21

(1,147 replies, posted in 1983)

Een .22 is in de volksmond genaamd "de 6mm" en 5.6 is bijna juist als we niet beginne mierenneuken is het een 5.56 mm. Dit is zelfs een nato caliber! Niet in long rifle natuurlijk maar in diameter, zie M16 e.d.. Ik begrijp geronimo maar al te goed, het was idd geen .22 met hagel daarvoor zijn de inslagen te groot (wel geen perforatie ).

Maar we zien rond de koplamp een mooi groepment en als dit met een riot was, was de koplamp in duigen geblazen en van op zeer korte afstand geschoten! En dan zeker niet met baletten en brennekes maar op korte afstand met gewone hagel. Binnekant lamp is niet in duigen geblazen maar wel hagel rond de lamp? Raar.

En geronimo gaat me bijtreden denk ik. Waarom is dan de binnenkant van de lamp nog goed en niet kapot of weg geblazen? En zijn er alleen bollekes inslagen juist ronde de koplamp? Raar. geronimo?

Het is om een brenneke te maken van een gewone cartouche dan had de binnenkant van de koplamp er anders uitgezien! Gewoon weggeblazen!

22

(1,147 replies, posted in 1983)

Ok, bedankt voor de info! Bon K&, volgens mij is deze techniek niet gebruikt ik kan mis zijn ik baseer mij puur ballistisch! Ken de techniek heb er hier op dit forum over gepost! (over de gesneden cartouchen) een groot gat (brenneke) of niet? Cartouchen gevonden of niet? Indien ja gesneden? (zonder voorstuk) id ja ander verhaal ma ik denk het niet! Kartonnen kartouchen zijn interessant de "meeste" zijn van plastiek. Ja, zelfs toen al. Zeker legia's als ik niet mis ben!

  1. Ok Boemerang, al deze kalibers maken het nog onduidelijker omdat men niet wee t wat er juist gebruikt is! (Ik verschiet zelfs van hoeveel verschillende.) Ik verklaar me nader: Op de foto met de koplamp kan men rond de lamp kleine inslagen zien zonder perforatie van het metaal! Dit doet me onmiddellijk denken aan een hagelpatroon, kleine bollekes. Dit is zeker geen .22 want deze zou een iets grotere afdruk hebben gehad en het plaatstaal doorboord hebben! Maar ik vind het raar dat deze kleine inslagen maar juist rond de koplamp zitten en niet verder open gegaan zijn. Niet vergeten, zelfs in .22 of pakweg 9mm (flobert) heeft men hulzen i.p.v. catouchen voorzien van hagel. Alleen juist rond die koplamp hagel schieten met pakweg een cal 12 (riot gun bv.) kan niet tenzij van op korte afstand en de koplamp er volledig uitgeblazen is.

  2. mm gezien is cal 38 en 357 gelijk aan 9 mm bij mijn weten dus alles hangt af van de hulzen die gevonden zijn. 38 en 375 van de politie en 9mm van de Bende van Nijvel?

  3. OK, op foto 1 zijn links naast de koplamp kogelinslagen te zien. Deze kunnen volgens mijn bescheiden mening van een . 22 zijn (geoefend schutter klein groupke en geen zeef).

  4. Op de zijdeur zijn kogel inslagen gezien de een wat groter dan de andere! dit Kan aan het staal en de afsplintering van de verf te wijten zijn want op eerste zicht zijn de gaten niet groter dan de andere.

  5. Als dit gebeurd is met een riot gun moet dit met balletten gebeurd zijn.

  6. Aangezien boemerang verteld over vele kalibers kogel geweren (of pistool of revolver swat) was er nog een vraag: zijn het ervaren mensen met wapens?

  7. Ja dit is geschoten door zeer ervaren schutters! Als er zelfs geen cartouchen gevonden (en dan geen hagel maar balletten) zijn en enkel zeer ervaren schutters hier toe instaat.

  8. Waarom? Omdat men volgens mijn mening links van de koplamp nog iemand met een pakweg .22 de koplamp heeft willen uitschakelen. Dit is met een mooi groupment gebeurd. Hoe beter men schiet en hoe langer men schiet hoe kleinet het groupment (kogel inslagen naast mekaar i.p.v. een zeef) deze schutter heeft club ervaring als mijn stelling correct is dat dit .22 is.

  9. De zijdeur, daar is bewust geschoten om te doden.

  10. Dus hier heb ik de vraag riot gun (balletten) of niet. Het is een foto met meer verf weg en minder maar inslagen zijn precies even groot.

  11. Indien niet met balletten een zeer geoefend schutters om in een aanval zo een groupment te schieten onder stress.

  12. Iemand weet van een automatisch wapen dat daar gebruikt is? Dan zeker een geoefend schutter zelfs met leger ervaring om een full auto wapen tot zo een groepment te krijgen, amai! (onder voorbehoud dat er een auto wapen was hé.)

  13. Links van voor is geschoten om de chauffeur te doden (doelbewust klein groupment zwaar kaliber) wel iets te ver na voren.

