1

Topic: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

Echogain wrote:

Opus Dei-Affaire Matesa-'Snuffelvliegtuigen'-affaire Beaulieu-Cercle Pinay-affaire Strauss (CSU)-Maggie Thatcher-Koning Carlos-Salazar-Aginter Press-OAS-Cité Catholique-Doodseskaders-P2-Operatie Condor (Europa); Operatie Condor-Villalon (in België)-Peron-IranContra-Jimmy Carter-dossier ECOOVIE-Francis Dessart

CIA + Opus Dei > ultrarechtse regimes > terrorisme (Aginter, OAS, ...) > doodseskaders (Condor, ...) > ...

Europese ultrarechtse organisaties vonden niet alleen een thuishaven in Zuid-Europa (Franco's Spanje, het Griekenland van de kolonels, het Portugal van Salazar) maar waren actief tot in de fascistische regimes van Zuid-Amerika. Zie maar de vele vluchtroutes van extreemrechtse belgen genoemd op dit forum naar Zuid-Amerika. Licio Gelli, grootmeester van de P2-loge, was trouwens een vriend van Peron en doodseskaderleider Lopez Rega.

2 (edited by dim 07-07-2010 16:29)

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

16 April 1968 the greek colonels invited 52 Italian neofascists under whom Pino Rauti, SID agent Stefano Serpieri, Mario Merlino, Franco Rocchetta and Stefano Delle Chiaie (P2, Aginter Press). They are preparing for some of the bloodiest pages of Italy's history. Er wordt hiermee een samenwerking gecreeerd tussen de SID en de griekse dienst KYP wat georganiseerd is door kolonel Pieche.

» www.realdeal-forum.com

3

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

Internacional Fascista is the outgrowth of many years of planning in Madrid by the late Nazi, Otto Skorzeny, who in the fifties had worked for the CIA. On its rolls are former SS agents, OAS terrorists, hatchet men for Portugal's dreaded secret police (PIDE), terrorists from Spain's Fuerza Nueva, Argentine and Italian Fascists, Cuban exiles, French gangsters from SAC, and former CIA agents hardened by terror campaigns in Operation 40, Guatemala, Brazil, and Argentina.

Besides CORU, Internacional Fascista's militants have at various times numbered the Army for the Liberation of Portugal (ELP) and its Aginter Press contingent under Yves Guerin-Serac; the Italian Ordine Nuovo led by Salvatore Francia and Pierluigi Concutelli; Spain's Guerillas of Christ the King, Associacion Anticomunista Iberica and Alianza Anticomunista Apostolica (AAA), which is not to be confused with the Argentine AAA that is also represented in Internacional Fascista; and the Paladin group of Otto Skorzeny.

» www.realdeal-forum.com

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

Hoi, al iemand gehoord van Jean Vincent Martini? Hij zou huurlingen rondselen voor Angola en zou ook voor Paladin gewerkt hebben als killer in de anti-ETA-acties. Tevens zou hij de contactpersoon zijn voor Paladin in Brussel.

Jean Vincent Martini: Avanguardia Nazionale activist from South Tyrol, recruiting agent for Angolan mercenaries and main Paladin agent in Belgium. Identified as one of Paladin’s killers in Paladin's anti-ETA contract.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

5

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

De rode draad van de terreur

Parijs - Een vliegtuig van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot landt in Oost-Berlijn. Enkele tientallen jonge Palestijnen in bruin-groene militaire camouflagepakken stappen uit en worden meteen in een vrachtauto geladen. De wagen voert hen naar een kamp omgeven door prikkeldraad en bewaakt door gewapende wachten: Finsterwald, aan de oevers van de Oder.

Opleiding

Daar worden zij door Oostduitse instructeurs enkele maanden lang onder handen genomen en opgeleid in het gebruik van Russische, Tsjechische en Oostduitse wapens. Als deze training achter de rug is vertrekken zij. Niet naar het Midden-Oosten, maar naar West-Duitsland en vandaar zwermen zij uit over de hele wereld. Voorzien van valse paspoorten passeren zij de grenzen in diplomatieke auto’s, meestal van arabische of Cubaanse ambassades. Zij zijn klaar om hun terroristische acties in Europa te beginnen.

Terreur

Ook de geheimzinnige "Carlos", die door de hele Europese politie wordt gezocht, past in dit beeld. Als wij de, schietpartij die hij in Parijs ontketende en zijn miraculeuze verdwijning willen begrijpen moeten wij niet alleen naar het naburige Oosten kijken, maar ook naar Oost-Duitsland, naar Rusland, naar Zuid-Amerika. naar Cuba, naar Japan. Want daarvandaan en daarheen leiden de wegen die mensen als deze "Carlos" naar ons toe brengen.

