1

Topic: Tijdlijn: Overvallen Colruyt

De Bende van Nijvel heeft twee overvallen gepleegd op warenhuizen van Colruyt:

  • Een overval op het Colruyt-warenhuis in Halle op 3 maart 1983 » Forum

  • Een nachtelijke inbraak in het Colruyt-warenhuis van Nijvel op 17 september 1983 » Forum

Zij waren echter niet de enigen die de warenhuizen van Colruyt als doelwit hadden. Hieronder een overzicht van overvallen op warenhuizen van Colruyt. Vooral de overval op het Colruyt-warenhuis van Molenbeek in december 1979 is interessant. Bij die overval hebben de gangsters bij het uitstappen onmiddellijk een bediende in de firma gegijzeld met de bedoeling het kantoorgebouw te betreden.

Magere buit bij overval op Anderlechts warenhuis

Vier mannen hebben vrijdagavond een overval gepleegd op het grootwarenhuis Colruyt aan de Vanderbruggenlaan te Anderlecht.

Omstreeks 21u, toen de zaak werd gesloten en alle klanten weg waren, begaven twee van de overvallers zich naar de kassierster en lieten zich onder bedreiging van hun wapens de inhoud van de kassa, die 12.500 fr. bedroeg, overhandigen. De twee andere boeven dwongen intussen de uitbater de brandkast te openen en legden daar beslag op 17.500 fr. Het viertal nam daarop de vlucht.

Bron: Gazet van Antwerpen | 11 December 1978

Ernstige en minder ernstige overval te Roeselare

Vrijdag werden te Roeselare twee overvallen gepleegd, beide in de Noordstraat, maar zonder enig onderling verband. Op het secretariaat van het warenhuis Colruyt was rond 7u50 even voor de deuren opengingen, de kassierster Marina Demeester geld aan het tellen. Plots verscheen een jongeman die onder bedreiging met een mes, geld eiste. Toen de kassierster niet meteen op zijn eis inging, griste hij 78.000 fr. van onder haar handen en verdween er mee op een drafje in de richting van het centrum. De overvaller is nog steeds spoorloos. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Februari 1979

Mislukte overval bij Colruyt te Molenbeek

Donderdag omstreeks 17u10 zijn drie gewapende mannen met een kap over het hoofd op de koer gereden van de groothandel in voedingswaren Colruyt in de Beekstraat te Molenbeek. Bij het uitstappen hebben zij onmiddellijk een bediende in de firma gegijzeld met de bedoeling het kantoorgebouw te betreden. De andere personeelsleden hadden echter onraad gemerkt en slaagden er in nog tijdig de toegangsdeuren te sluiten. Daarop sloegen de rovers hun gijzelaar met de kolf van een revolver, sprongen in een groene Opel en verdwenen in volle vaart.

De neergeslagen bediende werd met open wonden aan de schedel in het Frans ziekenhuis te Sint-Agatha-Berchem opgenomen. De groene Opel werd enkele dagen geleden gestolen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 December 1979

Warenhuis overvallen te Anderlecht

Twee mannen en een vrouw, gewapend met een jachtgeweer en een 7mm-pistool, hebben vrijdagavond een overval gepleegd op de kassa van het warenhuis Colruyt, Raymond Vanderbruggenlaan te Anderlecht. Er werd één schot gelost maar niemand werd getroffen. De overvallers namen de vlucht aan boord van een Volkswagen in de richting van de Anderlechtbrug. Hun buit bedroeg 20.000 fr.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Juli 1980

Inbraak in grootwarenhuis te Merksem

Onbekenden verschaften zich in de nacht van donderdag op vrijdag toegang tot het grootwarenhuis Colruyt aan de Groenendaallaan 111 te Merksem. De onbekenden gingen er aan de haal met 300 sloffen sigaretten, evenveel pakjes sigaretten en 108 flessen sterke drank. Van de daders geen spoor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 April 1981

Overval op warenhuis te Ans

Maandagnamiddag is een overval gepleegd op een warenhuis van Colruyt aan de Rue des Français te Ans. Daarbij werd 26.000 fr. buitgemaakt. Twee gemaskerde mannen bedreigden een van de bedienden aan de kassa met een pistool. De man kon hen alleen de inhoud overhandigen. Daarop verdwenen de overvallers naar het parkeerterrein en vertrokken per moto in de richting van Rocourt.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 Februari 1982

