in een garagebox van De Staerke in de buurt van de Barrière in Sint-Gillies. Toen men Johnny hiermee confronteerde, riep hij uit: "Je suis perdu, j'ai été choisi sur base de mon dossier".

100

Re: Alain Moussa

Moussa was verslaafd aan drugs en volgens getuigenissen in Aalst schoten de overvallers op alles wat bewoog. Ze wachtten de komst van de politie af voor zich uit de voeten te maken. Kortom ze gedroegen zich hoogst irrationeel.