401

Re: Verjaring

De Ronne wrote:

Veel tijd heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuwen niet meer om de bevindingen van het federaal parket “eerlijk” mede te delen aan de publieke opinie. Zijn mandaat loopt immers af volgend jaar af en de hoge raad voor justitie heeft federaal magistraat Ann Fransen naar voor geschoven als opvolger van huidig federaal procureur Frédéric Van Leeuwen.

Ann Fransen werd geboren in Brasschaat en is de dochter van Herman Fransen, de allerlaatste baas van de rijkswacht en daarna de eerste commissaris-generaal van de politie.

Bron » www.tijd.be

Lang zal Frédéric Van Leeuw niet moeten zoeken achter een nieuwe job. Frédéric Van Leeuw werd immers voorgedragen als de nieuwe procureur-generaal van Brussel door niemand minder dan ... jawohl, de hoge raad van Justitie » www.bruzz.be

Re: Verjaring

Raar dat Marianne Cappelle niet de opvolger wordt van Frédéric van Leeuw...

403

Re: Verjaring

Bekijk deze post volgend jaar terug … beste leden. De bende-feiten zullen nooit verjaren… nooit!

404

Re: Verjaring

En wat is daar het voordeel van?

405

Re: Verjaring

Indien je deze vraag niet zelf kan beantwoorden heeft het geen zin dat iemand een deftig antwoord geeft. Heb jij wel gelezen wat hier staat? Ik begin er aan te twijfelen. Ben jij hier uit oprechte interesse of ben jij hier om met ons voeten te spelen? Ik zal ook eens een vraag stellen aan jou, welk voordeel hebben uw tussenkomsten hier voor ons?

De paar keer dat slachtoffers nog de moed vinden om hier op dit forum te komen zijn er slimmeriken die denken d

406

Re: Verjaring

Het zijn de nabestaanden van de slachtoffers die eigenlijk zouen moeten beslissen of het dossier al dan niet verjaart. Stel je voor dat het dossier uiteindelijk verjaart en een van de overlevende daders ergens veilig in Frankrijk of Thailand doodleuk een boek schrijft over hoe de vork in de steel zat en hoe ze het onderzoek  40 jaar lang gemanipuleerd hebben. Zelfs nu nog worden daders die bij de holocaust betrokken waren veroordeeld ook al zijn ze stokoud. En met de nieuwe dna wet is er heel wat mogelijk.

407

Re: Verjaring

Django68 wrote:

Wat een cynische motivatie om de verjaring op te heffen: 'enkel de waarheid kan verlichting brengen'. Net door die verjaring kunnen we daar een kruis over maken. Het onderzoek is eigenlijk zo goed als afgelopen en enkel een deus ex machina kan nog een stuk van de waarheid aan het licht brengen

Hier slaat U toch enigszins een andere toon aan.

408

Re: Verjaring

Helemaal akkoord. Na 40 jaar wachten, waarschijnlijk soms ondraaglijk wachten en laverend tussen hoop en wanhoop zouden zij ten minste dat recht moeten hebben. Ik zou toch maar niet te veel hopen ivm dat DNA.

409

Re: Verjaring

HIPA wrote:

Bekijk deze post volgend jaar terug … beste leden. De bende-feiten zullen nooit verjaren… nooit!

Niet moeilijk. Vermassen was zelf jarenlang vragende partij » Nieuws

410

Re: Verjaring

Moord voorschrijven is vrede geven aan de moordenaar. Het is ook om hem de kans te geven opnieuw te doden.