Dieven aangehouden door politie van Vorst

De politie van Vorst heeft de jongste dagen opnieuw verscheidene dieven gearresteerd. Twee onder hen, de 33-jarige Albert Davidt uit Brussel, werden dinsdagnamiddag betrapt op een ogenblik dat ze er met een honderdtal sloffen sigaretten, voor een waarde van 50.000 fr. vandoor trachtten te gaan ten nadele van het warenhuis Colruyt, ondergebracht in Vorst Nationaal. Een medeplichtige van het tweetal kon aan boord van een auto ontsnappen. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 April 1982

Stelend koppel betrapt te Geraardsbergen

In de discount Colruyt, gelegen Grote Weg te Overboelare, werd een vrouw uit Brakel en haar vriend uit Lembeek op heterdaad betrapt bij een diefstal. Bij ondervraging bekenden zowel R.V.H. (35) uit Brakel, als haar vriend M.A. (33) uit Lembeek de feiten. Volgens het onderzoek werden beiden zaterdag eveneens bij een diefstal betrapt te Zottegem. Beiden werden ter beschikking gesteld van het parket van Oudenaarde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 30 Juni 1982

Gewapende overval te Evere

Drie gangsters overvallen op 18 maart 1983 het Colruyt-warenhuis van Evere. Lees hier meer over deze overval » Forum

Gewapende overval te Oudergem

Twee gewapende kerels, de ene was in het bezit van een pistool, de andere van een geweer met afgezaagde loop, hebben woensdagavond bij het sluitingsuur, het warenhuis Colruyt aan de Triomflaan te Oudergem overvallen. Ze bedreigden ook een klant en beroofden hem van 240.000 frank. Voorts werd ook de kas van het warenhuis met circa 50.000 fr. lichter gemaakt. De onbekenden die Frans spraken verdwenen aan boord van een grijze BMW.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 Juni 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Tijdlijn: Overvallen Colruyt

Een paar dagen na de overval van de Bende van Nijvel op het Colruyt-warenhuis in Halle - op 10 maart 1983 - heeft een bende geprobeerd om in te breken in hetzelfde warenhuis:

Tot driemaal toe heeft een gespecialiseerde inbrekersbende gepoogd in te breken in drie grootwarenhuizen. De eerste inbraak werd gepleegd rond 2u15 donderdagochtend bij Colruyt, Steenweg te Edingen 300 te Halle. De inbrekers reden de rolluiken van de ingangspoort stuk en kregen toegang tot het gebouw. Zij werden echter op de vlucht gedreven door een alarmsignaal.

Volgens het eerste onderzoek werd bij Colruyt niets gestolen en verbleven de inbrekers slechts vier minuten in het grootwarenhuis. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 11 Maart 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Tijdlijn: Overvallen Colruyt

Twee gangsters, gewapend met een knuppel, overvallen twee werknemers van Colruyt:

(...) Twee bedienden van de firma Colruyt, tewerkgesteld in een supermarkt gevestigd te Sint-Lambrechts-Woluwe, werden ten slotte zaterdagavond omstreeks 19u05 door twee rovers overvallen voor het gebouw van de Generale Bankmaatschappij, op de hoek van de Eugeen Plaskylaan en het Meiserplein, te Schaarbeek. De bedienden werden van een aktetas met 1.175.000 fr. beroofd.

Eén van de bedienden was net bezig de nachtsafe van de bank, die vanop straat kan bereikt worden, open te maken met een sleutel. De andere bediende had even de aktetas met het geld op de grond neergelegd. Net op dat ogenblik bleef wat verder een bestelwagen staan, waaruit twee onbekenden tevoorschijn kwamen. Eén van deze mannen gaf één van de bedienden een forse slag op het hoofd. Zijn gezel greep ondertussen de aktetas met het geld en liep meteen weg over de Eugeen Plaskylaan in de richting van Brussel-centrum.

Een bediende die tot dan toe met de safe bezig was, was zodanig verrast dat er enkele seconden verliepen vooraleer hij besefte wat er gebeurd was. Ondertussen waren de twee daders er met het geld al een heel eind vandoor. De aanranders hebben hun bestelwagen ter plaatse achtergelaten. Er werd van hen geen spoor meer gevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Maart 1973

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube