Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

En er is het ook het Kalshnikov lijkend wapen dat voor de diefstal van de Peugeot gebruikt is, die misschien een AR 18 kan zijn die gebruikt is bij de aanslag op Vernaillen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Over de diefstal van de Mazda waarmme de aanslag op Vernaillen gepleegd is:

De garagist liet de wagen stelen om de verzekering op te lichten maar nadat de wagen gestolen is, wordt hij weer gestolen. Van die tweede diefstal, nabij de Louizalaan, is er een getuige, Raphaël D. Hij slaagt erin om een robotfoto samen te stellen van de dader. Volgens de getuige is de dader ongeveer 27 jaar, heeft hij een magere lichaamsbouw, kort blond/ros haar en is hij ongeveer 1m75 groot. Dit laatste moet echter voorzichtig worden genomen omdat de getuige de dader pas zag toen hij al in de wagen zat. Als men de robotfoto van Raphaël D. vergelijkt met de robotfoto van de zogenaamde ‘Reus’ van de Bende van Nijvel dan komt men tot de vaststelling dat die twee grote gelijkenissen vertonen. Toeval?

Over de Armalite AR18 die waarschijnlijk gebruikt is bij de aanslag:

While the AR-18 sold in small quantities to police and law enforcement organizations, as well as armies and security forces of nations such as Botswana, Haiti, and Swaziland. Still others found their way into the hands of terrorist or paramilitary groups, such as the Provisional IRA in Northern Ireland.

De AR18 is een verbeterde versie als vervanging van de M16, maar zijn ontwerp viel niet in de smaak. Er zijn in kleine oplagen verschillende soorten AR18's geproduceerd en vele zijn als testwapen naar mogelijke kopers verstuurd. Bij terroristen kwam hij ook terecht de IRA noemde hen de "widowmaker".

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Latinus was blijkbaar ook één van de contacten (tipgevers) van Vernaillen, volgens WNP-leden zou de aanval uitgevoerd zijn door Franse daders.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

34

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Het probleem was dat Vernaillen een beetje te dicht met z'n neus op het vliegveld van Aflligem zat? Is hij nadien verhuisd?

35

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Vernaillen verklaart vandaag in De Morgen dat de zaak, voor hem althans, is opgehelderd: Het waren Bouhouche en Beijer die hem en zijn vrouiw neerschoten.

Sinds kort is de aanslag opgehelderd, tenminste wat Herman Vernaillen zelf betreft. "Ik weet nu wie die avond op mij beschoten heeft", zegt de majoor op rust aan De Morgen. "Dat waren Bouhouche en Beijer. Hoe ik dat weet? Beijer heeft dat in mijn bijzijn toegegeven. We werden enkele jaren geleden samen ontboden bij het parket. Hij heeft mij alles uitgelegd. Hij kon nu spreken want de zaak was verjaard."

De robotfoto van de persoon die de auto stal voor deze aanslag vertoont toch opmerkelijke gelijkenissen met Bonkoffsky

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

the end wrote:

Met onderstaande zinnen vanuit bovenstaande post in mijn achterhoofde heb ik wat zitten zoeken:

(...) speciaal soort ex-ploderende Magnum-kogels, afgevuurd met een Remington jachtgeweer.
2 X een AR15 kal (aka M16) cal.222.
Wél is er geschoten met Remington Sako 222 munitie, dit is dan ook de "Dyane-munitie".
(...) corresponderen met die van een karabijn van het merk Colt, model AR 15 of van een karabijn van dezelfde conceptie.
Dus, in deze periode voor of lang na 1982 kon de X ( wat een testwapen was) niet in 222 R op de markt zijn geweest, zeker niet in Europa!
(...) Wat onmogelijk is, de Colt AR 15 was dan enkel in 22 lr "of nato te koop met oorlog wapenvergunning! De AR18 cal. 222R werd pas veel later op de markt gebracht, de testen naar dit wapen in 222R of M werd pas in 1982 goedgekeurd en in productie.