  14. Andere kant weer ander verhaal op de foto zie ik rond de koplamp weer veel kleine niet geperforeerde inslagen (ik ken alleen de foto en zie het niet van kortbij) maar hier is volgens de grote omtrek precies met een gewone hagel cartouche geschoten!

  15. In de rechter deur zijn precies ook nog 2 kogelgaten en 1 achter de deur.

  16. Dus volgens mij prof. hinderlaag: aanval van voor (lichten e.d.) en minimum 2 schutters links en rechts met verschillende wapens.

  17. Of van voor aangevallen en zo doorgelopen langs achter om te vluchten en onderweg geschoten.

23

(1,219 replies, posted in 1985)

Volgens mijn weten ging het om een geweer en niet om een weg te steken pistool.

  1. Raid is bezig.

  2. Valse agenten die een gewapend persoon zien komen? Dus bedreiging van het plan! Valse agenten schieten hem neer! No problem denk ik, ze hebben op dien moment al genoeg afgeschoten om een gewapend persoon niet uit te schakelen.

  3. Echte agenten en de overval is nog bezig en ze zien een onbekende man op de parking naar hun lopen met een wapen. Op de parking liggen doden en ze schieten niet maar praten ... eerst zien dan geloven!

Juist mijn mening! Zeg niet dat het leugens zijn maar indien valse agenten of echte agenten op dien moment schiet ge direct als het om een zichtbaar gedragen wapen gaat! Is het een pistool of revolver in een zak verander ik graag van mening.

24

(1,147 replies, posted in 1983)

Ik zal mijn bescheiden mening geven over de wapens als ik het volgende weet:

  • Ik hoor veel over een riot gun, getuigen? Waarom bv. geen afgezaagde tweeloop?

  • Zijn er cartouchen gevonden want ik hoor hier alleen over hulzen praten!

  • Zo ja er zijn cartouchen gevonden, welk type : hagel,baletten of brennekes.

  • Zijn er andere wapens gebruikt bv. ingram of andere automatische  wapens dat geweten zijn?

  • Indien ja welke kaliber of eventueel wapens?

Als ik de antwoorden op deze vragen krijg kan ik volgens de foto's mijn ervaringen met vuurwapens geven en dat zijn der een paar. smile Als ik antwoorden krijg op men vraag kan ik wel een paar argumenten bovenhalen.

25

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik kan die ook niet goed volgen hoor. Ik was er niet bij als maar als Albert Van Den Abiel toen gewapend naar de overval gegaan is natuurlijk! Dus wat ik zeg is alleen maar mijn vermoeden.

  1. Politie voor de deur tijdens de overval? Zelfs BOB?

  2. Mensen doodgeschoten op de parking, politie aanwezig dan zogezegd en er loopt een "vreemde" persoon gewapend op de parking rond? Ik denk eerlijk dat in dit geval de politie meer dan terecht gaat schieten en dan praten als je op dit moment op de parking gewapend rondloopt tijdens een raid van de Bende van Nijvel!

  3. Kinderen meegeven aan iemand dat tijdens de raid met een wapen rondliep op de parking?

  4. Als het valse agenten en BOB'ers waren weten we dat toch al lang zeker! Welke echte agent en BOB'er gaat daar nu aan de deur staan? De agenten ter plaatsen zullen toch gekend zijn?

26

(140 replies, posted in Bibliografie)

Kan zeker. Heb het ook al gedaan, no problem! Met een full choke gaat dit al beter gaan dan een half choke en als men dan nog een afgezaagde loopt neemt nog beter! Groter gat minder weerstand! De lading vd cartouche speelt ook een rol, maar is zeker te doen.

27

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Murcielago wrote:

Tenslotte moet David enige tijd geleden iets te weten gekomen zijn, hij kent me al jaren goed, maar stelde mij enkele weken terug een opmerkelijke vraag.

Ah zo, en mogen we weten welke vraag?

28

(784 replies, posted in 1982)

Mannekes mannekes, ik ben al meer dan 10 jaar in een schietclub en laat ons aub geen .22 en 9mm toestanden door elkaar halen aub! Zeker niet met demper en 9mm tv-toestanden. Op tv is een 9mm met demper niet te horen. OK, maar tv blijft tv. Is het een geweer, pistool of revolver? Altijd een groot verschil  met name waar kan het geluid nog via bv. de slede e.d. naar buiten.

Moet wel toegeven in de jaren 80 had elk .22 karabijn van voor een schroefdraad om een demper te zetten mocht toen ook niet. Maar toen was er niks controle. Een .22karabijn was trouwens vrij verkoopbaar gelijk een speelgoed geweertje of loodjesgeweer. Een riot gun trouwens ook.

Het is pas na de bende overvallen dat men deze vergund hebben (riot gun met getrokken loop en niet gladloop).

29

(717 replies, posted in 1982)

Dekaise leeft zeker, heb 'm van de week nog gezien.

30

(110 replies, posted in 1982)

Volgens mij waren de lopen niet boven mekaar (superpose) maar naast mekaar! Klein slordig foutje maar groot verschil zeker omdat de foto's van het wapen hier op de site staan.