Wapens

Achter hun acties tekent zich een fantastische en geheime wereld af, waarin men arabieren, verloren Europeanen, Cubaanse diplomaten en revolutionaire Zuidamerikanen door elkaar ziet lopen, waarin men schepen, tot zinkens toe met wapens beladen, uit een Poolse havenstad naar Syrië ziet vertrekken, waarin men meent te zien hoe Ierse en Zuidamerikaanse revolutionairen strijden voor een Palestijns ideaal, hoe in Syrië opgeleide Japanrers in Nederland bezig zijn en hoe Turkse extremisten zich in Frankrijk vestigen om het ogenblik van hun acties af te wachten.

De Palestijnen wenden zich niet alleen tot anarchistische of extreem-linkse bewegingen, zoals de Baader-Meinhofgroep, het Japanse Rode Leger, de Turkse Gev Dev, de Spaanse Gari enz. Alle terroristische organisaties zijn voor hen gelijk (dus ook de extreem-rechtse).

Leidraad

Vooral in Italië, waar zij uitstekende relaties onderhouden met de neo-fascistische leiders, Franco Freda en Giovahni Ventura die voor hen Mein Kampf van Hitler in het arabisch hebben laten vertalen en uitgeven. Zij leverden aan Freda de uurwerken voor zijn bommen. Voor de mislukte aanslag op een vliegtuig van El Al in 1972 in Rome werkten de Palestijnen samen met een andere neo-fascistische organisatie, de Avanguardia Nazionale. Deze extreem-rechtse contacten hebben zij ook in andere landen. Zoals met de vroegere Belgische SS’er Jean Debbaudt, de Zwitserse bankier François Genoud en met oud-bestuursleden van de inmiddels ontbonden Franse fascistische beweging, Ordre Nouveau.

De bekende Palestijnse militante Leila Khaled, stond niet alleen in nauw contact met de Duitse Baader-Meinhofgroep, maar zij leidde eveneens de Oustachis op, Joegoslavische rechtse extremisten die aan tal van Palestijnse operaties hebben deelgenomen.

Tipgever

Het zijn dus duidelijk de Palestijnen die de boventoon voeren in de wereld van het terrorisme, ongeacht in welk werelddeel dit zich manifesteert. Maar de laatste tijd vraagt men zich af of er achter de Palestijnen niet een nóg groter brein staat dat de terroristische acties misschien (nog) niet orkestreert maar toch wel een graag beluisterde tipgever is. En dan kijkt men voorzichtig naar Rusland, waarvan men weet dat het banden onderhoudt met het Palestijnse Volksbevrijdingsfront van de niets ontziende dr. Gcorge Habasj, waarvan ook Ilitch Ramirez-Sanchez, alias "Carlos", lid was.

Syrië

Het is nog niet zo lang geleden dat de Russische geheime dienst, waarvan dr. Habasj één van de belangrijkste schakels in het Midden-Oosten is, erin slaagde het Volksbevrijdingsfront een vaste basis te bezorgen in Syrië. Dankzij de geweldige invloed die de Russen daar bezitten. Tot leider van deze nieuwe vestiging werd benoemd Ahmed Jibril. Die had al een militaire opleiding in Moskou achter de rug voordat hij in Beiroet gerecruteerd werd door Joeri Starchinof, de plaatsvervangende militaire attaché van de Russische ambassade in Beiroet.

Opleiding

Starchinof behoorde tot een groep van deskundigen, belast met de opleiding van terroristen. Deze opleiding werd lang geleden in het Midden-Oosten gevestigd door een andere Russische diplomaat, Alexander Mozorof, die als militair attaché verbonden was aan de Russische ambassade in Jordanië. Vandaar dat de Franse contraspionagedienst sinds kort ook in die richting speurt.

Bron: Algemeen Dagblad | 15 Juli 1975

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

Spoor naar rechtse extremisten

De recherche die naar de daders van de moorddadige overvallen in Overijse en Eigenbrakel speurt, is verontwaardigd over de kritiek dat het onderzoek nog niet georganiseerd zijn aangevat. Met laat inderdaad niet veel los, maar toch zouden er verscheidene sporen gevolgd worden. Een geloofwaardig spoor zou leiden naar rechtse extremisten.

Zowel bij het parket van Nijvel als bij dat van Brussel voelde men zich gisteren duidelijk in de wiek geschoten, omdat links en rechts werd beweerd dat het onderzoek naar de moordenaars van acht personen te Eigenbrakel en Overijse, eigenlijk nog niet op gang is gebracht. Ingewijden verklaarden evenwel het tegendeel. Reeds vrijdagavond, korte tijd na de tragische gebeurtenissen, vond reeds een vergadering op topniveau plaats.

En dinsdag staken de onderzoeksrechters, gerechtelijke politie en rijkswacht te Brussel opnieuw de koppen bijeen. Maar er is meer. Momenteel worden verscheidene sporen gevolgd. Een topspeurder verklaarde ons woordelijk: “Spoor leidt naar rechtse extremisten”.

Geloofwaardig

Na enig aandringen voegde hij er zelfs aan toe: “Er is rechts en rechts”. Meer wilde hij voorlopig niet onthullen, maar die ingewijde scheen overtuigd te zijn dit keer het goede spoor te volgen. Overigens is het niet de eerste keer dat in die richtig is gedacht. Ook voor de Strijdende Communistische Cellen, de CCC, liet men doorschemeren dat uiterst rechts een stevige vinger in de pap had bij de bomaanslagen. Van die thesis lijkt men intussen toch afgestapt. Voor de Bende van Nijvel zouden de kaarten anders liggen. Onze bron is immers zo geloofwaardig dat men thans van een ernstig spoor mag gewagen. Maar veel vragen kunnen nog niet worden beantwoord.

Want indien het inderdaad waar zou zijn dat rechtse extremisten te Eigenbrakel en Overijse zijn opgetreden kan men zich afvragen of die koele moordenaars niet door andersdenkenden werden gemanipuleerd voor het plegen van zoveel geweld. Voor een paar jaar werd de rechtse organisatie Westland New Post ook van allerlei misdaden beschuldigd, maar in dat onderzoek - dat nog altijd niet is afgesloten - wordt alsmaar duidelijker dat de WNP bij de neus werd genomen door kerels met andere ideologische opvattingen.

In elk geval heerst gewettigd optimisme bij de speurders. Naar alle waarschijnlijkheid geeft het ontdekken van een spoor naar ultra-rechts daartoe aanleiding. Maar wie ook de daders zijn van de recente weerzinwekkende overvallen en moorden, het komt er op aan dat ze zo vlug mogelijk worden ontmaskerd en de kans niet meer krijgen te herbeginnen.

Geheimpjes

Rest dan nog de vraag waarom men zo iets doet? Zeker niet voor het geld, maar wellicht om het land te destabiliseren, uit evenwicht te brengen. Overigens heeft men ook de Westland New Post daarvan beticht, een organisatie die nog altijd al haar geheimpjes niet heeft prijsgegeven. Vandaar dat sommige speurders zich afvragen of de zogeheten Bende van Nijvel geen uitloper is van de Westland New Post? Men gaat in gerechtelijke kringen nog verder, want men sluit het daar niet uit dat sommigen bescherming genieten en worden verwittigd als er werkelijk haaien op de kust zijn.

Hopelijk achterhaalt het gerecht de echte motieven van de niets ontziende moordenaars-bende. In afwachting daarvan spaart zowel het parket van Nijvel als dit van Brussel tijd noch moeite om de waarheid aan het licht te brengen. Niets wordt onverlet gelaten om dit doel te bereiken, zelfs een griffier die zich wegens beroepsbezigheden vrijdagavond naar Delhaize te Overijse begaf werd door de rijkswachters tegengehouden en op zijn identiteit gecontroleerd. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 Oktober 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

7

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

Ik snap eigenlijk de zin/onzin van dit topic niet. Dat er een verschil wordt gemaakt tussen rechts en extreem rechts begrijp ik volkomen. Ook dat er een soort centrumrechts is. Maar wat moeten we verstaan onder ultrarechts? Hij/zij die daar een definitie kan van geven mag ze mij mededelen of naar wikipedia sturen!

"Wat betekent ultrarechts?
Extreemrechts, radicaal-rechts, uiterst rechts, ultrarechts of rechts-radicaal zijn politieke opvattingen en stromingen aan de uiterste rechterzijde van het politiek spectrum. De termen worden door elkaar gebruikt en er is geen internationale overeenstemming over een exacte definitie van deze begrippen.

Of mogen we overeen komen dat extreem rechts of radicaal rechts slechts ultra rechts kan worden genoemd indien extreem rechts geweld gaat gebruiken en over gaat in hetgeen we eigenlijk terrorisme gaan noemen?

Dit forum is gemaakt en geschreven voor de doorsnee lezer dacht ik. Ikzelf probeer altijd mijn posts te schrijven zonder te veel poespas of intellectuele hoogstandjes. Misschien is het beroepsmisvorming omdat mij tot in den treure aangeleerd is mijn woordenschat aan te passen aan het doelpubliek.

Soit, wie van de forumleden kan mij uitleggen wat hier bedoeld wordt met " Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme " ( zo dat ik de zin van dit aparte topic begrijp )

Re: Geïnstitutionaliseerd ultrarechts terrorisme

fenix wrote:

Ik snap eigenlijk de zin/onzin van dit topic niet.

Als u het nu nog niet begrepen heeft ...