Wat Robert schrijft kan wel kloppen naar wat ik lees, maar ja ik ben geen wapenspecialist. De onderstaande Armalite AR-11 is een mystrie cun of x gun en enkel als testgeweer gebruikt als voorlopen op de AR 18 en Colt AR 15. Dit wapen is nooit in de handel geweest en voorlopig heb ik nog geen afbeeldingen gezien wel van de AR-12 wat ook X gun is en als 2 druppels lijkt op een M16. Armalite AR-11 US - Assault Rifle - .222 Remington Magnum, 5.56×47mm.

De benaming die aan de de X gun en de eigenschappen die gegeven word komt overeen met alle boven staande specifieke beschrijvingen buiten de ene vraag kan het zijn dat Dyane wapens en munitie test en of zijn er nog andere diensten? En dat de Sako munitie ook een testmunitie was. Regelmatig hoor in het dossier dat de Dyane met dit of dat geoefend had?

Het is misschien wat ver gezocht het aspect prototype en de Bende van Nijvel gaan toch wel soms hand in hand zie Waver, Temse, op afstand de diefstal bij de Dyane, en zelfs het gebruikt van de riotguns en hun werkwijze in Aalst van de daders kan je zou interpreteren. Trouwens de munitie die zie in Aalst gebruiken SW Gelvot 78 STAR verwijst misschien ook naar test munitie voor een Spaanse variant op de MAC 10 voor de Spaanse en eventueel de Franse diensten, die frima die de MAC 10 maakte is in 76 bankroet gegaan en in Spanje werd aan een variant gewerkt de STAR Z84 een Mac kloon waar jaren aan gewerkt is.

Het doet me ook denken aan het stelen van de telexen bij de NATO door WNP leden, tonen dat de staatsgeheimen onvoldoen beschermd zijn?

Kaliber .222, 222 Remington Magnum en .223 Remington, aka 5.56 NATO zijn allemaal zeer verwant. Enkel de lengte van de huls is verschillend. .223 , aka 5.56 NATO is een militair kaliber en voor die wapens en munitie te kopen had je een vergunning van de gouverneur nodig. Wapens en munitie in kaliber .222 Remington en .222 Remington Magnum waren vrij te koop tot 1991. Sommige fabrikanten leverden deze militaire wapens in België of Frankrijk in .222 Remington. Het gebeurde ook dat deze wapens werden geleverd in .223 maar door wapenmakers in België werden omgebouwd naar .222 Remington Magnum. Je moet dan enkel de kamer wat langer frezen. Zeer courant in de jaren 70 en 80 want dan waren deze wapens vrij te koop. In ieder geval heeft de groep diane enkel wapens in het militaire kaliber .223 gehad.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Beijer heeft zelf bekend op de aanslag op Vernaillen te zitten maar hij beweert dat in opdracht van de Sovjet Unie te hebben gedaan. Die kerel is zo'n pathetisch leugenaar die steeds een mix van waarheid en leugens verteld om iedereen in verwarring te brengen. Ik denk wel dat hij het was maar dan uit rancune uit zijn ontslag uit de BOB.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Bij Beijer moet je op zoek gaan naar hetgeen hij niet zegt om de waarheid te kennen.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

howitzer wrote:

Beijer heeft zelf bekend op de aanslag op Vernaillen te zitten maar hij beweert dat in opdracht van de Sovjet Unie te hebben gedaan. Die kerel is zo'n pathetisch leugenaar die steeds een mix van waarheid en leugens verteld om iedereen in verwarring te brengen. Ik denk wel dat hij het was maar dan uit rancune uit zijn ontslag uit de BOB.

Gedegradeerd samen met zijn maatje, en ja Bonkoffsky had ook niet zo'n geweldige carrière opbouw. Zullen vast en zeker niet de enigste zijn.

Re: Hekelgem: 26 Oktober 1981

Maar deze zaak heeft niets met de Bende van Nijvel te maken. In de panorama reportage opperde men zelfs dat Vanden Boeynants er achter zat.