11

Hopelijk duikt één en ander document, of liefst allemaal, binnenkort op bij Wikileaks.

De kerken mogen dan zo goed als leeg zijn, het is nog steeds één van de machtigste organisaties ter wereld. En ze oefenen zeker hun invloed uit op wat de "hogere kringen" beslissen. Bestuur, justitie, kerk,... ze handelen nog steeds zoals in de "middeleeuwen". De kleine man moet klein blijven.

13

Wie zegt 'Bestuur, justitie, kerk'  bedoelt de CD&V en het Koninklijk Paleis. Dat zijn inderdaad de krachten die in België elke verandering ten gronde blokkeren. De Belgische ziekte woekert voort.

Verhelderende lectuur: 'A Throne in Brussels' van P. Beliën » amazon.com

14 (edited by club_le-happy-few 16-08-2010 12:43)

Dit is niet enkel op Belgisch niveau, maar op wereldniveau. Films waarin de "kerk" een negatieve rol toebedeelt krijgt worden bv. geboycot, slechte reviews. Het bekendste voorbeeld is "The Golden Compass". Men slaagde er zelfs in een vervolg te voorkomen. Nadat de religieuze gemeenschappen in USA in shock waren na het zien van deze kinderfilm (een pastoor had rol van slechterik) big_smile. Maar ook The Da Vinci Code kregen heel wat tegenwerking, negatieve kritiek, e.d. na druk vanuit het Vaticaan.

15

Wordt dus inderdaad een doofpot:

Justitie zwijgt in 'Operatie Kelk'

Er zal voorlopig geen mening van de Belgische justitie naar buiten komen over de spraakmakende politie-inval bij het aartsbisdom Mechelen-Brussel. De onderzoeksrechter in Operatie Kelk heeft het Openbaar Ministerie verboden de conclusie van het gerecht openbaar te maken, zo is vandaag door Belgische media opgetekend.

Bron » www.spitsnieuws.nl

16 (edited by club_le-happy-few 19-08-2010 20:02)

En nog maar een bewijs van de druk die men op de "filmwereld" uitoefent:

Julia Roberts shockeert de katholieke kerk

Julia Roberts heeft misschien een katholieke opvoeding gekregen maar ze shockeert de katholieke kerk met haar nieuwste film: 'Eat, Pray, Love'. Volgens de katholieke leiders negeert Roberts het katholieke geloof in de film. De katholieke leiders zijn boos omdat Roberts geen spirituele invloeden opsnuift in Rome tijdens het 'Eat'-gedeelte in de film.

"Julia's personage bezoekt elk restaurant in Rome maar ze negeert de historische katholieke kerken wat doet vermoeden dat het katholieke geloof volgens haar geen inzicht kan brengen." De nieuwsdienst van de Katholieke Kerk heeft de film geclassificeerd met een 'L' wat wil zeggen dat de inhoud van de film toegewijde gelovigen kan storen.

Julia zal haar best moeten doen om de katholieke gelovigen opnieuw voor zich te winnen. De knappe actrice werd katholiek opgevoed maar bekeerde zich onlangs tot het hindoeïsme nadat ze een tijdje in India verbleef om het 'Pray'-gedeelte van de film op te nemen. De Pretty Woman-actrice vertelde onlangs aan Elle dat ze een praktiserende hindu is.

Wees maar zeker dat de "negatieve reviews" zich zullen opstapelen in de Amerikaanse pers.

17

De kerk schijnt meer te doen dan alleen maar viezigheid met kinderen » www.spitsnieuws.nl

Kerken hebben toch altijd oorlogen gesteund?

PS: Heb niets tegen het geloof en de Kerk op zich, maar wel tegen diegenen die hun onschendbaarheid misbruiken.